www.engineering-suomi.com
BALLUFF

Balluff-virtalähde tuulivoimalaitteistolle

Balluff esittelee juuri ajoissa Hannoverin näyttelyä varten uuden, älykkään, energiaasäästävän virtalähteen, joka on suunniteltu erityisesti tuulivoimalaitteistoille. Kuorella suojattu laite, jonka energiatehokkuus on 93 %, on suunniteltu kestämään korkeita isku- ja tärähdystasoja ja sen käyttöikä on äärimmäisen pitkä, jopa 20 vuotta. Sen keskimääräinen vikaantumisaika (MTBF) on 800 000 tuntia. Avainominaisuus on se, että se on ensimmäinen virtalähde, joka voidaan kytkeä suoraan generaattorijännitteeseen ilman muunninta. Ainutlaatuisia ovat myös optiset ilmaisimet, jotka näyttävät yksikön tilan ja kunnon. Koska se seuraa dynaamisia kuormia, sitä voidaan käyttää myös suurilla kuormituksilla. Näin 30-50 % varastoja ei enää tarvita.

Balluff-virtalähde tuulivoimalaitteistolle
Nämä erityisanturit mikrokontrollerin kanssa tarkistavat jatkuvasti virtalähdettä kuluttavat tekijät, kuten lämpötila, ylikuormitus, viat ja muut olosuhteet. Näiden muuttujien älykäs arviointi antaa sitten käyttäjälle yleiskuvan yksikön tilasta, jotta voidaan suorittaa huoltotoimia ja näin vähennetään huomattavasti vikojen esiintymistä koko järjestelmässä.
Värilliset liikennevalon tyyppiset LED-lamput antavat käyttäjälle jatkuvasti tietoa nykyisestä lataustasosta, “stressitasosta” sekä käyttöiästä, joka on jäljellä olevan käyttöeliniän ennuste. Merkkivalot ovat tarpeeksi kirkkaat, jotta ne nähdään luotettavasti ja voidaan tulkita useiden metrien päästä.

Ensimmäistä kertaa tavallinen 3-vaiheinen muuntaja, jota on käytetty tuulivoimalaitteistoissa, voidaan korvata ja näin säästetään rahaa. Laajan syöttöalueensa 380-690 V ansiosta kytketyn tilan virtalähde voidaan liittää suoraan tuuliturbiinin generaattorijännitteeseen. Positiiviset vaikutukset: asennuksen helppous ja vähemmän vioille alttiita osia sekä korkeampi järjestelmän tehokkuus pienemmän lämpöhukan takia.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan