www.engineering-suomi.com
NSK

NSK:n laakerit tuovat makrotason etuja mikrotason sovelluksiin

Mikroliikkuvuusmarkkinat kasvavat voimakkaasti vuoteen 2030 mennessä, ja NSK:lla on erinomaiset edellytykset auttaa OEM-valmistajia hyödyntämään tätä merkittävää kysyntää. Yrityksen laakerit tarjoavat kaikki ominaisuudet, joita tarvitaan menestymiseen sellaisissa projekteissa kuten sähköpyörät, sähköpotkulaudat tai kuormapyörät: lujuus, lämpökäsittely ja kompakti koko.

Markkinatutkimusasiantuntija The Brainy Insightsin elokuussa 2022 julkaiseman raportin mukaan globaalit mikroliikkuvuusmarkkinat kasvavat 202,41 miljardiin dollariin (190,3 miljardiin euroon) vuoteen 2030 mennessä, mikä merkitsee peräti 17,45 prosentin kasvuvauhtia (CAGR) ennustejakson 2022-2030 aikana. Erityisesti maailmanlaajuisen matkailun elpyminen pandemian jälkeisessä maailmassa lisää mikroliikkuvuuden ja taloudellisten matkavaihtoehtojen kysyntää. Tämäntyyppiset liikennemuodot ovat keskeisiä myös suunniteltaessa uusia "älykkäitä" kaupunkeja. Odotettavissa oleva kasvu on niin suuri, että useat suuret autoteollisuuden alihankkijat harkitsevat parhaillaan siirtymistä mikroliikkuvuusalalle.

Kun ratkaisun kysyntä on suurta, OEM-valmistajien on luonnollisesti löydettävä luotettavat teknologiakumppanit, jotka pystyvät todistamaan tuotteidensa korkean laadun ja luotettavuuden sekä toimitusketjun suorituskyvyn. Laakeritoimittajat eivät ole poikkeus tässä suhteessa

Sähköisen liikkuvuuden sovelluksilla on omat erityiset laakerivaatimuksensa. Tarkastellaanpa esimerkiksi sähköpyöriä. Nämä laitteet ovat kooltaan kompakteja mutta niihin kohdistuva kuormitus on suhteellisen korkea, koska niihin kohdistuu kuljettajan, voimansiirron ja tien aiheuttamat suuret voimat. Aivan samalla tavalla myös laakereiden on oltava kooltaan kompakteja, mutta silti erittäin kestäviä. Toinen vaatimus on tarve minimoida kitkamomentti, jotta sähköpyörää olisi helppo käsitellä.

Kompaktien mittojen vaatimus korostuu sähköpyörän voimansiirtoyksiköissä, joiden on oltava mahdollisimman kapeita, vaikka niihin täytyy mahtua sekä sähkömoottori että vaihteisto. NSK:n hyväksi todetut ohutprofiiliset laakerit auttavat OEM-valmistajia täyttämään tämän suunnitteluvaatimuksen, sillä ne kestävät sekä suurta kuormitusta että korkeita vääntömomentteja. NSK tarjoaa sekä laajan valikoiman kapeita standardimallisia laakereita että räätälöityjä tuotteita asiakaskohtaisten vaatimusten täyttämiseksi.

NSK:n kapeaprofiilisissa laakereissa käytetään lujatekoisia tiivisteitä, jotka estävät kosteuden ja haastavissa tieolosuhteissa roiskuvien epäpuhtauksien pääsyn laakerin sisälle ja maksimoivat siten lakereiden käyttöiän. Lisäksi niiden sulava pyörintä ja matala kitka parantavat ajomukavuutta ja minimoivat melua.

NSK:n kapeaprofiilisille laakereille ominainen lujuus syntyy useista tarkkaan suunnitelluista ominaisuuksista, kuten erikoismateriaalit ja lämpökäsittely, jotka vähentävät kuormituksen aiheuttamia muodonmuutoksia. Näistä laakereista on etua myös sellaisissa sovelluksissa kuten sähkökäyttöiset maastopyörät, joissa laakerin on siirrettävä vääntömomentti tehokkaasti voimansiirtoon ilman kitkahäviöitä vaativasta maastosta huolimatta.

Lopuksi voidaan todeta, että NSK:n kapeaprofiiliset laakerit auttavat pienentämään tuotteen kokoa ja keventämään painoa kaikissa mikroliikkuvuussovelluksissa. Pienemmän kitkamomentin ja pienemmän vääntömomenttivaihtelun ansiosta laakerit parantavat myös vääntömomentin siirtoa ja takaavat tasaisen pyörimisen myös korkeissa nopeuksissa.

1) NSK:n ohutrakenteiset laakerit soveltuvat erinomaisesti mikroliikkuvuussovelluksiin


NSK:n laakerit tuovat makrotason etuja mikrotason sovelluksiin
 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan