www.engineering-suomi.com
Siemens News

Siemens ja NVIDIA mahdollistavat teollisen metaversumin

Siemensin ja NVIDIA:n kumppanuus mullistaa teollisen suunnittelun, tuotannon ja käyttöönoton tarkalla visualisoinnilla. Yhtiöt yhdistävät NVIDIA:n Omniverse- ja Siemens Xcelerator -alustat toisiinsa, mikä mahdollistaa todellisuutta vastaavat, reaaliaikaiset digitaaliset kaksoset ja ohjelmistopohjaiset tekoälyjärjestelmät edge-ympäristössä ja pilvessä.

Siemens ja NVIDIA mahdollistavat teollisen metaversumin
Omniversen yhdistäminen Siemens Xcelerator -alustaan mahdollistaa todellisuutta vastaavat, reaaliaikaiset digitaaliset kaksoset.

Siemens – teollisuusautomaation ja -ohjelmistojen sekä infrastruktuuri-, talotekniikka- ja liikenneratkaisujen edelläkävijä – ja NVIDIA – nopeutetun grafiikan ja tekoälyn edelläkävijä – laajentavat kumppanuuttaan, mikä mahdollistaa teollisuuden metaversumin synnyn ja tekoälyyn perustuvat digitaaliset kaksoset.

Yhteistyön ensimmäisenä askeleena yhtiöt suunnittelevat yhdistävänsä Siemensin avoimen digitaalisen liiketoiminta-alustan Xceleratorin ja NVIDIAN 3D-suunnitteluun ja yhteistyöhön tarkoitetun Omniverse™-alustan. Näin syntyy teollinen metaversumi, jossa yhdistyvät reaalimaailmaan perustuvat Siemensin digitaaliset mallit ja reaaliaikainen NVIDIA:n tekoäly, mikä mahdollistaa asiakasyrityksille nopeamman ja luotettavamman päätöksenteon.

Omniversen yhdistäminen Siemensin avoimeen Xcelerator-alustaan kiihdyttää digitaalisten kaksosten hyödyntämistä, mikä parantaa tuottavuutta ja helpottaa prosessien kehittämistä tuotannon ja tuotteiden elinkaaren kaikissa vaiheissa. Kaikenkokoiset yritykset voivat hyödyntää reaaliaikaisen suorituskykydatan sisältäviä digitaalisia kaksosia, luoda innovatiivisia IoT-ratkaisuja, hyödyntää edge-ympäristössä tai pilvessä toimivaa analytiikkaa ja taklata tulevaisuuden suunnitteluhaasteet visuaalisesti edistyneillä ja monimutkaisilla simulaatioilla.

“Teolliseen metaversumiin sisältyvät reaalimaailmaa vastaavat digitaaliset kaksoset tarjoavat rajattomasti mahdollisuuksia talouteen ja teollisuuteen. Ne luovat virtuaalisen maailman, jossa ihmiset voivat tehdä yhteistyötä todellisen maailman ongelmien ratkaisemiseksi. Yhteistyön kautta teemme teollisesta metaversumista todellisuutta kaikenkokoisille yrityksille”, sanoo Siemens AG:n pääjohtaja Roland Busch. ”Yli vuosikymmenen ajan digitaalisen kaksosen teknologiamme on auttanut asiakkaitamme kaikilla teollisuudenaloilla lisäämään tuottavuuttaan, ja teknologiamme mahdollistaa nyt teollisuuteen kaikkein kattavimmat digitaaliset kaksoset. Kun Siemens Xcelerator yhdistetään Omniverseen, syntyy reaaliaikainen, mukaansatempaava metaversumi, joka tuo yhteen laitteistot ja ohjelmistot edge-ympäristöstä pilveen ja hyödyntää Siemensin ohjelmistojen ja ratkaisujen tuottamaa rikasta dataa.”

“Siemensillä ja NVIDIA:lla on yhteinen visio, jossa teollinen metaversumi toimii digitaalisen murroksen vauhdittajana. Tämä on vasta ensimmäinen askel yhteistyössämme, jonka avulla pyrimme tekemään visiosta todellisuutta asiakkaillemme ja kaikille teollisuustoimijoille globaalisti”, sanoo Jensen Huang, NVIDIA:n perustaja ja pääjohtaja. ”Yhdistäminen Siemensin Xceleratoriin avaa NVIDIA:n Omniversen ja tekoälyekosysteemin täysin uudelle teollisuusautomaation maailmalle, joka luodaan Siemensin mekaanisilla ja sähköisillä ratkaisuilla sekä ohjelmisto-, IoT- ja edge-ratkaisuilla.”

Kumppanuus yhdistää toisiaan täydentäviä teknologioita ja ekosysteemejä teollisuuden metaversumin toteuttamiseksi. Siemensin asema on ainutlaatuinen reaali- ja digitaalisen maailman sekä IT- ja OT-teknologioiden risteyskohdassa. Siemens Xcelerator -alusta yhdistää mekaniikan, sähköistyksen ja ohjelmistot tuote- ja tuotantoprosesseissa ja mahdollistaa IT:n ja OT:n yhdistämisen.

NVIDIA Omniverse on tekoälyyn perustuva, fyysisesti simuloitu ja teollisen mittakaavan virtuaalimaailman työkalu, joka mahdollistaa ensimmäistä kertaa täysin tarkat ja elävät digitaaliset kaksoset. NVIDIA AI, jota käyttää yli 25 000 yritystä maailmassa, on Omniversen ydin, joka toimii pilvessä ja itsenäisissä järjestelmissä edge-ympäristössä. NVIDIA Omniverse ja AI ovat ihanteellisia laskenta-alustoja kuvaamaan kattavan digitaalisen kaksosen Siemens Xcelerator -alustasta.

www.new.siemens.com

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan