www.engineering-suomi.com
Steute

steute Meditec Medica-messuilla

Tekniikan trendinä yhteentoimivuus: kaksi lääketieteellistä laitetta – yksi käyttöliittymä

steute Meditec Medica-messuilla
Tuotteen kuva: ”MFS-mikroskooppi MED”

Tämän vuoden Medica-messuilla steuten liiketoimintayksikkö Meditec näyttää, kuinka (lähi)tulevaisuudessa leikkaussalien lääketieteelliset laitteet ja käyttöliittymät toimivat samasssa verkossa. Käytännön esimerkkinä kaksi lääketieteellistä laitetta – ultraäänidissektori ja kirurginen mikroskooppi – voidaan aktivoida yhden jalkaohjaimen avulla.

Tämän ansiosta leikkaussalin ohjausjärjestelmistä tulee yhteentoimivia. Edellytyksenä on yhteinen viestintästandardi, jota 69 yritystä ja tutkimusinstituuttia kehittää parhaillaan OR.NET-verkossa. OR.NET-yhteistyökumppanina steute Meditec on mukana käyttöliittymäprofiilien luomisessa verkkoon yhteensopiville lääketieteellisille laitteille.

Käytännön esimerkkinä steuten osastolla kaksi lääketieteellistä laitetta ja käyttöliittymä ovat täysin toimintakykyisiä. Näin kävijät voivat todistaa yhteentoimivuuden etuja livenä.

Yhteentoimiva käyttöliittymä perustuu jalkaohjaimeen, jota käytetään kirurgisen mikroskoopin toimintaan (katso kuva). Sen avaintoimintoja ovat zoomaus ja kohdistus ja niiden lisäksi se on varustettu ohjaussauvalla mikroskoopin hienosäätämiseen sekä kuudella lisäohjauselementillä, jolloin käyttäjä voi säätää yhteensä 14 mikroskoopin toimintoa. Kosketusnäytön kautta sama järjestelmä voidaan muuttaa ohjaamaan ultraäänidissektoria. Näin ohjauksen monimutkaisuus vähenee huomattavasti ja vuorotellen dissektoria ja mikroskooppia käyttävän kirurgin ei tarvitse käyttää kahta erilaista käyttöliittymää.

steute Meditec Medica-messuilla: Halli 11, osasto J 39

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan