www.engineering-suomi.com
NSK

NSK:n uudet valssaamoihin tarkoitetut laakerit tarjoavat pitkän käyttöiän

NSK on kehittänyt uusimmat valssaamokäyttöön tarkoitetut neliriviset kartiorullalaakerinsa tarjoamaan lukuisia luokkansa parhaita suorituskyky- ja ympäristöominaisuuksia. Työvalssien laakereissa käytetään vastakehitettyä vedenkestävää rasvaa, joka on täysin suljettu laakerin sisään. Uutta laakeria käytettäessä käyttöikä tyypillisesti kaksinkertaistuu haastavissa olosuhteissa, esimerkiksi jos on suuri riski, että laakerin sisään pääsee vettä. Suljettu rakenne tarkoittaa lisäksi sitä, että rasvan kulutus on huomattavasti vähäisempää kuin perinteisissä ”avoimissa” laakereissa. Ympäristön saastumisen riski myös laskee merkittävästi.


NSK:n uudet pitkäikäiset neliriviset suljetut kartiorullalaakerit, joissa käytetään uutta AQGRD-rasvaa, vastaavat valssaamosovellusten tärkeimpään vaatimukseen: työvalssien laakereiden on kestettävä. Valssaamoissa käytetään tyypillisesti työvalssipareja teräslaattojen ja muiden metallien valssaamiseen haluttuun muotoon, esimerkiksi levyiksi. Tällainen työ on erityisen vaativaa laakereille, joiden on kestettävä suurta kuormitusta korkeilla nopeuksilla ja korkeissa lämpötiloissa. Niiden on myös kestettävä jatkuva altistuminen vesisuihkuille ja metallihiukkasille.

Nämä vaativat käyttöolosuhteet saattavat johtaa laakerin ennenaikaiseen vaurioitumiseen sellaisten vikojen kuin esimerkiksi hilseilyn seurauksena. Hilseily syntyy siitä, että väsymisen seurauksena kulumispinnan sileästä pinnasta irtoaa pieniä laakerimateriaalin kappaleita. Tämä synnyttää karkeita alueita, joiden seurauksena laakerista tulee käyttökelvoton.

Pääasiallinen innovaatio näiden ongelmien ratkaisemiseksi on vastakehitetty vedenkestävä AQGRD-rasva. Rasvan optimoitu koostumus muodostaa kulumapinnan ja rullien väliin paksumman suojaavan öljykerroksen. Tämä estää suoran kontaktin ilman voiteluainetta sekä ehkäisee korroosiota. Ruostumisen ehkäisy on tärkeää, koska sellaiset laakerin käyttöikää lyhentävät haittavaikutukset kuten hilseily lähtevät liikkeelle korroosioalueilta. Pidempi käyttöikä vähentää viime kädessä ylläpitokuluja ja parantaa toiminnan tehokkuutta. Koska laakerit on lisäksi vaihdettava harvemmin, ne minimoivat hiilijalanjälkeä ja luonnonvarojen käyttöä.

Pidemmän käyttöiän tuomien etujen lisäksi alhaisempi materiaalin ja energian kulutus vaikuttaa myös tavanomaisten laakereiden vaihtosykleihin, mikä vuorostaan vähentää CO2-päästöjä.

NSK tulee jatkamaan sellaisten tuotteiden kehitystä ja valmistusta, jotka auttavat kestävän yhteiskunnan toteuttamisessa.

1) NSK:n uudet suljetut valssaamojen työvalsseihin tarkoitetut neliriviset kartiorullalaakerit


NSK:n uudet valssaamoihin tarkoitetut laakerit tarjoavat pitkän käyttöiän

2) Kaavio valssaamosta näyttää työvalssit ja tukirullat


NSK:n uudet valssaamoihin tarkoitetut laakerit tarjoavat pitkän käyttöiän

3) NSK:n uusimmat suljetut neliriviset kartiorullalaakerit on täytetty vedenkestävällä AQGRD-rasvalla, joka tarjoaa kaksinkertaisen käyttöiän tavallisiin laakereihin verrattuna
 

NSK:n uudet valssaamoihin tarkoitetut laakerit tarjoavat pitkän käyttöiän

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan