www.engineering-suomi.com
NSK

NSK julkaisee uuden vähähiukkaspäästöisen laakerin servomoottoreihin

NSK esittelee servomoottoreihin tarkoitetun erittäin suorituskykyisen laakerin, joka vähentää hiukkastenpäästöjä, esimerkkeinä rasva ja öljy. Tämä tekninen läpimurto edistää teollisuudelle elintärkeiden koneiden, kuten robottien, stabiilia toimintaa.

  www.nskeurope.com

Löytääkseen mahdollisen keinon laakereiden hiukkaspäästöongelman ratkaisemiseksi NSK ryhtyi tutkimaan mekanismeja, joita tämän teollisuudessa pitkään vaikuttaneen ongelman taustalta löytyy. Yritys kehitti erittäin tarkan arviointi- ja testauskoneen, jonka konfiguraatio ja ympäristö muistuttavat todellista servomoottoria. Tämä lisäksi NSK pystyi suunnittelemaan täysin uuden laakerirakenteen, jossa hyödynnetään edistyksellisiä suunnitteluelementtejä.

Hyödyntämällä kattavaa kokemustaan tribologiasta (kitkan ja kulumisen hallinta voiteluaineiden ja materiaalipintojen avulla) NSK onnistui kehittämään laakerin, jossa käytetään uutta rasva- ja tiivisteteknologiaa, jonka hiukkaspäästö-suorituskyky on kaksi kertaa perinteisiä tuotteita parempi. Myös rasvan käyttöikä on kaksinkertainen tavanomaiseen verrattuna, ja kumitiivisteen ansiosta vääntömomentti on pienempi.

Koska monissa maissa työvoiman määrä vähenee, teollisuusrobottien markkinat jatkavat kasvuaan. Robottien käyttö edellyttää kuitenkin korkeaa luotettavuutta, jos halutaan siirtyä manuaalisesta toiminnasta automatisoituun toimintaan. Robotin luotettavuus riippuu sen pääkomponenteista. Esimerkiksi tyypillisessä nivelvarsirobotissa voi olla jopa kuusi servomoottoria, jotka muuttavat robotin asentoa ja nopeutta eri akselien suhteen. Jokaisessa servomoottorissa on kaksi laakeria: kuormapuolen laakeri, joka kannattelee akselia siinä kohdassa, jossa se ulkonee servomoottorista, ja kuormapuolta vastapäätä oleva laakeri, joka sijaitsee jarrulevyn ja enkooderilevyn välissä.

Servomoottorien lämpötila on usein korkea, jolloin pyörivistä laakereista tapaa roiskua pieniä rasva- ja öljyhiukkasia. Nämä hiukkaset tarttuvat levyihin ja aiheuttavat sellaisia ongelmia kuten enkooderin lukuvirheitä ja jarrujen liukumista. Tämäntyyppisissä sovelluksissa tarvitaan laakereita, joiden hiukkaspäästöt ovat alhaiset. Tästä syystä NSK ryhtyi kehittämään roiskumista ehkäiseviä rasvoja ja tiivisteitä, jotka tarjoavat korkeatasoisen ilmatiiviyden.

NSK:n uusi rasva vähentää haihtumista korkeassa lämpötilassa, kuten servomoottoreissa, ja siinä käytetään huippuluokkaisia lämmönkestäviä komponentteja, jotka takaavat alhaiset hiukkaspäästöt ja vähentävät takertelua. NSK:n uuden kumitiivisteen muoto on suunniteltu uudelleen ja sekin vähentää hiukkaspäästöjä sekä mahdollistaa 10 % alhaisemman vääntömomentin.

Servomoottoreiden lisäksi NSK:n uusi laakeri soveltuu muihinkin tuotteisiin, joissa vaaditaan alhaisia hiukkaspäästöjä. Ne parantavat stabiilia toimintaa kaikenlaisissa teollisuuskoneissa.

NSK:n uusi servomoottoreille tarkoitettu laakeri tarjoaa kaksi kertaa perinteisiä tuotteita paremman hiukkaspäästö-suorituskyvyn


NSK julkaisee uuden vähähiukkaspäästöisen laakerin servomoottoreihin
 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan