Suunnittelu entistä monipuolisemmaksi
Uusi Eplan Platform versio 2.7 on ollut saatavilla syyskuusta lähtien. Platform-ohjelmistoalusta tarjoaa mahdollisuuden johdonmukaiseen digitalisointiin ja suunnitteluprosessien monialaiseen tiedonkulkuun, mikä mahdollistaa tietojen kehittämisen koko arvoketjussa. Yhdeksäntoista ohjelmistokieltä, lukuisat yksityiskohtien päivitykset ja kaksisuuntaiset yhteydet automaatiotekniikkaan, mukaan lukien Siemensin TIA Portal ja Mitsubishin Melsoft IQ, takaavat tehokkaamman suunnittelun.
Monheim, Saksa, 4.10.2017 - Eplan Platform -ratkaisut sähkö-, hydrauliikka-, pneumatiikka- 3D-keskuslayoutsuunnitteluun ja prosessitekniikkaan käyttävät yhtenäistä tietokantaa ja projektitiedot voidaan siirtää prosessin mukana suunnittelusta valmistukseen ja aina kunnossapitoon asti. Eplan Platformin rooli on toimia alustana tiedonkululle suunnittelun automatisoinnin alalla. Tämä tapahtuu usein maailmanlaajuisesti ja ohjelmisto on siksi käytettävissä yhdeksällätoista kielellä.
Mallipohjien luominen ja uudelleen käyttäminen
EPLAN Platformin ohjelmiin on myös tehty lukuisia parannuksia uuden version 2.7 myötä. Käyttäjät voivat helpommin standardoida projektinsa ja käyttää tietoja sellaisenaan uudelleen hyödyntämällä laajennettuja määrittelymahdollisuuksia sähkösuunnittelussa. Esimerkiksi makrolaatikot voidaan nyt suunnitella moniviivaisina, ja ne sallivat käyttäjien tehdä omia määrityksiä mallikaavioihin, mikä nopeuttaa standardointia. Makroteknologian hyödyntäminen on myös oiva pohja Eplan Cogineerin käytön aloittamisessa. Eplan Cogineer on uusi suunnitteluratkaisu automaattiseen suunnitteludokumentaation luomiseen yhdellä hiiren klikkauksella. Saksan Nürnbergissä tullaan esittelemään myös pilviversio, jolloin käyttäjät pääsevät ensimmäistä kertaa kurkistamaan tätä kehitysaskelta.
Tietojen vaihto sähkösuunnittelussa ja automaatiossa
Monialainen tiedonvaihto on keskiössä uudessa rajapinnassa Eplan Platformin ja Siemens TIA Portalin välillä. Rajapinta on suunniteltu erittäin suosittuun AutomationML-formaattiin Teollisuus 4.0 -ympäristöihin. Kaksisuuntaista tiedonvaihtoa, joka toimii saumattomasti myös Mitsubishin Melsoft IQ -automaatioalustalla, on laajennettu ja se esitellään SPS IPC Drives -messuilla. Käyttäjät voivat vaihtaa tietoja kumpaankin suuntaan missä tahansa projektin vaiheessa, muokata tietoja myöhemmin ja synkronoida sen jälkeen projektin. Tämä korvaa aikaa vievät, useita manuaalisia tarkastuksia vaativat muutokset ja siirtää suunnittelun askeleen lähemmäksi koko prosessin digitalisointia Teollisuus 4.0:n ja esineiden Internetin aikakaudella. Pohjana tälle kehitykselle on prosessien ja tietojen johdonmukainen digitalisointi aina suunnittelusta tuotantoon ja käyttöön sekä ylläpidon toimiin asti. Vain silloin älykäs suunnittelu, tuotanto ja data pääsevät täyteen merkitykseensä käytännössä.