www.engineering-suomi.com
EPLAN

Eplan Platform 2.0:n uusia kohokohtia

Eplan Platform 2.0 lanseerattiin markkinoille jo puoli vuotta sitten. Silti jotkin yli 1 000 laajennuksesta ovat yhä tuntemattomia ja se onkin riittävä syy tutkia tätä suurta julkaisua yllättävistä uusista näkökulmista ja saada tietoa vakuuttavista ja jännittävistä loogisista laajennuksista kaavioiden luomiseen, tarkastushallintaan ja kielen hallintaan käytännössä.

Eplan Platform 2.0:n uusia kohokohtia
Konedirektiivi ja vaatimukset korkeasta laadusta ovat osittain syynä siihen, että asennuskaavojen luomisessa keskitytään entistä enemmän normien ja säädösten noudattamiseen. Eplan Platformin vastaus: standardisointi ja toistettu käyttö. Vaaditut tunnisteet ja lisäkomponenttien tiedot voidaan nyt tallentaa ainutlaatuisesti suoraan osan hallintaan. PE- ja N-terminaalien viimeistely: vaaditut lisätoimintomerkinnät voidaan nyt tallentaa suoraan osaan. Kun suunnittelija käyttää komponenttia, merkintä siirretään automaattisesti kaavioihin varmistaen, että terminaali nähdään standardien mukaisesti - kaikilla asennuskaavan sivuilla ja vaivattomasti. Automaattiset Eplan-toiminnot komponenttien numerointiin estävät moninkertaiset laitteiden merkinnät ja parantavat näin dokumentaation laatua ja nopeuttavat suunnittelua.

Sisältää enemmän logiikkaa
Monimutkaisempi laiteteknologia vaatii, että asennuskaavion kytkennöt pitää merkitä selkeästi. Eplan Platform tulee tässä avuksi ja se menee paljon pidemmälle kuin "mustaan laatikkoon" sijoitetut liitännät. Kun liitosten värit määritellään sisäisten keskinäisliitosten mukaisesti, signaalin seuraaminen on huomattavasti helpompaa. Aloitetaan suunnittelusta ja valmistamisesta ja jatketaan teettämiseen ja huoltoon. Ylimääräistä logiikkaa on myös kohteiden ominaisuuksissa, jotka voivat nyt sisältää yksityiskohtaisia määritelmiä näyttöön ja muuttamiseen ja jopa täydellisiä teknisiä SI-yksiköitä. Sama koskee myös raportteja ja laskemia, joiden näytetyt arvot on standardisoitu. Eplan varmistaa, että kaikilla arvoilla on samat yksiköt laskelmissa - olipa ne syötetty kaavioon miten tahansa. Tarkat tulokset ovat itsestäänselvyys.

Täydellinen muutosten seuraaminen
Tämä tilanne on varmaan tuttu kaikille? Juuri ennen projektin viimeistelyä tehdään paljon muutoksia, joita pitää pystyä seuraamaan. Eplan Platform 2.0:n voimakas versiohallinta on juuri omiaan tähän ja se nopeuttaa muutostenhallintaa huomattavasti. Erilaiset muutokset merkitään selkeästi väreillä ja symboleilla. Kaikki projektiin osallistuvat voivat nähdä hetkessä projektitietojen lisäykset, muutokset tai poistot. Taulukko, johon on tiivistetty kaikki muutokset, varmistaa, että kaikki prosessit toimivat sujuvasti - tekniikassa ja varsinkin valmistamisessa, käyttöönotossa ja huollossa. Suora tulos: nopeammat aloitusjaksot ja lyhyemmät koneen häiriöajat.

Eplanin keskitetty osahallinta
Kustannustehokas vaihtoehto: He, jotka säilyttävät ja päivittävät osien dataa keskitetysti erikseen insinöörityöstä, voivat nyt käyttää Eplanin osahallintaa erillisenä moduulina. CPM (Central Parts Management) on yksin toimiva versio, joka on yksinkertainen vaihtoehto liiketoimintaosastoille. Täällä luodut ja tallennetut data ja komponenttien tiedot ovat saatavilla kaikille Eplan-käyttäjille. Tämä mahdollistaa yksinkertaisen ja kustannustehokkaan datan hallinnan täydellä osahallintatoiminnalla.

Kielen hallinta
Eplanin Unicode-yhteensopivuus ja suunnittelu 16 kielelle ympäri maailman ei ole uutta. Uutta on sen sijaan asetus, joka mahdollistaa sen, että käyttäjä voi erottaa lähtö- ja näyttökielen projektissa. Lähtökieli on kieli, jolla teksti syötettiin, yleensä äidinkieli. Näyttökieli on kieli, jolla teksti näkyy kaaviossa - se voi olla monella kielellä samaan aikaan. Tekstin syöttäminen ja käännösten hallinta on entistäkin läpinäkyvämpää ja on paljon helpompi työskennellä vieraiden kielten kanssa suunnittelussa. Ratkaiseva etu maailmanlaajuisessa liiketoiminnassa sekä ajallisesti että laadullisesti.

Revisionmanagement EN.jpeg: Eplan Platform 2.0:n voimakas tarkastushallinta mahdollistaa sen, että erityyppiset muutokset merkitään selkeästi väreillä ja symboleilla.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan