www.engineering-suomi.com
18
'17
Written on Modified on
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
Ethernet IO -moduulit moniprotokollatoiminnallisuudella ja M12- virtapistokkeilla: Nyt myös integroidulla kahdeksankanavaisella IO-Link Masterilla
Standardi I4.0-ratkaisuille: Pepperl+Fuchsin uudet Ethernet IO -moduulit tukevat yhdessä laitteessa kaikkia yleisiä Ethernet-protokollia, kuten PROFINET, EtherNet/IP ja EtherCAT. Integroitu IO-Link master -toiminto mahdollistaa kattavan diagnosoinnin ja parametrisoinnin. L-koodattu M12-virtapistoke syöttää jopa 16 A virtaa ja laskee asennuskustannuksia. Integroidulla logiikkatoiminnoilla varustetut moduulit pystyvät suorittamaan itsenäisiä tehtäviä, korvaamaan täysin ohjauspaneelit tai käsittelemään vain tilaviestejä. Tällä tavalla nämä kenttäväylämoduulit muodostavat perustuksen Industry 4.0 -sovelluksille.
EtherNet IO -moduulit tarjoavat liitynnät IO-Link-antureille ja -toimilaitteille ja ne käyttävät useita protokollia. Ne myös syöttävät 16 A virran M12-virtapistokkeen kauttaMoniprotokollaominaisuus mahdollistaa standardisoinnin laitteessa siinä missä aikaisemmin tarvittiin erityyppisiä moduuleita. Kiertokytkin mahdollistaa valinnan protokollien PROFINET, EtherNet/IP ja EtherCAT välillä. Integroitu verkkopalvelin mahdollistaa latauksen ja parametrisoinnin sekä tarjoaa diagnostiikkaindikaattorin.
IO-Link-yhteensopivat anturit ja toimilaitteet voidaan kytkeä, konfiguroida ja parametrisoida käyttämällä kahdeksankanavaista IO-Link master -ominaisuutta. Tämän ratkaisun pääetuihin kuuluvat läpinäkyvä diagnosointi ja redundantin tiedon tallennuksen mahdollistama laitteiden vaihtamisen helppous.
L-koodattua M12-pistokeliitintä käyttävä virtalähdekonsepti tarjoaa liitynnän ja virtalähteen, jonka virransyöttökyky on 16 A. Tämä vähentää rinnakkaisten johtojen ja virtalähteen tarvetta. Lujatekoisella ja kokonaan metallista valetulla kotelolla on IP65/67/69-luokan suojaus ja se on hyvin kompakti: sen pituus on vain 200 mm ja korkeus 18 mm.
Moduuleita voidaan helposti ohjelmoida suorittamaan hajautettuja toimintoja. Tämä vähentää keskusohjauspaneelin kuormitusta tai voi korvata sen täysin. Kommunikointikustannukset ja reaktioajat laskevat, mutta yleinen hallinta säilyy. Hajautettu logiikka voidaan rajoittaa joihinkin IO-linjoihin muiden jatkaessa keskusohjauspaneelin alaisuudessa. Tämä mahdollistaa vuorovaikutuksen ohjauspaneelin ja hajautetun prosessin ohjelman välillä.