www.engineering-suomi.com
NSK

NSK:n lineaariohjaimet osoittautuvat ideaalisiksi hengityssuojainkoneissa

Kun UK:n automaatio- ja koneenrakennusasiantuntijaa pyydettiin valmistamaan pikaisesti hengityssuojainkone COVID-19-pandemiaan vastaamiseksi, tämä kääntyi NSK:n proaktiivisen tiimin ja yrityksen pitkäikäisten NH-sarjan lineaariohjaimien puoleen.

Perheomisteinen Sims Engineering (simsengineering.com) perustettiin vuonna 1982 ja yritys on erikoistunut automatisoitujen järjestelmien ja erikoiskäyttöön tarkoitettujen koneiden suunnitteluun ja valmistukseen. Suuri osa tämän ISO9001-hyväksytyn yrityksen suorittamasta työstä tehdään autoteollisuudessa, lääketeollisuudessa ja elintarviketeollisuudessa toimiville asiakkaille. COVID-19-pandemian ilmestyessä yritys kuitenkin vastasi välittömästi pyyntöön, joka koski automatisoituja hengityssuojaimien valmistuskoneita.

Sims Engineering tunnetaan siitä, että se voi valmistaa koneita lyhyellä aikataululla. Yritys oli rakentanut hengityssuojakoneita vuosia aikaisemmin, joten nyt piti päivittää suunnitelmaa ja valmistaa luotettava, innovatiivinen ja tehokas ratkaisu, joka maksimoi tuottavuuden ja laadun.

Sims Engineering -yrityksen valmistamat automatisoidut hengityssuojainten tuotantokoneet ovat hyvin kompleksisia ja ne tarjoavat täysin integroidun leikkauksen, taiton ja kokoamisen litteäksi taittuvan hengityssuojaimen tuotantoa varten. Suojan profiili leikataan materiaalista käyttämällä erittäin tarkkaa meistiä ja muottia.

Jotta koneen liike olisi pehmeää ja tehokasta, yritys kääntyi pitkäaikaisen teknologiakumppaninsa NSK:n puoleen. NSK on toimittanut viimeisten 20 vuoden aikana Sims Engineering -yritykselle NH/NS-sarjan lineaariohjaimia (ja näitä edeltäviä malleja) mitä erilaisimpiin koneisiin ja järjestelmiin, joita yritys on rakentanut.

Hengityssuojakoneissa käytettävien lineaariohjaimien on tarjottava korkea nopeus ja korkea kuormituskapasiteetti sekä samalla mahdollisimman alhainen melutaso ja pitkäkestoinen luotettavuus. Yritys tiesi että NSK:n NH-sarja täyttää nämä vaatimukset.

NH-sarja tarjoaa kaksinkertaisen eliniän perinteisiin vaihtoehtoihin verrattuna, kiitos sellaisten ominaisuuksien kuten erityisesti kehitetty kuulaurageometria. Muihin käyttäjille tarjottaviin etuihin kuuluvat korkea dynaaminen kuormitusluokitus, korkea tuottavuus, pitkät huoltovälit, alhainen melutaso, asennushelppous sekä vakiotarkkuus, jotka ylittää perinteiset vaihtoehdot.

Sims Engineering oli tyytyväinen havaitessaan, että NSK:n työpaja yrityksen UK-toimipisteessä Newarkissa pysyi auki rajoitustilan aikana. Vain viisi päivää siitä kun tilaus oli tehty, NSK toimitti asianmukaisesti ensimmäiset NH-sarjan lineaariohjaimet.

NSK Newark pitää varastossaan tavallisia kokoja, mutta se pystyy myös toimittamaan haluttuja pituuksia, pinnoitteita, tiivisteitä ja rasvoja nopealla toimituksella. Vaikka toimipiste varastoikin NH/NS-lineaariohjaimia kokoluokissa 15-65, joita UK:ssa ja Euroopassa käytetään, sen oma työpaja on hyvin varusteltu ja pystyy vastaamaan erityistilauksiin jopa vain viiden päivän toimitusajalla.

Vuoden 2020 aikana NSK on toimittanut Sims Engineering -yritykselle useita NH-lineaariohjaimia yrityksen hengityssuojaimien valmistuskoneisiin. Tällä hetkellä näitä koneita on tuotannossa kolme, koska paikallisten hengityssuojaresurssien kysyntä jatkaa kasvuaan.

Kaikki Sims Engineering -yritykselle toimitetut NH-sarjan lineaariohjaimet on varustettu NSK:n K1-voiteluyksiköillä, joissa voiteluaine sijaitsee kantaja-aineen sisällä ja vapautuu kantaja-aineesta pikku hiljaa. Tämä takaa koneelle pitkäaikaisen voitelun. K1 on tiivistetty huolellisesti ja tämä estää epäpuhtauksia pääsemästä lineaariohjaimen vierintäpinnoille. Lisäksi laitteesta vuotaa ympäristöön paljon vähemmän voiteluainetta konventionaalisiin vaihtoehtoihin verrattuna.

NSK:n vasta julkaisema K1-L-voiteluyksikkö on yksi lisävaihtoehto. K1-L-käyttää uutta polyolefiinipohjaista kantaja-ainetta ja sen voiteluainereservi on paljon suurempi, minkä ansiosta sen käyttöikä on tyypillisesti kaksinkertainen K1-sarjaan verrattuna.

1) Sims Engineering -yrityksen valmistamissa hengityssuojaimien automaattisissa tuotantokoneissa käytetään NSK:n NH-sarjan lineaariohjaimia. Valokuva: Sims Engineering


NSK:n lineaariohjaimet osoittautuvat ideaalisiksi hengityssuojainkoneissa

2) NSK:n NH-sarjan lineaariohjaimet tarjoavat kaksinkertaisen käyttöiän perinteisiin tuotteisiin verrattuna. Valokuva: NSK


NSK:n lineaariohjaimet osoittautuvat ideaalisiksi hengityssuojainkoneissa

3) Sims Engineering -yritykselle toimitetuissa NH/NS-lineaariohjaimissa käytetään NSK K1 -voiteluyksikköä. Valokuva: NSK


NSK:n lineaariohjaimet osoittautuvat ideaalisiksi hengityssuojainkoneissa

4) Uusi NSK K1-L -voiteluyksikkö tarjoaa kaksinkertaisen kestoiän K1-sarjaan verrattuna. Valokuva: NSK


NSK:n lineaariohjaimet osoittautuvat ideaalisiksi hengityssuojainkoneissa

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan