www.engineering-suomi.com
NSK

Entistä luotettavammat vaihteistolaakerit rautatiesektorille

NSK:lla on pitkä ja menestyksekäs historia rautatieteollisuudessa ja sille rakentaen NSK on kehittänyt uuden vaihteistolaakerisarjan, joka parantaa aikaisemman sukupolven tuotteiden saavuttamaa luotettavuustasoa entisestään. Nämä laakerit, joita voidaan käyttää tukemaan kuljetuskaluston vaihteistoissa sekä suuria että pieniä vaihteita, sopivat ihanteellisesti käytettäväksi sekä suurella nopeudella että alhaisella nopeudella.

NSK:n uudet pieniin vaihdeakseleihin tarkoitetut laakerit tarjoavat aivan uuden arvotason entistä korkeamman luotettavuuden ja alhaisempien huoltovaatimusten kautta. Myös NSK:n suuriin vaihdeakseleihin tarkoitetut laakerit tarjoavat paremman luotettavuuden. Standardivalikoimaa on laajennettu niin, että se tarjoaa enemmän kokoja vastaamaan erilaisia asiakastarpeita.

Vaihteistolaakerit altistuvat vaativille olosuhteille, joissa niihin kohdistuu usein iskukuormia ja tärinää pyörien rämistellessä kiskoja pitkin. Nämä rasittavat olosuhteet vaativat laakereiden säännöllistä huoltoa, mikä on usein hyvin työlästä. Vaihteiden ja hammasakselien tukemiseen käytetään yleisesti kartiorullalaakereita, joiden asentaminen ja huolto vaatii asiantuntevien huoltoteknikoiden suorittamaa ja aikaa vievää päätyvälyksen säätöä. Tämän suorittaminen vaatii huomattavasti aikaa ja työtä, mikä kasvattaa rautatieoperaattoreiden TCO-kokonaiskustannuksia.

Näiden haasteiden valossa ja vastatakseen yhä luotettavampien ratkaisujen tarpeeseen NSK on kehittänyt uusia laakereita, joissa sovelletaan useita yrityksen omia teknologioita. NSK:n innovaatioiden kokonaisvaikutus parantaa merkittävästi käsittelyä (vain pienet vaihteistolaakerit), pidentää huoltovälejä ja laskee TCO-kokonaiskustannuksia.

Alhainen huoltotarve on pienten vaihteistoakselien laakereiden pääominaisuuksia. Uusien lieriörullalaakereiden ja nelipistekontakti kuulalaakereiden yhdistelmä eliminoi päätyvälyksen säätötarpeen, mikä yksinkertaistaa sekä asennusta että huoltoa. NSK toimittaa nämä laakerit valmiiksi asetetulla välyksellä, mikä tekee erittäin optimoitujen tulosten saavuttamisesta helppoa.

Toinen parannus koskee laakeripitimen vahvuutta, joka on elintärkeä sellaisissa sovelluksissa, joissa laakereihin kohdistuu usein voimakkaita iskuja ja tärinää. Tähän NSK on kehittänyt erityisen kehäohjatun laakeripitimen ja optimoidut taskut, joissa käytetään »R-muotoisia» kulmia. Tämä uusi malli vähentää laakeripidinrakenteen rasitusta 75 %.

Uudet pieniin vaihteisiin tarkoitetut laakerit käyttävät myös sisärengasta, joka on erityisesti lämpökäsitelty mitanpitävyyden varmistamiseksi myös olosuhteissa, joissa niitä käytetään pitkiä aikoja korkeassa lämpötilassa. Erittäin korkea mitanpitävyys vähentää erittäin tehokkaasti hivuttautumista ja estää laakeria liikkumasta akselia pitkin.

NSK on lisännyt suurien vaihteiden akseleissa käytettävään erittäin luotettavaan kartiorullalaakerisarjaan useita uusia vakiokokoja kasvavan kysynnän mukaan. Kuljetuskaluston valmistajat voivat nopeasti ja helposti integroida nämä kattavasti testatut vakiolaakerit uusiin tuotteisiin.

Tärkeimmät rautatieoperaattorit yli 20 maassa luottavat NSK:n rautatielaakereihin yrityksen yli 100-vuotiseen asiantuntemukseen perustuvan testatun laadun ja luotettavuuden ansiosta.

NSK:n uudet erittäin luotettavat laakerit ovat ihanteelliset käyttöön sekä korkean nopeuden että alhaisen nopeuden kuljetuskalustossa


Entistä luotettavammat vaihteistolaakerit rautatiesektorille

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan