www.engineering-suomi.com
HMS Industrial Networks AB

Uusi IXXAT Econ 100 yhdistää koneiden hallinnan ja teollisuuden verkkoliitännät

Uusi IXXAT Econ 100 on HMS:n sulautettu tietokone useiden teollisuussovellusten hallintaan reaaliaikaisessa teollisessa Ethernetissä – pienistä materiaalinkäsittelylaitteista monimutkaisiin lääkinnällisiin robotiikkajärjestelmiin. Econ 100:ssa yhdistyvät IXXATin koneiden hallinnan osaaminen sekä HMS:n Anybus-teknologiaa hyödyntävän kenttäväylän ja teollisen Ethernetin ominaisuudet.

Uusi IXXAT Econ 100 yhdistää koneiden hallinnan ja teollisuuden verkkoliitännät
Econ 100 on ARM-pohjainen, DIN-kiskoon asennettava moniprotokollaa tukeva sulautettu tietokonealusta Linux-käyttöjärjestelmällä. Eri kenttäväylien ja teollisen Ethernetin standardien mukaisten asiakaskohtaisten yhdyskäytävä- ja hallintaratkaisujen toteuttaminen on helppoa ja nopeaa. Econ 100 -valikoimaan sisältyvät "valmiin paketin" lisäksi räätälöidyt OEM-ratkaisut, joten se on verrattoman joustava ja suorituskykyinen vaihtoehto.

Uudessa laajennuskortissa yhdistyvät moniprotokollavalmius, paikalliset I/O-portit ja hyvä tietoturva

Econ 100:ssa on vakiona kaksi Ethernet-, CAN- ja USB-rajapintaa, mutta sen liitäntämahdollisuuksia voi lisätä entisestään uudella laajennuskortilla. Laajennuskortissa on analogisten ja digitaalisten tulojen ja lähtöjen lisäksi paikat HMS Anybus CompactCom -moduuleille, sarjaliitännälle ja 512 Mt:n NVRAMille.

CompactCom-moduuleja on saatavana kaikille yleisille kenttäväylille ja teollisille Ethernet-verkoille. Ne on helppo liittää Econ 100 -sovellusohjelmistoon yleisen Anybus-ohjelmistorajapinnan kautta. EtherCAT- ja CANopen-master-ratkaisut kuuluvat jo Econ 100:n vakio-ominaisuuksiin, joten käytettävissä olevien protokollien kirjo on hyvin laaja. Sen ansiosta Econ 100 on tulevaisuudessakin toimiva alusta asiakaskohtaisten hallinta- ja tietoliikenneratkaisujen toteuttamiseen.

Laajennuskortissa on myös 24 tuloa ja lähtöä esimerkiksi anturien ja toimilaitteiden suoraa liittämistä varten. Koska Econ 100:n digitaalisten lähtöjen virta on jopa 2 A ja analogisten kanavien resoluutio 12-bittinen, se sopii mainiosti mitä moninaisimpien sovellusten käyttöön. RS232/RS485-rajapinnan ansiosta Econ 100 linkittää aukottomasti toisiinsa reaaliaikaisen teollisen Ethernet-verkon tai CAN-pohjaisen verkon ja sarjaratkaisut.

Laajennuskortissa käytettävissä oleva NVRAM turvaa Econ 100:n käyttäjän tiedot. NVRAMin ansiosta ratkaisu sopii myös sellaisten kriittisten sovellusten kuin käsittelyautomaation hallintaan, missä kaikki prosessin muuttujat on sähkökatkoksen jälkeen voitava palauttaa viimeisimpään toimintatilaan.

Soft-PLC helpottaa ohjelmointia
C- ja C++-ohjelmointikielten lisäksi HMS tukee myös intuitiivista, Copalpin kanssa toimivaa Soft-PLC-ohjelmointiympäristöä, joka on yksinkertaista ohjelmointia ja hallintasovellusten konfigurointia koskevan IEC 61131-3 -standardin mukainen. Ohjelmistopaketin tukemia keskeisiä protokollia ovat esimerkiksi CANopen, EtherCAT, Powerlink, PROFINET ja EtherNet/IP.

Monimutkaisten sovellusten nopean ja tehokkaan käyttöönoton varmistamiseksi HMS tarjoaa Econ 100:aan lukuisia sovelluskehityspaketteja (ADK), joihin sisältyy kattava dokumentaatio. Esimerkkejä paketeista ovat laaja laiteohjelmisto kaikkine rajapinta-ajureineen, esimerkkisovellukset, valmiiksi SD-kortille asennettu protokollaohjelmistopaketti sekä Linux-käyttöjärjestelmä.

Suunniteltu eri alojen tarpeisiin
Tehokas jopa 1 gigatavun RAM-muisti, kestävä metallikotelointi, tuulettimeton rakenne ja laaja käyttölämpötila-alue (-40 °C – +60 °C) takaavat, että Econ 100 täyttää useimpien alojen käyttövaatimukset.

Vakiomallin lisäksi Econ 100:sta on saatavana myös pienikokoinen piirikorttimalli, jonka voi integroida olemassa oleviin sovelluksiin käyttöpaikassa. HMS toimittaa tilauksesta myös eri laitteistoihin mukautettuja OEM-malleja ja muita erikoissovelluksia.

Lue lisää osoitteesta www.ixxat.com/econ
Tässä esimerkissä IXXAT Econ 100 ja integroitu Anybus CompactCom -moduuli on varustettu PROFINET-väyläliitännällä.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan