www.engineering-suomi.com
NKE

NKE:ltä uusi yksirivinen lieriörullalaakerisarja

NKE AUSTRIA on esitellyt uuden sarjan yksirivisiä rullalaakereita. Sarjan huomattavin piirre on erittäin laaja versiomäärä: Steyrin kaupungissa Itävallassa sijaitsevassa uudessa NKE:n kokoonpanotehtaassa valmistetaan yli 3 000:a laakerityyppiä. Modulaarinen tuotantolaitos on poikkeuksellisen joustava ja mahdollistaa hyvin lyhyet toimitusajat kaikille tuotteille. Uusien yksirivisten rullalaakerien käyttökohteet ovat monipuoliset jo versiovalikoiman perusteella: niitä käytetään pumpuissa ja kompressoreissa, mekaanisissa puristimissa, sähkömoottoreissa, vaihteistoissa, raidekalustojen ajomoottorien ja akselien laakereina, terästehtaissa ja monissa muissa teollisuussovelluksissa.

NKE:ltä uusi yksirivinen lieriörullalaakerisarja
Uusia rullalaakereita on saatavana 164eri kokoa NU-, NJ- ja NUP-tyyppisinä. pitimiä on saatavissa rullaohjattuina ja ulkorengasohjattuina versioina, messingistä ja polyamidista valmistettuina. Normaalin säteisvälysryhmän CN (C0) lisäksi on saatavissa myös C3- ja C4-välysryhmiä. Erikoisversioita, esimerkiksi raidekaluston ajomoottorin laakereita (SQ1), pyörien laakereita (SQ2) ja sähköeristettyjä laakereita (SQ77) on saatavissa lyhyellä toimitusajalla.

Vierintäratojen tavanomaista parempi viimeistely vähentää kitkaa ja alentaa toimintalämpötilaa. Vierintäratojen ja vierintäelinten optimoitu geometria lisää kuormitettavuutta. Pitimen uudenlainen muotoilu tehostaa voitelukalvon muodostumista. NJ- ja NUP-versioiden ohjauslaippojen parannetun muotoilun ansiosta laakerit sietävät suurempia aksiaalikuormia. Linjausvirheitä voidaan kompensoida kosketusgeometriaa muuttamalla ja käyttämällä kuperaa sisävierintärataa. Rullien tarkempi toleranssi takaa kuorman tasaisen jakautumisen.

Näiden lukuisten teknisten etujen ohella uusilla rullalaakereilla saadaan optimaalinen toimintavarmuus ja suuri kustannustehokkuus. Kaikki NKE:n laakerit valmistetaan tiukan laatujärjestelmän mukaisesti ja testataan alan uusinta tekniikkaa edustavien laitteiden ja menetelmien avulla. Steyrin toimipaikka on sertifioitu standardien ISO 9001:2008 (laakereiden suunnittelu, kehitys, tuotanto ja jakelu) ja ISO 14001 mukaisesti. NKE:n tuotteiden poikkeuksellinen laatu on tunnustettu myöntämällä yhtiölle arvostettu Austria Quality Seal -sinetti aiemmin tänä vuonna.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan