www.engineering-suomi.com
Steute

Äärimmäisiin ympäröiviin olosuhteisiin – DIN EN 50041 -mitoitus

Uudet Ex-asentokytkimet turvatoiminnolla ja ilman

Äärimmäisiin ympäröiviin olosuhteisiin – DIN EN 50041 -mitoitus
steuten Extreme-yritysyksikkö esittelee Ex 99 -laitteessa uuden sarjan asentokytkimiä, jotka on erityisesti kehitetty "äärimmäisiin" sovelluksiin ja joiden mitoitus noudattaa DIN EN 50041 -standardia.

Extreme-olosuhteisiin sisältyy käyttö räjähdysherkissä ympäristöissä. Nämä uudet kytkinlaitteet on siksi testattu ja hyväksytty ATEX- ja IECEx-standardien mukaisesti käytettäviksi kaasutilaluokissa 1 ja 2 samoin kuin pölytilaluokissa 21 ja 22.

Toinen "äärimmäinen" kriteeri on käytettävyys alhaisissa lämpötiloissa. Ex 99 -sarjan kytkimiä voidaan käyttää jopa -60 °C lämpötiloissa, mikä asettaa korkeat vaatimukset suunnittelulle, erityisesti kotelon rakenteelle ja tiivisteille.

Uusien asentokytkimien kotelot on tästä syystä valmistettu korkealaatuisesta lasikuituvahvistetusta muovista. Tämä materiaali varmistaa, että kytkinlaitteen korkea suojaluokitus (IP66) pysyy voimassa jopa -60 °C lämpötilassa suoritetun iskunkestävyystestin jälkeen.

Toinen piirre, johon suunnittelijat ovat omistaneet paljon huomiota, on tiivistys. Kotelon kansi on kokonaan vulkanoitu ja männän tiivisteessä käytetään ylimääräistä tiivistysjärjestelmää, joka muodostuu kylmiä lämpötiloja kestävästä ulkoisesta tiivistekauluksesta ja sisäisestä teflonisesta tiivisterenkaasta.

Kuten on tavallista steuten asentokytkimille, tällekin kytkimelle on saatavana suuri valikoima toimilaitteita – esimerkiksi mäntiä, rullamäntiä, rullavipuja, rinnakkaisvipuja, kääntövipuja, säädettäviä kääntövipuja ja painonappeja. Käyttäjät voivat valita kytkininserteistä erilaisia hidastoimisia tai nopeatoimisia variantteja. Turvallisuuteen liittyvien sovellusten toiminta antaa myös lisää vaihtoehtoja.

Koska tätä uutta Ex-normin mukaista kytkinsarjaa voidaan käyttää kylmissä olosuhteissa, se lisää myös sen sovellusaluetta, esim. öljy- & kaasuteollisuus (maalla ja merellä) ja merenkulkuteknologia (arktisilla merialueilla kulkevat alukset). Uuden Extreme-kytkinlaitesarjan vakiomitat helpottavat sen integroimista ympäröiviin rakenteisiin.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan