www.engineering-suomi.com
HMS Industrial Networks AB

Baldorin johdonmukaiset kommunikointiliittymät

Baldor Electric on päivittänyt älykkäiden asemiensa valikoimaa HMS:llä. Tämä valikoima kykenee nyt kommunikoimaan PLC:llä, se on paljon avoimempi kommunikointistandardeille ja sen liittymät ovat yhtenäisiä koko valikoimassa.

Baldorin johdonmukaiset kommunikointiliittymät
”Halusimme kehittää parannetut versiot kolmivaiheisesta MotiFlex e 100 -asemavalikoimastamme, jotka kykenevät kommunikoimaan minkä tahansa PLC:n kanssa ja toimivat helpommin toimialan kenttäväyläjärjestelmien kanssa. Saavuttaaksemme tämän strategianamme oli käyttää standardoitua ratkaisua sen sijaan, että kehittäisimme nämä käyttöliittymät itse. Päätimme toimia näin, koska ajoitus markkinoille oli kriittinen ja koska tällainen kehitystyö ei ole ydinosaamisaluettamme. Tämän avulla saavutimme odotuksia suuremman lisäarvon HMS-ratkaisuissa” toteaa David Greensmith, Baldor’s UK motion control centre:n tuotepäällikkö.

Baldorin e 100 AC -asemat, jotka ovat sopivia käytettäviksi erillisissä liikkeenhallintajärjestelmissä tai verkostoiduissa järjestelmissä, ovat nyt yhteensopivia Ethernet/IP-, Modbus- TCP- ja Powerlink-toimialastandardeissa. Tarjoamalla taloudellisia ja tilaasäästäviä ratkaisuja moniin yleisiin yksiakselisiin automaatiovaatimuksiin, asemille on myös ominaista Ethernet-liittymä, joka on yhteensopiva deterministisen Ethernet-yhteensopivan liikkeenhallintastandardi Powerlinkin kanssa. Monipuolisia asemia voidaan käyttää kontrolloimaan kierto- ja lineaarisia säätömoottoreita, closed-loop -vektorimoottoreita sekä V/Hz-hallintatavoissa.

”Tämä järjestelmä on yksi ensimmäisistä lajissaan: se yhdistää CANopenin, tarjoaa reaaliaikaisen Ethernetin ja on hyvin sopeutettavissa kommunikointiratkaisuihin. Nyt uusi valikoimamme tarjoaa järjestelmänkokoajia universaalilla asema-alustalla, jota voidaan käyttää monella eri tavalla vastaamaan eri asiakkaiden tarpeita ja sovelluksia. Valikoima vaihtelee erillisistä liikkeenhallintajärjestelmistä verkostoituihin järjestelmiin, jotka toimivat PLC:ssä tai muissa laitteissa. Tämä ratkaisu yksinkertaistaa automaatiota ruoanjalostuksessa, leimaamisessa, pakkaamisessa, elektroniikassa, painettavassa puu-/metallityössä ja monessa muussa”, lisää David Greensmith.

Sulautettu Mint Lite –ominaisuus sisältyy nyt veloituksetta kaikkiin Baldorsin MicroFlex e100- ja MotiFlex e100 –tuotteisiin. Se tukee liikeohjelmoinnin perusvaatimuksia mukaan lukien suorittavat suhteelliset ja absoluuttiset liikkeet, S-ramp-profiilit, jolkutus ja homing-liikkeet, muuttuvat tavoitetilat lennossa, rekisteröintiliikkeet ja reagoimisen reaaliaikaisiin laukaisutapahtumiin. Ohjelmistolaitteisto sallii erillisten asemien tuottaa ratkaisuja moniin yleisiin automaatio- ja koneistotehtäviin, kuten pituuden leikkaamisen tai syöttämisen, indexing axes, yksinkertaisen valinta- ja asetusliikkeen ja koneen virityksen, kuten ohjeistusten tai vasteiden muuttamisen asetettaessa laitteisto uusia valmistuseriä varten. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen Fieldbus-vuorovaikutuksessa mukauttaen käyttäjän tarpeet valita käyttöönsä standardiaseman hallintaliittymä tai optimoida prosessin aineisto ja käyttäytyminen sovellukselle.

Joustavat, johdonmukaiset ja avoimet kommunikaatiomoduulit
”HMS Anybus:in etu on se, että se tuottaa yhdistetyn liittymän. Niiden tuotevalikoiman yhtenäisyys on ainutlaatuinen. Täten tekniikkakustannuksiamme saadaan supistettua. Meillä on samankaltainen tuote kaikille erilaisille kenttäväylille”, selittää David Greensmith.

”Olemme tutkineet tarjouksia 2-3 toimittajalta, mutta lopuksi HMS-ratkaisu oli yhtenäisempi ja standardoidumpi. HMS-ratkaisut olivat hyvin kompakteja. Asemamme on kooltaan kaikista pienimpiä, mikä on vertailussa avainasema. Anybus-CC, ratkaisu, jonka olemme toteuttaneet, on myös hyvin yksinkertainen asentaa.

Anybus ConpactCom (Anybus-CC) moduuli on suunnattu OEM:lle. Se tuottaa välittömästi yhteyden kaikkiin johtaviin kenttäväyliin, toimialan Ethernet protokolleihin, sarjoihin, USB:hen ja langattomiin verkkoihin ilman, että tarvitsette mitään tietokonelaitteisto- tai ohjelmistomuutoksia automaatiolaitteeseenne. Automaatiolaitteet, jotka on varustettu Anybus-CC-slotilla voivat käyttää mitä tahansa Anybus-CC-moduulia. Yksi moduuli verkkoa kohden voidaan yksinkertaisesti vaihtaa toiseen Anybus-CC-moduuliin ja yhdistää välittömästi verkkoon ilman, että tarvitaan tietokonelaitteisto- tai sovellusmuutoksia automaatiolaitteeseen. Anybus-CC mahdollistaa jopa 70 prosenttin kehittämismenosäästöt verrattuna itse tuotettuihin kehitysprojekteihin. Standardoidut tietokonelaitteisto- ja ohjelmistoliittymät kohtaavat riippumatta verkostosta.
Toinen avainasia oli mahdollistaa joustavampi kommunikointi PLC:ssä. HMS:n ansiosta asemiamme voitiin hallita PLC:llä käyttäen teollisuusstandardeja. HMS:llä voimme yhdistää kaikki suuretkenttäväylät. Siinä missä niiden omassa paikallisessa panos/tuotos (P/T)- ja Canopen-laajennuksenssaan, myös meidän asemissamme on valintakorttiaukot, jotka mahdollistavat konfiguroitavuuden tietyille sovelluksille, joissa käytetään Anybus-CC:tä.
”HMS on epäilemättä tulevaisuuden yhteistyökumppani, koska se tarjoaa joustavuutta olemassa olevaan valikoimaan ja uuden asemasukupolven”, kiteyttää David Greensmith.

Baldor Electric on amerikkalainen yritys, jolla on pääkonttorit Fort Smithissä, Arkansasissa. Henkilökunnan ollessa 7000, liikevaihdon 2 biljoonaa, tehtaita 26 Yhdysvalloissa, Kanadassa, Isossa Britanniassa, Meksikossa ja Kiinassa, tämä yritys on kiistaton johtaja Yhdysvalloissa. Baldor myy ratkaisujaan tytäryhtiöidensä ja välittäjiensä kautta yli 70 maassa. Asemien ja hallinnan kehitys tapahtuu kahdessa paikassa, USA:n pääkonttoreissa ja Ison Britannian toimitiloissa.

”Yrityksen tausta on liikkeenhallinta ja asemointi melko monimutkaisiin järjestelmiin” selittää David Greensmith. ”Meillä on johtava asema älykkäässä asemaohjelmoitavuudessa, joka rakentuu joustavuuteen ja helppokäyttöisyyteen. ”

Baldorin Euroopan pääkonttori Isossa Britanniassa työllistää 92 henkilöä, joista 30 työskentelee kehityksen parissa.

Lisätietoja: http:// baldormotion.com/products/servodrives/overview.asp

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan