www.engineering-suomi.com
EPLAN

TSiirry pilveen EPLAN:n Store Share View -ratkaisulla

Datan siirtäminen pilveen ja sen käyttö esimerkiksi yhteistyöskenaarioissa on nykyään ennemminkin pakollista kuin vapaaehtoista. Monet yritykset kuitenkin kysyvät miten ja missä mittakaavassa se pitäisi tehdä. Eplan vastaa tähän kehittämällään Store Share View -ratkaisulla. Tämä Eplanin kehittämä ratkaisu, joka pohjautuu Microsoftin Azureen, on palvelu, joka siirtää Eplan-projektit pilveen. Samaan aikaan se toimii perustana tulevaisuuden pilvestä-pilveen-yhteyksille. Ensimmäisessä vaiheessa Eplan esittelee Hannoverin messuilla osan Store Share View -ratkaisua, jolla projekteja voidaan katsella, tarkastaa ja kommentoida käyttäen punakynämerkintä –kommentointia. Ratkaisutoimittaja Eplan kulkee asiakkaidensa rinnalla askel askeleelta matkalla pilveen. Käyttäjät hyötyvät keskitetystä tietolähteestä, joka tuo Eplan-datan helposti käytettäväksi kaikille projektin osapuolille (mukaan lukien jatkokäsittelyprosessit). Dataa voidaan käyttää kaikkialta: kaikilta päätelaitteilta, riippumatta sijaintipaikasta ja vaatimatta Eplan-ohjelmiston asennusta.

TSiirry pilveen EPLAN:n Store Share View -ratkaisulla

Store Share View Navigator.jpg: Uusi integrointi Eplan Cloud -pilveen on saatavana versiosta 2.8 alkaen. Suunnittelijat voivat asettaa projektin dokumentaation pilveen, jotta se on saatavilla yrityksen jatkokäsittelyprosesseja varten kaikille osapuolille. 

Jo nimi Store Share View (tallenna-jaa-näytä) paljastaa mikä asiakkaita odottaa heidän matkallaan pilveen: Eplan-projektit voidaan tallentaa pilveen (Store/tallenna) ja ne ovat kaikkien projektiosapuolien saatavana (Share/jaa) nähtäväksi (View/näytä) aina halutessa. Tämä ei vaadi minkäänlaista asennusta - ei edes perinteisen View-sovelluksen asennusta, mikä tarvittiin aikaisemmin. Kirjaudu sisään, tarkastele projektia, tee kommentteja käyttäen punakynätoimintoa ja pane merkille työn edistyminen - käyttäjien on näin helppo ottaa ensimmäiset askeleensa pilviprojektiympäristössä. Järjestelmä on suunniteltu niin, että kaikki tarvittavat Eplan-projektitiedot ovat saatavana keskitettynä tietovarastona toimivasta pilvestä. Suunnittelutiedot pysyvät suojattuina luvattomalta pääsyltä käyttöoikeuksia hallitsemalla. 

Tämä on luonnollisestikin vasta ensimmäinen askel, jonka Eplan käyttäjät ottavat pilvessä - mutta se on hyvin tärkeä askel. Kun kaavoja koskevia tietoja aikaisemmin toimitettiin osastoihin käsiteltäväksi (esimerkiksi ohjauskaapin suunnittelu tai käyttöönotto), tuhansia sivuja dokumentteja piti tulostaa paperille. Paperiton työnkulku ei ainoastaan ole kustannustehokasta, mutta se myös parantaa laatua valtavasti. Toinen ratkaiseva tekijä on mahdollisuus yhteistyöhön. Käyttämällä Store Share View -ratkaisua - joka on Eplanin pilvikäsitteen ensimmäinen askel - myös ulkoiset osapuolet voivat käyttää tietoja, jos heille on määritetty siihen käyttöoikeudet. Yhteistyöinfrastruktuuri on saatavana pilven kautta eikä osaston tarvitse enää käydä läpi mutkikasta projektin luovutusprosessia. Alitoimittajat voivat yksinkertaisesti käyttää verkkoselainta projektin sen hetkisen tilan lukemiseen. Toinen käytännön etu: Saatavana on vain sen hetkinen data ja muutokset dokumentoidaan käyttämällä punakynätyönkulkua. Tämä tarkoittaa sitä, että virheiden lähteet eliminoidaan lopullisesti. Yhteistyö alitoimittajien kanssa käy helpommaksi ja myös työnkulut optimoidaan.
 

Yhteydet PDM/PLM-palveluihin pysyvät voimassa 

Jos yritys haluaa hankkia uuden ohjelmiston, yksi kysymys nousee tavallisesti esiin ensimmäisenä: Mitä tapahtuu nykyisen IT-infrastruktuurin yhteyksille? Esimerkkeihin tästä kuuluvat rajapinnat PDM- ja PLM-järjestelmiin, jotka yleensä täytyy päivittää tai sovittaa uuteen ohjelmistoon. Myös Eplan harkitsi tätä kysymystä kehittäessään Store Share View -ratkaisua: nykyiset yhteydet Eplan Platformiin pysyvät ennallaan. Nykyisiin integraatioihin ei tarvita muutoksia, koska suunnittelussa luodut Eplan-projektit toimivat lähteenä Store Share View -ratkaisulle, jolloin mitään muutoksia lähdeprojektin tietovarastoon ei tarvita. 

Innovatiivinen käyttökonsepti 

Paitsi että ohjelmiston tulee täyttää toiminnalliset tarpeet, sitä tulisi myös olla mahdollisimman miellyttävä käyttää ja sen tulisi täyttää kaikki asiakkaan tarpeet. Eplan on saavuttanut paljon tässä suhteessa. Käyttökonsepti on alansa huippua ja konseptista on tehty helppokäyttöinen. Olipa käytössä kosketuslevy, hiiri tai aktiivikynä, kaikkia teknologioita voidaan käyttää samoin kuin luonnollisesti kaikkia nykyisiä päätelaitteita tietokoneista kosketusnäyttöihin ja mobiililaitteisiin. Tämä varmistaa joustavuuden, kun suunnittelusta tulee yhä globalisoituneempaa. Koska pilvipalveluja voidaan käyttää 24 tuntia päivässä, kaikki projektin osapuolet voivat käyttää tietoja olivatpa he missä tahansa maapallolla.

 

Ensimmäiset käyttötapaukset yhteistyökumppaneilta 

Pilviteknologiat on kehitetty siten, että useat osapuolet voivat työskennellä projektin parissa. Teollisuus 4.0 -kontekstissa nämä projektiosapuolet ovat usein paljon laajemmalla alueella kuin yhdessä ainoassa yrityksessä. Kumppanit työskentelevät yhdessä ratkaisujen parissa, luovat yhteyksiä ohjelmistoratkaisuidensa välille ja tällä tavoin lisäävät etuja käyttäjälle. Yritykset Festo ja Lenze ovat olleet Eplanin kumppaneita useiden vuosien ajan. Ne ovat tallentaneet lukuisia komponenttitietoja Eplan Data Portaliin ja hyödyntävät osaltaan pilviteknologian tarjoamia mahdollisuuksia. Molemmat yritykset esittelevät Hannoverin messuilla alustavia käyttötapauksia, joissa teknologiana käytetään Store Share View -ratkaisun Rest API -rajapintaa. Rest API -teknologia mahdollistaa tietojen käytön kolmansien osapuolten toimittajille, niin että nämä voivat optimaalisesti käyttää Eplanissa suunniteltua dokumentaatiota sen jatkokäsittelyä varten. 

Store Share View -ratkaisun käsittävä konsepti esitellään ensimmäistä kertaa Hannoverin messuilla 2018. Lisätietoja osoitteessa: www.eplan.de

 

 TSiirry pilveen EPLAN:n Store Share View -ratkaisulla
Store Share View ET.jpg: Esimerkiksi tuotanto voi tarkastella verkkoselaimella Eplan-käyttäjän jakamia projektin piirikaavioita. Laitteen tiedot ovat saatavana helposti ja läpinäkyvästi 

 TSiirry pilveen EPLAN:n Store Share View -ratkaisulla
Store Share View Redling.jpg: Muutokset voidaan dokumentoida ja lähettää edelleen Eplan-käyttäjille, jotka voivat tehdä muutoksia listan mukaan – toisen käsialan tulkitsemisesta on näin tullut menneisyyteen kuuluva asia. 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan