www.engineering-suomi.com
Westermo Teleindustri AB

Lynx+, kompakti Ethernet-kytkin reititystoiminnalla

Westermo Data Communications tuo markkinoille Lynx+-hallittavan Ethernet-kytkimen teollisiin sovelluksiin. Laajentamalla hyvin vakiintunutta Lynx-sarjaa, tämä uusi versio sisältää Westermon tehokkaan WeOS-käyttöjärjestelmän, joka tuottaa lisääntyvän kytkentä- ja reititystoimivuuden mahdollistaen sen, että laite täyttää turvallisten ja luotettavien verkkojen jatkuvasti kasvavan kysynnän. Lynx+ toimii hallittavana kytkimenä ja reitittimenä, ja siinä on palomuuritoiminnot, siis kaikki yhdessä ja samassa laitteessa integroituna.

Lynx+, kompakti Ethernet-kytkin  reititystoiminnalla
WeOS-käyttöjärjestelmä, jota nykyisin käytetään Westermonin RedFox korkean suorituskyvyn teollisissa reitittävissä kytkimissä, tarjoaa kattavan tuen reitityksen ja siirtonopeuden hallintatekniikoille, kuten VLANs ja IGMP. Lisäksi WeOS tekee mahdolliseksi yhteensopivuuden kolmannen osapuolen laitteen kanssa varmistaen, että Lynx+ voi toimia minkä tahansa olemassa olevan verkon tai uuden laaja-alaisen ja monimutkaisen verkon sisällä.

Lynx+ on kymmenporttinen kytkin, joka on sopiva edistyneeseen layer 2-tason kytkentään siinä missä layer 3-tason reititykseenkin. Sillä on kahdeksan kiinteää 10/100 Base TX porttia ja kaksi Gigabit SFP –porttia, jotka ovat itse asennettavia moduuleita. Siten sinun on mahdollista valita lähetin-vastaanottimien valikoimasta tarkoitukseesi sopivin.

Varmistaakseen tietoverkon joustavuuden, Lynx+ tukee STP:tä (Spanning Tree Protocol) ja RSTP:tä ( Rapid STP) sekä on samalla tärkeä osa Westermon ainutlaatuista FRNT-pohjaista (Fast Recovery of Network Topology) varmennetun renkaan toimivuutta. Tämä on markkinoiden nopein protokolla, joka automaattisesti uudelleenkonfiguroi laajaa tietoverkkoa minkä tahansa linjan osan tai laitteiston toiminnan epäonnistumisen sattuessa. FRNT kykenee uudelleenkonfiguroimaan varmennetun renkaan jopa kahteensataan kytkimeen saakka 20 millisekunnissa riippumatta verkon kuormituksesta. STP, RSTP ja FRNT voidaan yhdistää mahdollistaen sen, että Lynx+ integroituu muiden valmistajien tuotteisiin varmennetuissa verkostoratkaisuissa.

Reitittäminen on olennainen toiminto hallittavan verkkoinfrastruktuurin ja tehdasautomaatioverkostojen sulauttamiselle. Tämän tarpeen täyttämiseksi Lynx+ mahdollistaa sekä staattisen että dynaamisen reitityksen ja tukee laaja-alaisimmin käytettyjä protokollia, mukaan lukien OSPFv2 ja RIPv1/v2. Verkon varmennusta (WAN) tuetaan monilla ominaisuuksilla mukaan lukien Virtual Router Redundancy Protocol (VRRP), Network Address Translation (NAT), porttien ketjuttaminen sekä IPSec-salatut Virtuaaliset Yksityisverkot (Virtual Private Networks, VPN). Palomuuritoiminnot tuottavat myös yksinkertaisen erottelun varmistaakseen, että tietovirtaa hallitaan verkkojen välillä.

Kattava VLAN (Virtual LAN) tuki jopa 64:lle tietoverkolle lisää turvallisuutta ja verkkojen siirtonopeutta sekä parantaa hallittavuutta. VLAN:it voidaan myös allokoida tiettyihin kytkinportteihin ja konfiguroida keskitetysti. Lynx+ tulee myös IGMPv2/v3 (Internet Group Management Protocol)-toimintoa, mikä tarjoaa suodatustekniikoita hallitsemaan tietovirtaa renkaassa ja siten optimoi siirtonopeuden – ihanteellinen videoiden suoratoistosovelluksille.
Turvallinen verkkoliitäntä, johon on pääsy VPN-tunnelin tai SNMP:n (Simple Network Management Protocol) kautta mahdollistaa ylimääräisten renkaiden ja VLAN:ien helpon konfiguroinnin sekä tavanomaisten palomuurien asentamisen. Edistyneemmälle konfiguroinnille tehokas Command Line Interface (CLI) sallii hienot muutosmahdollisuudet ilman, että uudelleenkäynnistystä tarvitaan.

Täysi metallikotelointi (IP40) vain 100mm x 50mm kokoisena tekee Lynx+:stä markkinoilla luokkansa pienimmän kytkimen. Se on teollisesti muotoiltu ja siinä ei ole tuuletinta tai muita liikkuvia osia ja siinä käytetään ainoastaan teollisen laatutason komponentteja. Laaja DC-syöttöalue, joka voi olla 24 – 48 VDC:n välillä, on saatavilla ja laite voi toimia -40 – +70 asteen lämpötiloissa. Tuote on tyyppitestattu ja hyväksytty monien toimialastandardien mukaan.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan