www.engineering-suomi.com
EPLAN

2 000 Festo-laitemakroa EPLAN-käyttäjille

Kumppaniyritykset Festo ja EPLAN kannustavat toisiaan eteenpäin päämääränään sähkö- ja paineilmasuunnittelun määritysympäristöjen yhdistäminen. Feston erityisesti EPLAN-käyttäjille kehittämä tietopaketti sisältää jo yli 2 000 älykästä laitemakroa ja antaa lisävahvuutta CPX-liitynnän mekatroniikkaominaisuuksille. EPLAN Platform -alustan käyttäjät voivat hyödyntää niitä ja luoda helposti ja yksinkertaisesti yleispiirustuksia, sähkö- ja pneumatiikkapiirien kaavioita ja PLC-kuvauksia.

2 000 Festo-laitemakroa EPLAN-käyttäjille
Modulaarisuutta, monipuolisuutta ja
tehokkuutta: tähän mennessä kehitetyt
yli 2 000 uutta laitemakroa auttavat
Festo CPX/MPA -venttiililiityntöjen
nopeassa suunnittelussa

Uusi ja ainutlaatuinen, yli 2 000 makroa sisältävä kirjasto on tarkoitettu venttiilinohjaukseen Feston sähköisen CPX-liitynnän avulla ja kattaa sähkösuunnittelun ja fluidiprojektien määritykset. Kuudella kielellä saatavissa olevat laitetiedot sisältävät älykkäitä moduulimäärityksiä, joihin sisältyy myös sähkö- ja fluidisuunnittelun kytkentälogiikka, esimerkkinä funktiomallit. Konfiguroidun Festo-venttiililiitynnän lopullinen tyyppikoodi on avain: se koostuu kahdesta tunnistekoodista, yhden sähköteknistä ja toisen pneumatiikkaosaa varten. Suunnittelija voi tunnistekoodin avulla valita valmiiksi määritellyistä laitemoduuleista sopivimmat ja sijoittaa ne sähkö- tai fluiditekniseen dokumentaation vetämällä ja pudottamalla. EPLAN Electric P8- ja EPLAN Fluid -järjestelmien käyttäjät voivat hyödyntää niitä ja luoda helposti ja yksinkertaisesti 2-ulotteisia yleispiirustuksia, sähkö- ja pneumatiikkapiirien kaavioita ja PLC-kuvauksia. Tiedot ovat ladattavissa Feston Internet-sivustolta ilmaiseksi (www.festo.de/EPLAN).

Monipuolisuutta eri sovellusaloille
Feston työkalujen avulla tapahtuvan opastetun määrityksen edut yhdistyvät EPLAN-alustan logiikkaperustaiseen dokumentaatioon. Eri toimintojen yksilöllisen yhdistelyn ansiosta venttiililiitynnän määritykset voidaan mukauttaa tarkasti kulloiseenkin sovellukseen, mikä takaa monipuolisuuden. Festo CPX -liityntä soveltuu tarkoitukseen erinomaisesti: se on sähköinen ja avoin kaikille kenttäväylästandardeille ja asiakaskohtaisille standardeille. Asiakkaat hyötyvät käsittelyn helppoudesta: ohjauskaapista laitosympäristöön aina verkon sähkötekniikkaan ja pneumatiikkaan, asennuskuormitusta säästäen.

Ilmaisesti ladattavissa
Kaikille CPX-liitynnöille (sähköiset päätelaitteet ja kenttäväylien solmut) ja joillekin MPA-venttiililiitynnöille saatavissa olevat makrot sisältävät seuraavat toiminnot, ja niitä voidaan käyttää osaluetteloiden laadinnassa osana isäntälaitetietoja:

• rakennekuvaus yksittäisen moduulin syötteistä ja tilausnumeroista
• all-pole-järjestelmien piirikaaviot, liityntäkaaviot ja PLC-kuvaukset
• ohjauskaapin yleiskuvaus tyyppikoodeilla varustettuna 1:1-mittakaavassa.

Tiedot ovat ladattavissa ilmaiseksi kokonaispakettina osoitteesta www.festo.de/EPLAN, ja ne ovat saatavissa myös Feston verkkotuote-esitteestä kohdasta 2D/3D CAD. Valmisteilla on myös käytettävyys EPLAN Data Portal -sivuston kautta.

Yhteinen tavoite: käyttäjän etu
Festo ja EPLAN ovat tehneet yhteistyötä jo muutamia vuosia ja kehittäneet ratkaisuja, joiden tarkoituksena on helpottaa yhteisten asiakkaiden suunnittelutyötä. Esimerkiksi Feston mekatroniikkakomponentit voidaan suunnitella ja dokumentoida yelposti EPLAN Fluid -alustan ja Feston tuoteluettelon välisen suoran kytkennän ansiosta. Lisäksi tytäryhtiö Festo Didactic on jaellut useiden vuosien ajan EPLAN Education -ohjelmistoa teollisuuden säätiöiden ja jatkokoulutuksen käyttöön.

2 000 Festo-laitemakroa EPLAN-käyttäjille
Yleiskuva Festo CPX -liityntöihin
suunnitelluista EPLAN-makroista


Lisätietoja Festosta

Festo on maailmanlaajuinen toimija ja itsenäinen perheyritys, jonka päätoimipaikka sijaitsee Esslingen am Neckarin kaupungissa. Yhtiö toimittaa pneumatiikka- ja sähköautomaatioteknologiaa 300 000 asiakkaalle yli 200 toimialalla. Sen tuotteet ja palvelut ovat saatavissa 176 maassa eri puolilla maailmaa. Noin 15 500 työntekijää ja 59 maayhtiötä eri puolilla maailmaa tuottivat Festolle 2,1 miljardin euron liikevaihdon vuonna 2011, mistä 8,5 % investoidaan vuosittain tutkimus- ja kehitystyöhön. Oppivana yrityksenä Festo investoi 1,5 % tuotostaan koulutukseen ja harjaantumiseen. Oppimismahdollisuudet eivät rajoitu pelkästään työntekijöihin: Festo Didactic GmbH tarjoaa teollisuudelle automaatioteknologian koulutus- ja harjaantumisohjelmia myös asiakkaille, opiskelijoille ja harjoittelijoille.
 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan