www.engineering-suomi.com
NSK

Eristetehdas säästää 648 880 euroa vuodessa NSK-laakereilla

Markkinoiden johtava rakennusteollisuuden eristystuotteiden valmistaja kääntyi NSK:n puoleen ratkaistakseen vannesahojen toistuvat laakeriviat. NSK:n intervention sekä siitä saatujen laakeri- ja tiiviste-ehdotusten ansiosta laitos on saavuttanut vaikuttavat 648 880 euron vuotuiset säästöt.

Rakennusalan eristysratkaisujen valmistaja oli saanut hiljattain uuden automatisoidun tuotantolinjan käyttöönoton päätökseen ja odotti innolla investoinnin tarjoamia etuja. Tuotanto osoittautui kuitenkin oikukkaaksi, koska laakerit tuotantolinjan kolmen vannesahan teränohjausrullissa vikaantuivat toistuvasti.

Tilanne paheni pahenemistaan ja muuttui pian kriittiseksi, kun laakerit piti uusia päivittäin. Toisinaan teränohjaimen laakerit kestivät vain kolme tuntia, mikä johti kalliisiin seisokkeihin ja ylenmääräisiin huoltokustannuksiin. Jotkin laakeriviat johtivat jopa sahanterien vaurioitumiseen.

NSK sai vannesahan valmistajalta avunpyynnön vikojen perimmäisen syyn selvittämiseen ja ratkaisujen tarjoamiseen. NSK:n tekninen tiimi suoritti asiakkaan luona sovellusarvion ja kattavan analyysin vikaantuneille laakereille. Tämä paljasti, että laakerien vikaantuminen johtui epäpuhtauksien tunkeutumisesta laakereiden sisään. Tämän vuoksi NSK suositteli vaihtoa NSK:n urakuulalaakereihin ja patentoitua täyden kontaktin tiivistysmekanismia käyttävään korkeatehoiseen DDU-tiivistykseen. Kontaktitiivisteen rakenne tarjoaa maksimaalisen suojan kaikkia epäpuhtauksia vastaan, mukaan lukien pöly ja vesi, ja varmistaa samalla rasvan pysymisen laakerin sisällä.

Koekäyttö osoitti, että laakerin käyttöikä parani merkittävästi. Siinä missä aiemmin noin kolmannes teränohjausrullien laakereista vioittui päivittäin, nyt tehdas vaihtaa NSK-laakerit 3–4 kuukauden välein suunnitellun huoltoaikataulun mukaisesti.

Tuotannon seisokkiaikojen, kunnossapitotöiden, vaihtolaakereiden ja vaurioituneiden sahanterien väheneminen johtaa peräti 648 880 euron vuotuisiin kustannussäästöihin.

1) Tehtaan vannesahojen teränohjausrullien laakerit vikaantuivat päivittäin. Valokuva: Mr.1/Shutterstock


Eristetehdas säästää 648 880 euroa vuodessa NSK-laakereilla

2) Poikkileikkauskuva DU-tiivistetekniikkaa käyttävästä NSK:n urakuulalaakerista. Valokuva: NSK


Eristetehdas säästää 648 880 euroa vuodessa NSK-laakereilla
 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan