www.engineering-suomi.com
NSK

Viranomaiset takavarikoivat huomattavan määrän väärennettyjä NSK-laakereita

Äskettäin Johannesburgissa Etelä-Afrikassa löydetty suuri määrä väärennettyjä NSK-laakereita korostaa sitä, miten tärkeää on pysyä valppaana, koska rikolliset vaarantavat sekä teollisuuskoneiden että ihmisten turvallisuuden ja toiminnan. Huhtikuun 2022 loppuun mennessä poliisin etsintä- ja takavarikointioperaatiossa (suoritettu NSK:n aloitteesta) takavarikoitiin tuhansia väärennettyjä laakereita (98 prosenttia niistä oli teollisuudessa käytettäviä tyyppejä) arviolta 5 miljoonan randin arvosta. Rikos- ja siviilioikeuskäyntejä valmistellaan nyt rikoksentekijöitä vastaan, jotka saavat lähiaikoina haasteen oikeuteen.

NSK:sta on tullut väärentäjien tavoittelema tuotemerkki, koska NSK:lla on markkinoilla erinomainen maine, joka perustuu yli vuosisadan mittaiseen tekniseen huippuosaamiseen. Yrityksen Global Aftermarket-osasto jatkaa yrityksen tuotemerkin suojaamista ja työskentelee läheisesti kaikkialla maailmassa paikallisten viranomaisten kanssa. Väärennetyt laakerit eivät ainoastaan huijaa loppukäyttäjiä ajattelemaan ostavansa laatutuotteita alennettuun hintaan, vaan ne myös sisältävät riskin ennenaikaisesta ja mahdollisesti vaarallisesta vikaantumisesta.

Inflaation laukatessa budjettipaineet saavat monet laakereiden käyttäjät etsimään toinen toistaan halvempia tarjouksia, vaikka näiden lopullinen hinta onkin usein paljon korkeampi. Huonolaatuiset väärennetyt laakerit vikaantuvat kauan ennen niiden odotettua käyttöikää, ja joskus ne hajoavat katastrofaalisesti vaarantaen sekä kalliiden investointikohteiden että ihmisten turvallisuuden. Lähes kaikissa tapauksissa väärennettyjen laakereiden käyttö johtaa korkeampiin elinkaarikustannuksiin, puhumattakaan kustannuksista, jotka liittyvät yrityksen tai tuotemerkin maineelle syntyviin vahinkoihin. Teräksen laadussa on usein valtava ero, 20-kertainen ero käyttöiässä (aidon ja väärennöksen kesken) ei ole mitenkään epätavallinen.

Laakerien käyttäjät altistuvat väärennöksille myös kun he palkkaavat alihankkijoita korjaamaan sähkömoottorien, pumppujen, vaihteistojen ja tuulettimien kaltaisia laitteita. Ellei alihankkijoita tarkasteta ja varmisteta, että he ymmärtävät riskit, ja että heillä on asianmukaiset valvontatoimet käytössä, he voivat vahingossa ostaa ja asentaa väärennettyjä laakereita huollon tai kunnostuksen aikana.

Väärennettyjen teollisuuslaakereiden vaaroilta voi suojautua ostamalla laakerit aina valtuutetuilta NSK-jälleenmyyjiltä. NSK tekee yhteistyötä vain sellaisten jakelijoiden kanssa, joilla on tarvittava tietämys ja kokemus halutun laatutason saavuttamiseksi ja jotka toimivat NSK:n eettisten ja vaatimustenmukaisuutta koskevien periaatteiden mukaisesti. Lyhyesti sanottuna, asiakkaat voivat saada NSK:n tuotteilta ja palveluilta odotetun ensiluokkaisen laadun ainoastaan ostamalla valtuutetuilta jälleenmyyjiltä.

On tietenkin olemassa joitakin tuntomerkkejä, jotka voivat auttaa asiakkaita väärennetyn laakerin tunnistamisessa. Sen lisäksi, että hinta näyttää liian hyvältä ollakseen totta, varo pakkauksia, joissa on väärä logo, merkinnät, tuotemerkit, tarrat, hologrammit, viivakoodit tai valmistajan koodit/päivämäärät. Tarkista myös, onko laakereihin etsattu oikea osanumero. Huono työstölaatu on toinen väärennettyjen laakerien tunnusmerkki .

Lisäsuojaa saa myös lataamalla ilmaisen WBA (World Bearings Association) -sovelluksen osoitteesta www.stopfakebearings.com. NSK on ylpeä WBA-jäsen ja yritys on auttanut sovelluksen kehittämisessä yhdessä muiden maailmanlaajuisten laakerivalmistajien kanssa. Voit vahvistaa laakerin aitouden yksinkertaisesti skannaamalla pakkauksessa olevan viivakoodin. Jos NSK:n laakerissa ei ole koodia (kaikissa tuotteissa sitä ei vielä ole), mutta epäilet sen olevan väärennös, ota välittömästi yhteyttä NSK:hon.

Vaikka väärennettyjä laakereita ei olekaan markkinoilla paljon, NSK:n neuvo on selkeä: osta laakereita vain valtuutetuilta jälleenmyyjiltä. Näin varmistat, että saat tehdastuoreita, aitoja, korkealaatuisia NSK-laakereita, jotka tarjoavat optimaalisen suorituskyvyn ja joiden aitoutta ei tarvitse varmistaa.


Viranomaiset takavarikoivat huomattavan määrän väärennettyjä NSK-laakereita
 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan