www.engineering-suomi.com
NORD Drivesystems

Kuljetinkäyttöjen asennus sujui ennätyksellisen nopeasti

Standardoidut pistokeliittimillä varustetut IE4-järjestelmät matkatavarakuljetinjärjestelmiin

Kuljetinkäyttöjen asennus sujui ennätyksellisen nopeasti
Kuva 1: Matkatavaroiden käsittelyn turvallisuus- ja lajittelujärjestelmät piti Victorian lentokentällä sovittaa pieneen tilaan.

Uuden matkatavarakuljetinjärjestelmän suunnittelussa ratkaisevan tärkeitä ovat sellaiset NORD DRIVESYSTEMSin käyttöjen ominaisuudet kuin pulssianturien liitäntämahdollisuudet, paikoitustoiminto ja pistokeliitännät, jotka takaavat järjestelmän nopean ja luotettavan asennuksen ja käyttöönoton. Lisäksi monipuoliset rajapintaominaisuudet mahdollistavat kenttälaitteiden tehokkaan liittämisen ja etävalvonnan sekä niiden käyttämisen hajautettuina I/O-solmuina. Käytettävien mallien pieni lukumäärä helpotti varaosahallintaa valtavasti.

Kanadalainen Victorian lentokenttä Brittiläisessä Kolumbiassa ei ole matkustaja- ja matkatavaramäärissä verrattavissa kansainvälisiin suurkenttiin. Juuri sen vuoksi matkatavarakuljetinjärjestelmän suunnitteluun liittyikin uusia haasteita. Kaikki tarvittavat moduulit matkatavaroiden lähtöselvityksestä turvatarkastukseen ja lajitteluun oli saatava sovitettua verrattain pieneen tilaan. Lentokenttäyhtiö antoi järjestelmän toteutuksen matkatavaroiden kuljetukseen, pakettien lajitteluun ja huolintaan erikoistuneen Glidepathin tehtäväksi.

Pieneen tilaan tiivistettyä tekniikkaa

Uuden matkatavarakuljetinjärjestelmän kapasiteetti on 750 matkatavaraa tunnissa. ”Järjestelmä koostuu 85 kuljetinmoduulista, joiden yhteispituus on noin 250 metriä”, Glidepathin projekti-insinööri Jason Williams kertoo. ”Lisäksi siihen kuuluu kaksi CT-skanneria matkatavaroiden läpivalaisemista varten. Syöttölinjoja ja lajittelupisteitä on kaksi. Käytimme järjestelmässä nelisuuntaisia lajittelijoita, spiraalikuljettimia, suoristuslaitteita ja vinokuljetinta sekä kaarrekuljettimia.“

Kuljetinkäyttöjen asennus sujui ennätyksellisen nopeasti
Kuva 2: Matkatavara on tietenkin myös läpivalaistava ennen siirtämistä lentokoneen ruumaan.

Kuljetinkäyttöjen asennus sujui ennätyksellisen nopeasti
Kuva 3: Kuljetinmoduuleja käytetään NORD-käyttöyksiköillä, joista jokainen koostuu energiatehokkaasta vaihdemoottorista ja integroidusta taajuusmuuttajasta.

Kaikki toiminnot samassa


Koko järjestelmä pyörii NORD DRIVESYSTEMSin IE4-käytöillä. Jokaisessa käyttöyksikössä on IE4-kestomagneettisynkronimoottori, NORDAC FLEX -mallisarjan hajautettu eli integroitu taajuusmuuttaja sekä kaksiportainen kartiovaihde. Holkkiakselillisten vaihteiden käyttöakselilla on Gripmaxx-holkki, joka takaa turvallisen ja helppohuoltoisen liitännän ilman akselikiiloja. Käyttöjen tehosuhde on erinomainen myös osakuormalla ja alhaisilla pyörimisnopeuksilla. Kaiken tämän ansiosta investointi maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa tai jopa kuukausissa, ja kokonaiskustannukset laskevat järjestelmän käyttöiän aikana tuntuvasti. Taajuusmuuttajat on konfiguroitu tarkasti Glidepathin vaatimusten mukaan, ja niissä on pistoliittimet teholiitäntää, tietoliikennettä, pulssiantureita ja muita antureita varten. Niissä on myös integroitu EtherNet/IP-rajapinta, ja ne voidaan asentaa helposti ketjuttamalla.

Kuljetinkäyttöjen asennus sujui ennätyksellisen nopeasti
Kuva 4: Älykkäissä käytöissä on teollinen Ethernet -liityntä, joten laitteistoa voi ohjata myös etäyhteydessä.

Älykäs ja helppo verkottuminen

Glidepathilta säästyi pistoliitinten ansiosta erittäin paljon aikaa järjestelmän asennuksessa ja käyttöönotossa. Selkeästi merkityt liitännät takaavat liittämisen sujuvuuden ja virheettömyyden. Projekti-insinööri Williams pitää monipuolisia rajapintoja suuressa arvossa. ”Pystyimme liittämään suurimman osan kenttälaitteistamme suoraan taajuusmuuttajiin”, hän kehuu. Teollisen Ethernetin ansiosta kaikkia käyttöakseleita voi valvoa ja ohjata etäyhteydessä, ja kaikkien anturien ja toimilaitteiden tilan voi tarkastaa milloin tahansa. Jason Williamsille tämä mahdollisuus oli ratkaiseva valintaperuste. ”Käyttöratkaisun suuri etu on se, että se tukee nopeaa Ethernetiä. Sen avulla voimme seurata luotettavasti jokaisen matkatavaran kulkua kaikkialla laitteistossa”, Williams toteaa.

Kuljetinkäyttöjen asennus sujui ennätyksellisen nopeasti
Kuva 5: Kaikki liitännät on toteutettu selvästi merkityin pistoliittimin. Moottorin pulssianturi ja muut anturit on johdotettu suoraan taajuusmuuttajaan, jonka kautta onnistuu myös niiden etävalvonta.

Kuljetinkäyttöjen asennus sujui ennätyksellisen nopeasti
Kuva 6: Glidepathin johdotustyötä vähensi se, että valokennot on liitetty taajuusmuuttajiin (tässä invertterit on asennettu seinälle).

Paikoitus tervetulleena lisänä


Käyttölaitteistoilla on matkatavarakuljetinmoduuleissa monenlaisia tehtäviä hoidettavanaan. Ne kuljettavat matkalaukkuja eri nopeuksilla kuljettimelta toiselle, ja vinokuljettimella ne vastaavat myös tarkasta korkeussäädöstä. Paikoitusohjaus kuuluu NORDAC FLEX -taajuusmuuttajasarjan perusominaisuuksiin, mutta asia ei ollut täysin valjennut Glidepathille ennen hankintapäätöstä. Kun NORDin insinöörit tarkastelivat eri sovellusten parametreja, heille oli heti selvää, että ominaisuus on kuin tehty lajittelulaitteistoa varten. ”Päätimme hyödyntää NORD-käyttöjen paikoitusominaisuutta nelisuuntalajittelijoissamme, ja olemme sen toimintaan erittäin tyytyväisiä”, projekti-insinööri Williams kertoo.

Palveleva huolto varmistaa kitkattoman toiminnan


Glidepathin Jason Williams on enemmän kuin tyytyväinen asiantuntijoilta saamaansa neuvontaan. NORDin paikallisjohtaja auttoi Glidepathia merkittävästi suunnitteluvaiheen standardoinnissa. ”Käytimme tässä projektissa viittä eri välitystä ja kolmea moottorikokoa, vaikka käyttölaitteita on kaikkiaan yli 90”, Williams kuvailee. ”Se on valtava etu. Tarvitsemme vain yhden varakäytön vaihdetyyppiä ja moottorikokoa kohden.” Palvelu jatkui hyvänä myös projektin edetessä. ”Meillä ei ollut minkäänlaisia ongelmia NORD-tuotteiden käyttöönotossa. Kaikkien komponenttien käyttöönotto oli yhtä vaivatonta. Suoritimme esikäyttöönoton itseksemme, ja neljä päivää kestäneessä varsinaisessa käyttöönotossa Victorian lentokentällä meillä oli NORDin insinööri tukenamme. Hän oli aivan loistava. Hän todella osasi asiansa ja selitti meille tarkasti, miten ohjelmointi ja parametrointi tapahtuvat NORD CON -ohjelmistolla ja käsipäätteillä. Erityisesti hän auttoi meitä paikoituksen toteuttamisessa, sillä siitä meillä ei itsellämme ollut aikaisempaa kokemusta. Tiivis tuki tuli tarpeeseen, ja se hoidettiin kertakaikkisen upeasti”, Williams ylistää. ”Mutta ei palvelu suinkaan loppunut asennukseen ja käyttöönottoon, vaan NORD on milloin tahansa yhden puhelinsoiton päässä. Seattlen-toimipaikasta saadaan nopeastikin väkeä lentokentälle, jos vain pyydämme.” Kun järjestelmä on pyörinyt normaalissa toiminnassa jo kuukausia, Williams täydentää vielä kokemuksiaan. ”Olemme erittäin tyytyväisiä NORDin tuotteisiin. Mitään kielteistä sanottavaa ei tule mieleen, sillä kaikki toimii. Käyttöjen kanssa ei ole ollut minkäänlaista harmia, eikä mitään osia ole tarvinnut vaihtaa. Projekti onnistui erinomaisesti Glidepathin ja NORDin loistavassa yhteistyössä.”

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan