www.engineering-suomi.com
NSK

Taajuusmuuttajien käyttäjät hyötyvät NSK:n keraamisella pinnoitteella varustetuista laakereista

NSK on kehittänyt taajuusmuuttajien (VSD) ja sähkömoottoreiden käyttäjille urakuulalaakerisarjoja, joissa käytetään optimoitua keraamista pinnoitetta. Pinnoitteen eristevaikutus estää sähkövirran kulkemisen, mikä paitsi pidentää laakereiden käyttöikää, myös vähentää käytön lähellä olevien komponenttien vaurioitumista.

Energiatehokkaat taajuusmuuttajat ovat tulleet yhä suositummiksi monenlaisissa teollisuuden koneissa, järjestelmissä ja laitteissa. Taajuusmuuttajien käyttö on erityisen taloudellista tarvittaessa erilaisia tehotasoja muuttuvan kysynnän mukaisesti. Taajuussäätö edellyttää kuitenkin laakereita, jotka sopivat erilaisten tilanteiden asettamiin vaatimuksiin, pääosin siksi että näissä on aina se vaara, että loisvirta pääsee käytön komponenteille moottorin akselin ja laakereiden kautta. Tämä virta voi vaurioittaa laakereita sellaisten mekanismien kuten aaltoilun muodostumisen ja kulumapintojen sulamisen kautta. Virran kulkeminen saattaa haitata myös käytön komponenttien toimintaa ja käyttöikää.

Tekniset suunnittelijat voivat ehkäistä nämä suhteellisen yleiset ongelmat käyttämällä urakuulalaakereita, joiden ulkokehässä on keraaminen pinnoite. Pinnoitteen eristysvaikutus estää sähkövirran kulkemisen ja tällä tavoin ehkäisee laakerin vaurioitumisen.

Kattavan testauksen perusteella NSK on parantanut aikaisemmin käytettyä keraamista pinnoitetta ja tämä muutos on tuonut mukanaan kaksi tärkeä etua. Ensiksikin pinnoitteen eristyskyky on jopa 10 kertaa korkeampi. Toiseksi keraamiset materiaalit ovat yleensä hyvin hauraita, mutta tämän materiaalin iskunkestävyys on nyt yli kolminkertainen laakereissa perinteisesti käytettävään keraamiseen pinnoitteeseen verrattuna. Näiden ansiosta laakereiden käyttöikä on huomattavasti pidempi.

Eräs lisäetu on myös se, että optimoitu keraaminen pinnoite poistaa tehokkaammin lämmön, jota laakereissa syntyy niiden pyörimisen aikana. Myös tämä pidentää käyttöikää.

NSK:n keraamista pinnoitetta käyttävä urakuulalaakerivalikoima kuvataan uudessa luettelossa nimeltä "Sähkömoottoreihin tarkoitetut laakerit". Luettelo on saatavana sekä painetussa muodossa että PDF-tiedostona osoitteessa: http://www.nsk-literature.com/en/industrial-motor-bearings/
 
NSK on optimoinut yrityksen urakuulalaakereissa käytettävän keraamisen pinnoitteen. Uusi pinnoite vähentää loisvirtaongelmia taajuusmuuttajia käytettäessä


Taajuusmuuttajien käyttäjät hyötyvät NSK:n keraamisella pinnoitteella varustetuista laakereista

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan