www.engineering-suomi.com
HMS Industrial Networks AB

Scandisign AS – kaikki väylät käyvät!

Norjalaiseen SafeRoad Group -konserniin kuuluva Scandisign on maan johtavia led-pohjaisia liikennemerkkejä ja energiatehokkaita valokilpiä monikerroksisiin pysäköintitaloihin ja lentoasemille toimittavia yrityksiä. Sen asiakkaat tarvitsevat usein monin eri tavoin viestiviä tuotteita. Integroimalla HMS Industrial networksin Anybus-IC-tekniikan omiin liikennemerkkeihinsä konserni on lyhentänyt tuotteiden markkinoilletuontiaikaa ja rakentanut joustavan, saumattomasti toimivan ratkaisun.

Scandisign AS – kaikki väylät käyvät!
Scandisign AS sai tehtäväkseen Oslossa sijaitsevaan tunnelihankkeeseen uuden järjestelmän, jossa tarvittiin Profibus-tiedonsiirrolla varustettu kaistan sulkemista osoittava liikennemerkki. Scandisign AS kääntyi HMS:n valtuutetun jälleenmyyjän puoleen: norjalainen AD Elektronikk auttoi kehittämään joustavan, kevyen ja kustannustehokkaan ratkaisun. AD Elektronikk päätti käyttää liikennemerkin Profibus-tiedonsiirtoon Anybus-IC-väylää. Näin Scandisign AS sai nopean, turvallisen, kevyen ja joustavan reitin suoraan lopputuotteeseen.

Nopea toteuttaa
Markinoilletuontiaika on Scandisign AS:lle erittäin tärkeä tekijä, koska yhtiön on tarjottava asiakkaiden tarpeet täyttäviä tuotteita nopeasti toimitettuina. Kun Profibus-tiedonsiirrolla varustetun liikennemerkin tarve ilmeni, Scandisignin piti löytää ratkaisu ripeästi. Lopputuotteet tarvittiin Oslon keskustan maanalaiseen Festningstunnelen-tunneliin. Scandisign aloitti yhteistyön AD Elektronikkin kanssa. AD Elektronikk kehitti ja suunnitteli nopeasti ratkaisun, joka koostuu Anybus-IC-piiristä, säätölaitteesta, kytkimestä ja mikro-ohjaimesta. Seuraavaksi nämä elementit integroitiin Scandisignin olemassa olevalle painopiirilevylle. Lopuksi levy lähetettiin lopputuotantoon Scandisignin omalle valmistajalle. Tunneliin on nyt asennettu yli 500 Anybus-IC-piirillä varustettua piirilevyä.

Joustava vaihto kahden tiedonsiirtojärjestelmän välillä
Kului muutama kuukausi. Asiakas lähestyi Scandisignia uudella pyynnöllä: nyt tarvittiin Ethernet/Modbus TCP -liitettävyyttä Profibusin sijaan. Scandisign AS ymmärsi välittömästi Anybus-ratkaisun joustavuuden. Muutamassa viikossa järjestelmä oli pystyssä ja toimi uusin liitännöin. AD Elektronikk ratkaisi uuden tiedonsiirtotarpeen suunnittelemalla toisen piirilevyn, joka asetettiin vanhan levyn päälle ns. reppu selässä -asennuksena. Anybus-IC ja Ethernet RJ45-liitin sijoitettiin alustalle ja yhdistettiin emolevyyn. Lisäksi laiteohjelmistoon tehtiin pieniä päivityksiä sekä Profibus- että Ethernet-protokollan käsittelyn mahdollistamiseksi. Näin samaa emolevyä voitiin käyttää kummassakin tiedonsiirtoratkaisussa. Sittemmin AD Elektronikk on käynnistänyt piirilevyn uudelleensuunnittelutyön: tarkoituksena on alentaa tuotantokustannuksia, tehostaa ratkaisua ja joustavoittaa liikennemerkkien toimintaa.

Anybus-IC on kokoelma keskenään täysin vaihtokelpoisia yksisiruisia rajapintoja teollisuuden verkkoihin. Ne on optimoitu kenttälaitteisiin, joissa pieni koko ja monipuolinen liitettävyys verkkoihin ovat tärkeitä. Kaikki on integroitu yhteen piirilevyyn, joka mahtuu täydellisesti vakiomuotoiseen DIL32-piirikantaan ja vie tilaa vain 9 cm². Anybus-IC sisältää kaikki valitun verkon kanssa kommunikointiin tarvittavat digitaaliset ja analogiset laitteet sekä tarvittavan ohjelmiston. Hyväksi todettu ratkaisu on testattu ja hyväksytty fieldbus- ja Ethernet-eritelmien mukaiseksi. Anybus-IC on saatavana Profibus-DP-orjalaitteena, DeviceNet-sovittimena, CANopen-orjana, Profinet-orjana ja yhdistettynä EtherNet-/IP-sovitin-/Modbus-TCP-orjana. Kaikki Anybus-IC:n Ethernet-versiot sisältävät tosiaikaisen Ethernet-protokollan ohella teollisuuden käyttämät IT-ratkaisut. IT-toimintoihin kuuluvat dynaaminen sulautettu web-palvelin, FTP-palvelin ja sähköposti-client.

Scandisign AS on osa SafeRoad Group -konsernia. Vuonna 1998 perustettu Scandisign AS on kasvanut Norjan suurimpiin kuuluvaksi led-pohjaisia liikennemerkkejä ja energiatehokkaita valokilpiä monikerroksisiin pysäköintitaloihin ja lentoasemille toimittavaksi yritykseksi. Kaikki tuotteet kehitetään itse, mutta valmistus on ulkoisesti yhteistyökumppaneille. Yhtiön patentoitu teknologia tarjoaa asiakkaille ehdottomia etuja: yhdenmukainen valaisu isossakin koossa (leveys jopa 2,4 m), pieni energiankulutus ja ohut levy.

SafeRoad Group on johtava liikenneturvallisuustuotteiden ja -ratkaisujen toimittaja. Konsernilla on 1 500 työntekijää 10 maassa. Sen liiketoimintaan kuuluu monenlaisia ratkaisuja: liikennemerkkejä, teknisiä tuotteita, tiemerkintöjä, ajoratavalaistuksia, tiekaiteita sekä kallioleikkausten ja tunneleiden turvaratkaisuja. SafeRoad toimittaa myös merenkulun järjestelmiä, parvekejärjestelmiä ja katukalusteita.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan