www.engineering-suomi.com
NKE

Uusi NKE:n erikoispinnoite: laakereiden ja komponenttien kustannustehokas korroosiosuojaus

NKE AUSTRIA GmbH tarjoaa erityisen galvaanisen kustannustehokkaan korroosiolta suojaavan pinnoitteen laakereille ja metalliosille, jotka altistuvat suoraan kosteille tai syövyttäville ympäristöille. Uusi ja parannettu SQ171E-pinnoite on vieläkin ohuempi ja tarjoaa pitkäaikaisemman korroosiosuojan kuin aikaisempi versio. Pinnoite suojaa laakereita ja komponentteja sovelluksissa mukaan lukien materiaalien käsittely, maatalouskoneet kemian- ja lääketeollisuus sekä kompressorit ja pumput.

Uusi NKE:n erikoispinnoite: laakereiden ja komponenttien kustannustehokas korroosiosuojaus
Kuvateksti: Jopa neutraalin suolasuihkutestin jälkeen päällystetyssä osassa (edessä) ei näy korroosion merkkejä. Päällystämättömässä viiteosassa (takana) on merkkejä ruosteesta.

SQ171E-päällystettä voidaan käyttää standardeihin ja erityislaakereihin sekä kaikkiin metalliosiin, jotka altistuvat kosteille tai syövyttäville ympäristöille. Jopa koneistetut pinnat, kuten kourut, voidaan päällystää SQ171E-pinnoitteella. Pinnoite suojaa vedeltä, kondensaatiolta ja hieman emäksisiltä tai happamilta puhdistusaineilta. Päällystämättömiin komponentteihin verrattuna SQ171E-päällystettyjen komponenttien käyttöikä on huomattavasti pidempi. Lisävaihtoehtona vieläkin tehokkaampaan suojaukseen, päällyste tarjotaan silikaattipohjaisella saumauskerroksella. Pinnoitteen ohenemisen takia (2 - 4 µm), päällystetyt ja päällystämättömät osat ovat täysin vaihdettavissa. DIN 50979:2008 -standardin mukaisesti 4 µm paksuisen pinnoitteen käyttöikä on ainakin 96 tuntia ilman pinnoitteen korroosiota (valkoinen ruoste) tai perusmateriaalin korroosiota (punainen ruoste). SQ171E-pinnoite on testattu neutraalilla suolasumukokeella DIN EN ISO 9227 NSS -standardin mukaisesti. Passivointi ei sisällä kuusiarvoista kromia (VI) ja näin se noudattaa RoHS-direktiiviä. Ruostumattomaan teräkseen verrattuna SQ171E-pinnoite on kustannustehokkaampi ja se tarjoaa silti paremman korroosiosuojauksen.

NKE valmistaa standardi- ja erikoislaakereita kaikkiin teollisiin sovelluksiin. Tuotekehityksen ja sovellustekniikan lisäksi NKE tarjoaa täyden valikoiman teknisiä palveluita ja koulutusta. NKE-tuotteita jaellaan 18 kansainvälisen edustajan ja yli 240 jakelukanavan kautta 60 eri maassa.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan