www.engineering-suomi.com
NORD Drivesystems

NORDin uusi MAXXDRIVE® XT -teollisuusvaihde hihnakuljetinjärjestelmiin

NORDin tunnetut MAXXDRIVE-teollisuusvaihteet tuottavat suuria 15–240 kNm:n toisiomomentteja ja sopivat raskaisiin sovelluksiin, kuten sekoittimiin, kuljettimiin, seostimiin, jauhimiin, rumpuihin tai murskaimiin. Nyt NORD DRIVESYSTEMS esittelee uuden MAXXDRIVE® XT -teollisuusvaihdesarjan, mikä optimoi hyväksi osoittautuneen modulaarisen järjestelmän suurten termisen nimellistehojen sovelluksiin.

NORDin uusi MAXXDRIVE® XT -teollisuusvaihde hihnakuljetinjärjestelmiin
MAXXDRIVE® XT -teollisuusvaihteiden uusin sukupolvi on suunniteltu erityisesti sovelluksiin, joissa vaaditaan pieniä välityssuhteita yhdistettyinä suuriin tehoihin.

MAXXDRIVE-teollisuusvaihteet ovat kuuluneet NORDin valikoimaan kymmenen vuotta, ja sinä aikana niitä on kehitetty edelleen. Uusin sukupolvi täydentää sarjaa sovellusoptimoidulla kaksiportaisella kartiovaihteella, joka soveltuu erityisen hyvin hihnakuljetinjärjestelmiin ja voidaan räätälöidä yksilöllisesti kulloiseenkin sovellukseen. Teho- ja nopeusalue on suunniteltu erityisesti teollisuuteen, jossa vaaditaan pieniä välityssuhteita yhdistettyinä suuriin tehoihin. Näin on esimerkiksi puunjalostus ja mineraaliteollisuudessa. Niissä tarvitaan erityisen vankkoja ratkaisuja, jotka kestävät likaa ja ovat luotettavia vaativissa käyttöolosuhteissa. Tämä edellyttää erityisiä, mahdollisimman vähähuoltoisia laitteita. Tästä syystä käyttölaitejärjestelmätkään eivät saa vaatia ulkoista jäähdytystä.

Tehokas jäähdytys, suuri teho, kompakti koko

MAXXDRIVE® XT -sarjan toisiomomentit ovat 15–75 kNm ja välityssuhteet välillä 6,3–22,4. MAXXDRIVE® XT -teollisuusvaihteista on saatavana seitsemän kokovaihtoehtoa, joiden teho on 50–1 500 kW. Aiemmista malleista poiketen sarjassa on vakiona voimakkaasti rivoitettu UNICASE-kotelo ja integroitu aksiaalipuhallin. Suuremman pinta-alan ja ilmanohjaussuojusten ansiosta jäähdytysilma virtaa optimaalisesti, jolloin saavutetaan tehokas jäähdytys ja hyvä tehonsiirtokyky. Monissa tapauksissa lisäjäähdytystä ei tarvita. Suuret vierintälaakerit ja keskiöetäisyydet parantavat rakenneosien kuormitettavuutta ja pidentävät niiden käyttöikää.

Taloudellinen modulaarinen järjestelmä

Kaikki NORD-käyttölaitekokonaisuudet suunnitellaan asiakaskohtaisesti moduuliperiaatteen mukaisesti. Yhteen sovitetun modulaarisen järjestelmän avulla pystytään tarjoamaan houkuttelevia ratkaisuja myös hintoihin herkästi reagoiville teollisuudenaloille. Se perustuu kattavaan valikoimaan taajuusmuuttajia, moottoreita ja vaihteita sekä kytkin- ja jarrujärjestelmiä, joista jokaisesta on valittavissa runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Moitteettoman toiminnan varmistavat mm. kuhunkin prosessiin räätälöitävät nestekytkimet ja hankaavalta pölyltä ja korroosiolta tehokkaasti suojaavat Taconite-akselitiivisteet.

Verkotetut huoltokonseptit

NORD tarjoaa myös innovatiivisia ennakoivia huoltokonsepteja erityisesti raskaille teollisuusvaihteille. Taajuusmuuttajan välityksellä verkotetut NORD-käyttölaiteyksiköt ilmoittavat tilastaan ohjausjärjestelmän kautta tai suoraan tietoturvalliseen pilveen. Jos valinnainen tärinän valvonta on käytössä, tilan muutokset voidaan havaita varhaisessa vaiheessa ja ennakoiva huolto suunnitella hyvissä ajoin. Suorituskykyä koskevien tietojen tallennus varmistaa myös järjestelmän optimaalisen mitoituksen sekä käyttölaitteiden tilan jatkuvan valvonnan.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan