www.engineering-suomi.com
Westermo Teleindustri AB

Gigabitin Ethernet-kytkimet vastaavat raideajoneuvojen sisäisten nopeiden viestintäverkkojen kysynnän kasvuun

EN 50155 -hyväksytyt Ethernet- ja Power-over-Ethernet-kytkimet tarjoavat erittäin luotettavia ajoneuvojen sisäisiä viestintäverkkoja

Gigabitin Ethernet-kytkimet vastaavat raideajoneuvojen sisäisten nopeiden viestintäverkkojen kysynnän kasvuun

Westermo on parantanut entisestään kompaktien ja hallittujen Viper-kytkinten sarjaa esittelemällä neljä uutta 12-porttista laitetta, jotka on suunniteltu hallitsemaan Gigabit-verkkoja. Ethernet- ja Power-over-Ethernet (PoE) -laitteet auttavat vastaamaan rautatiekaluston videon, LCD- ja langattomien WLAN-tukiasemien tukemiseen tarvittavien korkean datanopeuden viestintäverkkojen kasvavaan kysyntään. Uudet laitteet ovat osa Westermon innovatiivista IP-junakonseptia, joka tarjoaa täydellisen Ethernet-kytkimen ja reitittimen ratkaisun vankalle verkon infrastruktuurille älykkäiden junien luomisessa.

Neljässä uudessa mallissa on erilaisia standardeja Ethernet-, Gigabit Ethernet - ja PoE-porttivaihtoehtoja sekä lisäreititystoiminto. Viper-112-T3G-mallilla on kolme Gigabit Ethernet -porttia ja yhdeksän standardi Ethernet-porttia. Viper 212-T3G -mallissa on sama porttikonfiguraatio, mutta lisäksi ylimääräinen reititysmahdollisuus, joka mahdollistaa yhteyden aliverkkoon ja parantaa yleistä verkon suorituskykyä.

Viper-112-T3-P8-mallissa on kolme Gigabit-porttia, yksi standardi Ethernet-portti ja kahdeksan Power-over-Ethernet-porttia, jotka tukevat IEEE 802.3at `plug-and-play' PoE -viestintästandardia. PoE mahdollistaa sen, että sekä käyttösähkö että data lähetetään yhden monijohtimisen kaapelin kautta, mikä on erityisen hyödyllistä kamerasovelluksissa, sillä se vähentää yleistä johdotusta ja mahdollistaa nopeamman asennuksen. Viper 212-T3G-P8 -mallissa on sama porttikokoonpano, mutta sen toiminnallisuus on laajempi, sillä se tarjoaa reititysmahdollisuuden. Viperin PoE-kytkimet siirtävät jopa 66 W tehoa kahdeksan PoE-porttinsa lävitse ja ne voivat erottaa liitettyjen laitteiden syötön DC-jännitteen niiden suojelemiseksi virtapiikeiltä. Sähkönjakelua hallitaan porteilla, jotka on ´viritetty´ jakelun tehokkuuden maksimoimiseksi.

Viper-sarja on suunniteltu erityisesti tarjoamaan erittäin vankkoja verkkoja ja pitkän huoltovälin toimintaa kentällä ja sen ominaisuudet ylittävät rautateiden elektroniikkalaitteiden EN 50155 -standardin, johon eivät kuulu pelkästään EMC-vaatimukset vaan myös iskun-, tärinän-, laajan lämpötila-alueen ja kosteuden kestävyys. Viper-kytkinten keskimääräinen vikaväli on pitkä, mikä varmistaa rautatiealalla vaadittavan äärimmäisen pitkäaikaisen ja luotettavan kenttätoiminnan.

Korkean luotettavuuden lisäksi kytkimet tarjoavat ainutlaatuisen toiminnallisuuden, joka yksinkertaistaa verkkojen luomista, asentamista ja huoltoa. Viper-kytkinten WeOS-käyttöjärjestelmä tarjoaa monipuolisen IP-verkostointistandardien sarjan, jonka avulla voidaan luoda varmoja ja joustavasti muunneltavia verkkoja. Käyttöjärjestelmä pystyy tunnistamaan kaikki junavaunun sijainnin muutokset, pyörimiset ja lisäykset ja näin kompensoimaan nämä muutokset verkkoon ilman manuaalista uudelleenkonfigurointia. Asennuksen ja ylläpidon helpottamiseksi Viper-kytkimet ja kaikki liitettävät laitteet voidaan konfiguroida samalla IP-osoitteella kuhunkin kuljetukseen. Tämä yksinkertaistaa yleistä IP-suunnitelmaa ja yhtenäistää kokoonpanoja.

WeOS pystyy myös tasapainottamaan tietoliikennettä verkossa ylläpitääkseen enimmäisnopeutta ja vakautta. Uusien kameroiden tai videovirran käyttöönoton tuottama lisäliikenne ei siis vaikuta koko verkon vakauteen. Linkin tai laitteen vian tapauksessa Westermon ainutlaatuinen FRNT-teknologia voi määrittää laajan verkon uudelleen 20 ms kuluessa.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan