www.engineering-suomi.com
HMS Industrial Networks AB

Profinet-yhdyskäytäviin integroitu 2-porttinen kytkin

HMS laajentaa yhdyskäytävävalikoimaansa kolmella uudella versiolla, joiden avulla olemassa olevat kenttäväyläverkot on helppo integroida uutta väylätyyppiä käyttäviin langallisiin Profinet-laitteistoihin

Profinet-yhdyskäytäviin integroitu 2-porttinen kytkin
HMS auttaa alentamaan järjestelmien yhdistämiskustannuksia tuomalla markkinoille kolme uutta versiota Anybus X-gateway -yhdyskäytäväperheeseen. Niissä on Profinet-IRT-toiminto ja integroitu 2-porttinen kytkintekniikka. Uudet X-gateway-versiot mahdollistavat nykyisten Profibus-, Interbus- tai CANopen-kenttäväyläverkkojen yhdistämisen uusiin Profinet-pohjaisiin verkkolohkoihin. Yhdyskäytävät toimivat avoimena linkkinä jopa 240 tavun I/O-signaaleille verkkojen välillä. Tyypillisiä sovelluksia on esimerkiksi autotehtaissa, joissa vanhoja kenttäväyläpohjaisia koneita ja laitteita uudistetaan ja integroidaan yhä laajemmin sellaisinaan osaksi uusissa tehtaan osissa käytettäviä Profinet-pohjaisia järjestelmiä.

Nämä kolme uutta yhdyskäytäväversiota tuodaan markkinoille erityisesti Euroopan autoteollisuuden tarpeisiin. Alan nykyisiä kenttäväyläverkkoja, kuten Profibus ja Interbus, vaihdetaan vasta vähitellen Profinet-verkoiksi. Käyttämällä integroitua 2-porttista kytkintekniikkaa X-gateway voidaan yhdistää suoraan linjan topologiaa noudatteleviin laitteistoihin. Näin säästetään infrastruktuurikustannuksia, sillä ulkoisia kytkimiä ei tarvita.

X-gateway-laitteissa on Profinet-verkon IO-laitteille soveltuva rajapinta, jossa on IRT-toiminto (Isynchronous Real-Time), integroitu kaksiporttinen reaaliaikainen kytkin sekä Profinet-verkon hallinta- ja varmennustoiminto, joka täyttää Profinet-vaativuusluokan C. Profinet-rajapinta toimii tietoliikennelaitteena (orjana) ja käyttää Siemensin hyväksi todettua ERTEC-200-teknologiaa.

Anybus X-Gateway -yhdyskäytävävalikoimaan kuuluu 180 eri versiota, joten kaikki suositut kenttäväylät (Profibus, DeviceNet ja CANopen) voidaan liittää keskenään tai yhdistää teollisuuden uusiin Ethernet-standardeihin, Profinetiin, Ethernet/IP:hen, Modbus-TCP:hen ja EtherCATiin. Yhdyskäytävät ovat erillislaitteita, jotka on varusteltu asennettaviksi DIN-kiskoon. Virran kytkennän jälkeen yhdyskäytävät ovat heti valmiita tiedonsiirtoon valitun kahden verkon välillä. Konfigurointi tapahtuu muutamassa minuutissa eikä edellytä ohjelmointia, erityistä PC-laitetta tai ohjelmistoa. Yhdyskäytävät siirtävät I/O-dataa ja parametreja täysin avoimesti kahden verkon välillä. Datan määrä valitaan yksinkertaisessa konfigurointivuoropuhelussa yhdyskäytävän asetuksia määriteltäessä.

Yhdyskäytävät on helppo integroida teollisuusautomaatiojärjestelmiin, jolloin ne varmistavat saumattoman tietovirran erilaisten verkkojen välillä. Anybus X-gateways -yhdyskäytävissä yhdistyvät luotettavuus ja joustavuus: ne ovat siten järjestelmäintegraattoreille ja tehdasoperaattoreille välttämättömiä liitäntäyksiköitä.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan