www.engineering-suomi.com
Steute

Kosketukseton aktiiviperiaate äärimmäisiin sovelluksiin

Ex-magneettianturi joka kestää jopa -60 °C lämpötiloja

Kosketukseton aktiiviperiaate äärimmäisiin sovelluksiin
Monet käyttäjät suosivat kosketuksettomia antureita erityisesti sovelluksissa, joita käytetään pakkasolosuhteissa, koska toisin kuin sellaisissa sähkömekaanisissa kytkinlaitteissa kuin asentokytkimet, niissä ei ole vaaraa jäätyvän kosteuden aiheuttamista toimintohäiriöistä.

steuten Extreme-yritysyksikkö on nyt kehittänyt tälle eittämättä hyvin erikoistuneelle sovellusalueelle uuden sarjan Ex-magneettiantureita. Nämä sylinterimäiset anturit, joiden halkaisija on M20, kestävät kylmyyttä jopa -60 °C lämpötilaan saakka. Ne on myös testattu ja hyväksytty ATEX- ja IECEx-standardien mukaisesti käytettäviksi kaasutilaluokissa 1 ja 2.

Tämä tekee niistä soveltuvia käytettäviksi sellaisissa ympäristöissä, joista steute saa yhä kasvavassa määrin kyselyitä asiakkailta, esimerkiksi arktisille merialueille asennetut tehtaat tai tällaisten alueiden kautta kulkevat alukset kuten kaasutankkerit.

Näissä ääriolosuhteissa kosketukseton aktiiviperiaate tekee kotelon tiivistämisestä helpompaa ja takaa kestävyyden: näiden antureiden mekaaninen elinikä on yli miljoona kytkentäsykliä, kun sähköiseksi eliniäksi on laskettu 106–109 kytkentäsykliä.

Kotelon materiaali – korkealaatuinen lasikuituvahvistettu Duroplast – takaa, että magneettiantureiden korkea suojausluokka (IP 66 – IP 69) pysyy voimassa myös näissä kylmyyksissä jopa 7 Joulen iskunkestävyystestinkin jälkeen.

Nämä ominaisuudet – erityisesti laaja lämpötila-alue – tekevät uudesta sarjasta sopivan läppien, venttiilien, kansien ja muiden liikkuvien osien asennon seuraamiseen esimerkiksi öljy- ja kaasuteollisuuden tehtaissa (sekä merellä että maalla) sekä laivanrakennuksessa ja satamissa. Muihin käyttöalueisiin sisältävät öljynporauslauttojen käsittelyjärjestelmät ja nosturin puomien asennon seuraaminen.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan