www.engineering-suomi.com
EPLAN

EPLAN Platform 2.2 –alusta

Ratkaisutoimittaja EPLAN esittelee EPLAN Platform -alustastaan uuden 2.2-version SPS IPC Drives 2012 -messuilla hallissa 7A, osasto 240. Lukuisilla toiminnallisilla laajennuksilla ja innovatiivisilla lisämoduuleilla esimerkiksi kenttäkaapeloinnin osalta täydennetty alusta avaa aivan uusia suunnittelumahdollisuuksia käyttäjilleen. Uusi graafinen makrojen valinta, älykkäät kytkentäanalyysit ja automaattiset terminointipisteiden määritykset kopioitaessa piirien osia takaavat, että suunnittelu- ja insinöörityön tulokset valmistuvat nopeasti. Suunnittelijat saavat käyttöönsä vahvan järjestelmän, joka nopeuttaa prosesseja ja muodostaa perustan standardisoinnille ja automatisoinnille.

EPLAN Platform 2.2 –alusta
Standardisointi ja automatisointi
ovat EPLAN Platform -alustan
uuden 2.2-version valtteja.

Ajatus on selvä: tehokas suunnittelu ja samanaikainen laadukkaan ja informatiivisen dokumentaation luonti. EPLAN Platform -alustan uusi 2.2-versio on suunniteltu juuri tähän tarkoitukseen. Nopeakäyttöiset suodattimet projektitietojen navigointitoiminnoissa, kattava osatietojen välitys ja laajennettu kytkentäsuunnittelu helpottavat ja nopeuttavat projektin läpivientiä. Helposti omaksuttava graafinen makrojen valinta auttaa suunnittelijoita standardien käytössä mutta mahdollistaa myös kokonaisten makrokokoelmien selaamisen. Informatiivinen grafiikka ja tarkka jäsentely tekevät määriteltyjen piirimallien käytöstä helppoa. Hankala napsauttelu hakemistorakenteiden viidakossa on korvattu graafisesti tuetulla navigoinnilla. Näin tekninen myyntihenkilöstö pystyy luonnostelemaan alustavan piiridokumentaation vuoropuhelussa asiakkaan kanssa jo ensimmäisessä projektitapaamisessa.

Liitännät näytetään graafisesti
Selkeät piirikaaviot ovat yksi asia – informatiiviset raportit toinen. Alustan 2.2-versiossa panostetaan erityisesti kytkentätietojen arviointiin. Piirikaavion tallennettujen liittimien kytkentätilat näkyvät raporteissa haluttaessa automaattisesti. Tämä on erittäin hyödyllistä varsinkin voimalaitostekniikassa, jossa kytkentätilat ja kytkentäkiskojen yksityiskohtainen rakenne ovat keskeinen osa projektidokumentaatiota. Kun kytkentätiedot on tallennettu piirikaavioon, EPLAN pystyy luomaan laadukkaan kytkentädokumentit automaattisesti.

Älykkäät kytkennät laajenevat
Mitä insinööri tekee, kun piirikaavio sisältää liikaa tietoa? Onko tilaa liian vähän vai eikö liiasta tiedosta saa selvää? Terminointipisteet asettuvat nyt automaattisesti paikoilleen, kun kytkennät katkeavat kopioitaessa ja liimattaessa piirin osia yhdestä piirikaaviosta toiseen. Suunnittelijan ei tarvitse huolehtia sähköisten kytkentöjen säilymisestä. Piirikaavioiden siistiminen tai uudelleen piirtäminen on nyt pelkkää huvia. Projektin edetessä käytännön tasolle kollegojen työ nopeutuu lyhyiden asennus- ja käyttöönottoaikojen ansiosta, koska dokumentaatio on helppotajuista.

EPLAN FieldSys
Informatiivinen ja kattava projektidokumentaatio on ehdottoman välttämätöntä automaatioteknologiassa. Tällainen dokumentaatio on välttämätön paitsi suunnitteluvaiheessa myös asennuksen, käyttöönoton ja käytön aikana. Käyttökelpoisuus paranee entisestään, jos koneen tai laitoksen kenttäkaapelointi (joka laajenee usein yhä monimutkaisemmaksi) voidaan suoraan dokumentoida EPLAN-projektiin. Uuden EPLAN FieldSys-moduulin avulla dokumentaatiosta tulee erottamaton osa EPLAN-projektia. Kaapelit voidaan reitittää verkon läpi automaattisesti, ja tarvittavat pituudet lasketaan 2-ulotteisesta laitoskaaviosta. Tuloksena on mahdollisimman tarkat tiedot kustannuslaskentaa ja kokonaisvaltaista reititystä varten sekä kohteessa työskentelevälle asennustiimille. Ohjaimen ja kenttäkomponenttien väliset kytkennät voidaan suunnitella tehokkaasti ja dokumentoida kestävästi.

EPLAN Platform 2.2 –alusta
EPLAN FieldSys: Suunnittele kenttäkaapelointi
oikeassa mittakaavassa, määritä kaapelireitit ja
dokumentoi kattavasti ja automaattisesti.
 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan