www.engineering-suomi.com
ABB News

ABB:N UUSI VERKKOLASKURI AUTTAA YRITYKSIÄ TUNNISTAMAAN ENERGIATEHOKKAIDEN RATKAISUJEN TUOMIA SÄÄSTÖMAHDOLLISUUKSIA

ABB:n Energiansäästölaskuri auttaa yrityksiä arvioimaan hyötyjä, joita voidaan saavuttaa parantamalla pienjännitemoottoreiden energiatehokkuutta pumppu- ja puhallinsovelluksissa.

  global.abb
ABB:N UUSI VERKKOLASKURI AUTTAA YRITYKSIÄ TUNNISTAMAAN ENERGIATEHOKKAIDEN RATKAISUJEN TUOMIA SÄÄSTÖMAHDOLLISUUKSIA

Kansainvälisen energiajärjestö (IEA) järjestää yhdeksännen maailmalaajuisen energiatehokkuuskonferenssinsa 21.–22. toukokuuta Nairobissa. Yritykset ympäri maailman yrittävät saavuttaa COP28-päästötavoitteet ja vähentää energiakustannuksia. Tämän vuoksi ne pyrkivät kaksinkertaistamaan energiatehokkuutensa vuoteen 2030 mennessä. Energy Efficiency Movementin vastikään julkaisema raportti osoittaa kuitenkin, että vaikka yritykset ovat optimistisia ja halukkaita investoimaan energiatehokkuuteen, tutkimuksessa havaittiin myös esteitä, kuten asiantuntijaresurssien puute (33 prosenttia).

ABB haluaa korjata tämän puutteen ja auttaa yrityksiä ottamaan ensimmäisen askeleen kohti energiatehokkuutta. Siksi ABB lanseeraa Energiansäästölaskurin (Energy Savings Calculator), jolla saa helposti käsityksen moottorikäyttöisten järjestelmien energiatehokkuudesta. Asiakas voi arvioida energian- ja päästösäästöt sekä takaisinmaksuajan syöttämällä laskuriin perustiedot moottorikannastaan, käyttötunneista ja keskimääräisestä käyttötehosta. Verkkolaskuri on kevytversio ABB:n asiantuntijoiden käyttämästä perusteellisesta energiatehokkuuskartoituksesta, jonka algoritmiin se myös perustuu.

Energiasäästölaskuri antaa alustavan arvion mahdollisista energian- ja kustannussäästöistä, joita voidaan saada päivittämällä pumppu- ja puhallinjärjestelmiä. Niitä käytetään pienjännitteisillä suorakäynnistysmoottoreilla (DOL), joiden nopeuden säätöön ei käytetä taajuusmuuttajaa (VSD). Laskuri keskittyy pienjännitemoottoreihin, joiden hyötysuhdeluokka on IE3 ja sitä alhaisempi. Laskuri arvioi energiansäästöt, jotka voitaisiin saavuttaa päivittämällä uusimpaan moottori- ja taajuusmuuttajatekniikkaan – IE5 SynRM -pakettiin – ja saavuttaa siten optimaalinen energiatehokkuuden parannus.

Kun mahdolliset tulokset on nähty, seuraava askel energiatehokkuusmatkalla on täydellinen energiatehokkuuskartoitus, jossa ABB:n asiantuntijat keräävät toimipaikkakohtaisia tietoja ja määrittävät tarkasti yrityksen parhaat mahdollisuudet säästää energiaa. Kun kartoituksen suositukset on pantu täytäntöön, viimeinen vaihe on suojata investoinnit räätälöidyillä huoltosopimuksilla, jotka varmistavat moottorien ja taajuusmuuttajien tehokkuuden ja luotettavuuden niiden elinkaaren ajan.

Tutustu ja testaa: Energiansäästölaskuri

www.abb.com

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan