www.engineering-suomi.com
NSK

NSK:n karalaakerit lisäävät luotettavuutta autotehtaalla

Suuri automoottoreiden valmistaja on parantanut merkittävästi CNC-työstökeskustensa luotettavuutta ottamalla käyttöön NSK:n tiivistetyt karalaakerit, jotka estävät leikkuunesteen pääsyn laakerin sisälle. Tuloksena on huomattava vähennys laakereiden vaihtoon, kunnossapitotyöhön ja tuotannon seisonta-aikoihin liittyvissä kustannuksissa, mikä säästää tehtaalle lähes 191 000 euroa vuodessa.

Autoteollisuus on tunnettu suurista tuotantomääristä ja tiukoista voittomarginaaleista. Tästä syystä tuotantokatkokset ovat erittäin haitallisia sekä kustannusten että asiakaskysyntään vastaamisen kannalta. Kun eräs suuri moottorivalmistaja joutui kamppailemaan pystykaraisten työstökeskustensa laakereiden vikaantumisen kanssa, se tiesi, että ongelmaan tarvittiin pikaisesti luotettava ratkaisu.

NSK:n asiantuntemuksen ja yhtiön hyväksi todetun AIP-lisäarvo-ohjelman (Added Value Programme) ansiosta moottoritehdas oli turvallisissa käsissä. NSK:n AIP-prosessikartassa keskitytään sellaisiin avaintoimintoihin kuten dokumentoidut tutkimukset, laakerien kunnon arviointi, kriittisten laakeriongelmien tunnistaminen sekä raporttien ja valokuvatallenteiden tuottaminen.

NSK:n prosessiin kului vikaantuneiden laakereiden analyysi, joka osoitti voiteluvaurioiden johtuvan (työstöprosessissa käytetyn) jäähdytysnesteen tunkeutumisesta laakeritiivisteiden sisälle. Yritys suositteli sen vuoksi vaihtamista NSK:n tiivistettyihin viistokuulalaakereihin. Nämä erittäin tarkat laakerit soveltuvat erinomaisesti käytettäväksi erilaisten työstökoneiden karoissa, vertikaaliset työstökeskukset mukaan lukien.

On huomionarvoista, että näissä laakereissa käytetään kontaktittomia tiivisteitä, jotka tarjoavat elintärkeän suojauksen tinkimättä kuitenkaan karan suorituskyvystä (nopeus ei vähene). Tämä suojaus vähentää sen vaaraa, että voiteluaine poistuisi laakerista, ja vähentää samalla kulumispintojen ja kuulapintojen kulumista sekä melua ja tärinää. Tiivistetyt laakerit myös stabilisoivat lämpötilaa ja lisäävät työstötarkkuutta.

Moottoritehtaalla vaihto rasvan poistumista vähentäviin laakereihin johti siihen, että vikojen määrä väheni peräti 78 prosenttia, ja vuotuisiksi kustannussäästöiksi on laskettu 190 992 euroa.

NSK tarjosi asiakkaalle vielä enemmän lisäarvoa osana AIP-prosessia tarjoamalla asiakkaalle koulutusta laakereiden optimaalisista asennusmenetelmistä ja tarjosi konesuunnittelukonsultointia niihin liittyvien kotelokomponenttien suunnittelussa.

1) NSK:n tiivistetyt viistokuulalaakerit paransivat merkittävästi luotettavuutta suuren autoteollisuuden moottoritehtaan koneistuslinjalla


NSK:n karalaakerit lisäävät luotettavuutta autotehtaalla

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan