www.engineering-suomi.com
NORD Drivesystems

Käytön tiedot pilvessä

NORD tarjoaa nyt koneiden ja laitteistojen suunnitteluun IoT-tekniikkaan perutuvia ratkaisuja, joilla käyttöjen tiedot ovat pilviympäristössä käytössä reaaliaikaisesti.

Käytön tiedot pilvessä
Kuva: NORD on kehittänyt pilviratkaisun käyttöjen etävalvontaan ja analysointiin. Kuvassa sovellustestauskeskus Bargteheidessa Saksassa.

NORDin kehittämässä ratkaisussa kaikkia käytön akseleita voidaan valvoa Internet-yhteyden kautta missä hyvänsä. Käyttöjen etävalvonnan ja analysoinnin IoT-konsepti on ollut käytössä ensimmäisenä NORDin testauskeskuksessa Saksassa. Perusteelliset testit ovat osoittaneet ratkaisun luotettavuuden käyttöverkossa, jossa käytetään vakioliitäntöjä ja -komponentteja. Profinetin kautta ohjattavat AC-vektorikäytöt ja moottorinkäynnistimet lähettävät reaaliaikaisesti statustietoja UDP-paketteina samaa väyläkaapelia pitkin ilman, että ne vaikuttavat normaaliin ohjauksen tiedonsiirtoon.

Pilvikäyttöön soveltuvat käytöt lähettävät tietoja tehonkulutuksesta, nopeudesta ja jännitteestä sekä tilasanan. Tiedot lähetetään Siemens PLC:n kautta IoT-yhdyskäytävään ja edelleen pilveen. Tilatietoja voidaan sitten analysoida energiaprofilointia, laitteiston hallintaa ja etähuoltoa varten. Kaikki ylikuorma- ja virhetilat voidaan tietenkin myös visualisoida. Käytöt voivat lähettää pilveen myös muita sovellustietoja - esimerkiksi liitettyjen anturien ja toimilaitteiden tietoja. Tilatiedoista saadaan johdettua muitakin parametreja, erityisesti öljyn lämpötilat. Tällaisen tiedon perusteella voidaan tehdä johtopäätöksiä voiteluaineen vanhentumisesta ja käyttää tietoa ennakoivaan huoltoon.

NORD kehittää ja parantaa IoT- ja Smart Factory -konsepteja edelleen. Markkinoilla on jo jonkin aikaa ollut NORDin uusia käyttöratkaisuja, joihin sisältyy virtuaaliantureihin perustuvia taloudellisia kunnonvalvonnan sovelluksia.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan