www.engineering-suomi.com
Westermo Teleindustri AB

Falcon: maailman ensimmäinen teollisten sovellusten VDSL2-reititin

Uusi Falconin teollinen laajakaistareititin integroidulla Ethernet-reitityskytkimellä on suunniteltu tarjoamaan kaksisuuntaista erittäin nopeaa viestintää etäkohteiden välillä taloudellisesti ja luotettavasti sellaisiin laitteisiin kuten SCADA (valvomo-ohjelmisto), PLC (ohjelmoitava logiikka), RTU (etäterminaaliyksikkö) ja I/O-laitteet.

Falcon: maailman ensimmäinen teollisten sovellusten VDSL2-reititin
Falcon perustuu uuteen VDSL2-standardiin (Very-high-speed Digital Subscriber Line 2), joka on viimeisin ja kaikkein edistynein versio DSL-laajakaistayhteyksistä. VDSL2 on jo vakiinnuttanut asemansa eri puolilla maailmaa ja se vastaa sekä kaupallisten että teollisten asiakkaiden lisääntyneisiin laajakaistavaatimuksiin. 100 Mbitin sekuntinopeudet lataamisessa ja lähettämisessä ovat mahdollisia riippuen palveluntarjoajan laajakaistan nopeuden hallinnasta.

Nykyisiin tarjottuihin palveluihin kuuluvat lähetysnopeudet, jotka ovat jopa 40 kertaa nopeampia kuin ADSL-teknologia, tekee näin VDSL2:sta ihanteellisen teollisille kaukoyhteysmarkkinoille, joilla usein vaaditaan korkeampaa lähetysnopeutta. Tämä parannettu suorituskyky on erityisen merkittävää sovelluksille, jotka vaativat videokuvien siirtoa kaukaisten kohteiden välillä ja näin vaativat myös nopeita verkkonopeuksia.

Falconilla on erityisen kompakti teollinen muotoilu tarkoitusta varten rakennetulla vankkarakenteisella kotelolla, jossa on tärinää kestävä integroitu DIN-kiskokiinnike. Laite pystyy toimimaan lämpötiloissa, jotka vaihtelevat välillä -20 ja +60 °C sekä korkeilla EMC-tasoilla, joita on joissain teollisissa sovelluksissa. Korkea MTBF (mean time between failures, laitteen vikaantumisen aikaväli) viittaa ainakin 10 vuoden odotettavaan toimintaikään. Kun sitä käytetään kriittisissä sovelluksissa, Falconille voidaan antaa virtaa erillisistä DC-virtalähteistä, joiden sisääntulojännite voi vaihdella välillä 16-60VDC.

Uusimissa teollisissa I/O-laitteissa käytettävän Ethernet-yhteyden mahdollistamiseksi Falconiin on integroitu 4-porttinen 3. tason reitityskytkin. Lisäksi RS232-porttia ja sisäänrakennettua laitteen palvelinyhteyttä voidaan käyttää liittämään perinteisiä sarjaporttilaitteita. Tämä mahdollistaa siirron vanhemmista käytössä olevista järjestelmistä uusiin IP-pohjaisiin sovelluksiin ilman, että täytyy vaihtaa laitteistoa. ADSL pysyy käytössä vielä monta vuotta VDSL2-palveluiden rinnalla. Falcon onkin siksi suunniteltu tukemaan myös ADSL-, ADSL 2 ja ADSL2+ -laajakaistateknologiaa.

Kun yhteydet luodaan internetin kautta, turvallisuus on kriittinen tekijä. Falconilla on sisäänrakennettu SPI-palomuuri (Stateful packet inspection) ja se voi tukea Ipsec VPN – tunneleita (Virtual Private Networks), jotka on varmistettu salausprotokollilla.

Osoitteenmuunnos (Network Address Translation, NAT), port forwarding ja SNMP V3 (Simple Network Management Protocol) tarjoavat lisäturvallisuusominaisuuksia. Lisäksi Layer 3:n VLAN – toiminto tarkoittaa sitä, että integroitu kytkin voidaan konfiguroida suodattamaan tiettyjä liikennetyyppejä ja se myös mahdollistaa yksinkertaisen DMZ-palomuurin (demilitarised perimeter network) konfiguraatiot LAN – yhteyksien turvaamiseksi.

Falcon voidaan konfiguroida eri tavoilla, mukaan lukien turvallinen, helppokäyttöinen nettiliittymä ja ammattikäyttäjän liitttymä = professional command line interface (CLI), johon päästään käsiksi paikallisesti konsoliliittymän kautta tai turvatun IP-liittymän (SSH) kautta. Heti kun laite on otettu käyttöön, sen hallintaa ja diagnostiikkaa voidaan käsitellä SNMP:n, Syslogin tai käyttäjän konfiguroitavissa olevien vikailmoitusten avulla.

Kun käytetään internetpalveluntarjoajien laajakaistaverkkoja, yhteys tehdään käyttäen DSLAM-laitetta (Digital Subscriber Line Access Multiplexer). Laitteiden keskinäisen käytettävyyden maksimoimiseksi, New Hampshiren yliopiston keskinäisen käytettävyyden laboratorio (UNH-IOL) järjestää laajamittaisen, heterogeenisen DSL-laitteiston testijoukon auttaakseen jäseniään kehittämään testattuja, keskinäisesti yhteensopivia laitteita. Westermo on UNH-IOL:n DSL-yhtymän ensimmäinen teollinen jäsen.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan