www.engineering-suomi.com
HMS Industrial Networks AB

CANblue II

CANblue II lähettää CAN-dataa nopeasti ja luotettavasti Bluetoothin kautta

CANblue II
Vankka ja turvallinen ratkaisu langattomaan CAN-viestintään ja erityisesti teollisiin sovelluksiin

IXXAT tarjoaa universaalin silta-, yhdyskäytävä- ja tietokoneliitäntäratkaisun CAN-komponenttien ja -järjestelmien langattomaan verkostoon uudella ja parannetulla versiollaan.

Käyttäjä voi kolmen eri tilan avulla mukauttaa tietoliikenteen optimaalisesti tietylle sovellukselle latenssin, tiendonsiirtonopeuden ja vikasietoisuuden osalta. LYHIN_LATENSSI-tilassa voidaan saavuttaa keskimääräisesti 4 ms:n latenssiajat, kun taas NOPEIN_YHTEYS-tila mahdollistaa turvallisen tiedonsiirron jopa CAN-järjestelmissä, jotka toimivat 1 Mt/s ja 100 %:n väyläkuormalla.

Tyypillinen CANblue II:n sovellus on langaton yhteys CAN-segmenttien välillä Bluetoothin kautta ja langattoman järjestelmän pääsy käyttäen kannettavaa tietokonetta tai kämmentietokoneyksikköä. Myös erittäin luotettavaa yhteyttä vaativat sovellukset, kuten pyörivien tai kannettavien järjestelmän osien verkko, voidaan toteuttaa käyttämällä CANblue II -järjestelmää. Perustasta lähtien salattujen ulkoisia häiriöitä kestävien siirtomekanismien varaan rakennettu Bluetooth-tekniikka tekee CANblue II -järjestelmästä täydellisen tällaisiin sovelluksiin.

Bluetooth-teknologian FHSS-prosessi, jota käytetään myös CANblue II -järjestelmässä, muuttaa viestien lähettämisen taajuutta noin 1 600 kertaa sekunnissa. Jos yhdellä käytettävistä 79 kanavasta on häiriöitä, vika havaitaan ja viesti lähetetään toisella taajuusalueella. Käytettävissä olevaa kaistanleveyttä käytetään näin erittäin säästeliäästi, jotta monet erilaiset Bluetooth-järjestelmät voivat toimia rinnakkain, ilman että ne häiritsevät toisiaan huomattavasti.

Päällekkäisten WLAN-järjestelmien aiheuttamat ongelmat ja WLAN-kanavien rajoitettu määrä ottaen huomioon myös vaadittu kanavaväli, ovat lähes tuntemattomia Bluetooth-järjestelmissä. Myös Bluetoothin välittömässä läheisyydessä päällekkäiset WLAN-järjestelmät häiritsevät Bluetooth-verkkoa vain vähäisessä määrin, sillä vain muutama 79:stä Bluetooth-kanavasta ovat päällekkäin WLAN-taajuusalueen kanssa. Näin vain päällekkäisen järjestelmän siirtotehokkuus, olipa se WLAN tai Bluetooth, voi laskea kun vaaditaan viestin uudelleenlähettämistä.

Siltana käytettäessä CANblue II -yksiköt välittävät tietonsa läpinäkyvästi suojatun Bluetooth-yhteyden kautta. Puhtaiden CAN-sovellusten lisäksi tämä mahdollistaa sovellusten toteuttamisen käyttäen korkeampia protokollia (CANopen, DeviceNet, SAE J1939) ja asiakaskohtaisia protokollia. Tietokonekäyttöä varten saatavilla on tehokas Windows-ajuri. Muihin käyttöjärjestelmiin (esim. Android, Linux, INtime, QNX) perustuvat sovellukset tai asiakaskohtaiset laitteet voidaan ottaa käyttöön käyttäen avointa ASCII-protokollaa. Saatavilla on myös Android-käyttöönoton näyte.

Sen laaja virtalähteen jänniteväli 9 - 30 VDC, kompakti rakenne ja kotelossa olevat kiinnitysreiät yksinkertaistavat kaikki laitteen integraatiota olemassa oleviin järjestelmiin. CAN-liitäntä toteutetaan ISO 11898-2 -normin mukaisesti ja siinä on DSub 9 -liitin, joka täyttää CiA 303-1 -normin vaatimukset. Pyynnöstä CANblue II voidaan toimittaa myös IP67-versiona.

CANblue II on saatavana sisäisellä tai ulkoisella ruuvattavalla antennilla, joka tukee lähetysetäisyyksiä jopa 300 metriin asti riippuen tilaolosuhteista. Radiosignaalin laatu voidaan tarkastaa käyttäen Bluetoothia yhteyden laadun valvonnassa.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, CANblue II on saatavana erittäin edullisesti, mikä tekee siitä houkuttelevan moniin sovelluksiin.

Lisätietoja CANblue II -järjestelmästä on osoitteessa www.ixxat.com.

CANblue II

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan