www.engineering-suomi.com
NSK

NSK auttaa Euroopan rautatieliikenneteollisuutta saavuttamaan huippunopeuden InnoTrans 2024 -tapahtumassa

NSK käyttää tulevia kansainvälisiä InnoTrans 2024 -liikenneteknologiamessuja (Berliini, 24.–27. syyskuuta) esitelläkseen, miten sen laakeri-innovaatiot voivat auttaa Euroopan rautatieliikenneteollisuutta pysymään kuluttajien kasvavien vaatimusten vauhdissa. Messuosastolla 270 hallissa 20 on esillä muun muassa yhtiön uusimmat laakeriratkaisut huippunopeisiin matkustajajuniin.

  www.nskeurope.com

Ainoastaan kaikkein korkealaatuisimmat laakerit soveltuvat käytettäviksi jopa 320 km/h kulkevien junien akselilaatikoissa. NSK on jo saavuttanut menestystä useissa merkittävissä eurooppalaisissa suurnopeusjunien projekteissa yrityksen RCT-kartiorullalaakerien ansiosta. Näissä laakereissa on puhtaasti tiivistetty pyörivä päätykansi. RCT (Railway Cartridge Tapered) -laakeriyksiköt edustavat sellaisia avainominaisuuksia kuten luotettavuus, pitkä käyttöikä ja turvallisuus. Kestävyyden ja optimaalisen suorituskyvyn takaavien innovatiivisten tiivistysratkaisujen ansiosta nämä edistykselliset laakeriyksiköt kestävät korkeita isku- ja aksiaalikuormia sekä staattisia ja dynaamisia radiaalisia kuormia.

NSK Europen osastolla InnoTrans 2024 -tapahtumassa esitellään myös ratkaisuja tavarajunien ja metrojen akseleihin, mukaan lukien pallomaiset rullalaakerit ja lieriörullalaakerit. Tavarajunat kulkevat hieman hitaammin, tyypillisesti noin 100 km/h, ja niiden kuormitus on paljon korkeampi. Näissä käytettävä laakeritekniikka on täysin erilaista kuin huippunopeiden matkustajajunien akselilaatikkoratkaisuissa, joten tämän segmentin suunnittelijat hyötyvät suuresti NSK:n asiantuntevasta teknisestä tuesta.

Toisen InnoTrans 2024 -tapahtumassa esiteltävän NSK:n laakeriteknologian muodostavat yhtiön ratkaisut ajomoottoreita varten. Näiden vaatimuksiin kuuluvat teho, kestävyys ja kustannustehokkuus. Raideliikenteen ajomoottoreihin kohdistuu korkeita radiaalisia ja aksiaalisia kuormituksia, ja niiden on usein kestettävä voimakasta sähkövirtaa ja korkeita nopeuksia. Näiden vaatimusten täyttämiseksi NSK tarjoaa laakereita, joissa käytetään eristettyä pinnoitetta ja erittäin vahvoja laakeripitimiä.

Sekä NSK:n lieriörullalaakereita että urakuulalaakereita käytetään raideliikenteen kulkuneuvojen ajomoottoreissa, sillä ne soveltuvat erinomaisesti korkeisiin nopeuksiin ja korkeisiin kuormituksiin ja lisäksi ne on helppo asentaa ja purkaa. Nämä laakerityypit tarjoavat kaksi ulkokehän eristysvaihtoehtoa: keraaminen pinnoite tai lasikuidulla vahvistettu polyfenyleenisulfidihartsipinnoite (PPS). Molemmat pinnoitteet tarjoavat korkean eristyskestävyyden.

Ajomoottoreita varten esitellään myös laakereita, joissa teräsrenkaiden sisällä käytetään keraamisia vierintäelementtejä. Nämä niin sanotut hybridilaakerit ovat suosittuja sovelluksissa, joissa tarvitaan korkealuokkaista sähköistä eristystä ja/tai erittäin korkeita nopeuksia.

NSK esittelee osastollaan useita innovatiivisia ratkaisuja voimansiirtolaakereita etsiville messuvieraille. Vaihteiston laakerit altistuvat voimakkaille iskuille ja tärinälle, joita pyörien liike raiteilla synnyttää. Nämä haastavat käyttöolosuhteet edellyttävät laakereiden säännöllistä huoltoa. Tämä vuorostaan lisää sellaisten ratkaisujen kysyntää, jotka tarjoavat pidemmät huoltovälit ja laskevat kustannuksia.

Näiden vaatimusten valossa NSK esittelee sarjan kartiorullalaakereita, joissa on erityisesti vahvistettu laakeripidin (leveämpi poikkileikkaus), joka takaa luotettavan suorituskyvyn ja pidemmän käyttöiän vaihteistoissa. Tämä ratkaisu on menestynyt hyvin Japanissa, ja nyt se on myös eurooppalaisten valmistajien saatavilla. NSK esittelee osastolla läpinäkyvän mallin voimansiirrosta, jossa on sekä lieriö- että kartiorullalaakereita.

"Rautatieoperaattorit haluavat laskea kokonaiskustannuksia [TCO] ja pyytävät laakeritoimittajia pidentämään rutiinihuoltojen ja rasvanvaihdon aikaväliä", selittää NSK Europen rautatiesektorin päällikkö Olivier Billiard. "Tämän tavoitteen saavuttaminen edellyttää nerokasta suunnittelua, uusimpia edistyksellisiä materiaaleja ja luotettavia tiivistystekniikoita, joilla varmistetaan, että rasva pysyy optimaalisessa kunnossa pidempään. InnoTrans-messuvieraiden kannattaa käydä NSK:n osastolla tutustumassa uusimpiin laakeriteknologioihimme, jotka mahdollistavat pidemmät huoltovälit."

NSK:n tuoteinnovaatioiden lisäksi yhtiön InnoTrans-osastolla esitellään myös huoltopalveluita. NSK tutkii parhaillaan vaihtoehtoja junayhtiöiden auttamiseksi tarjoamalla laakereiden peruskorjausta ja kunnostusta. Tätä liiketoimintamallia käytetään jo Aasiassa.

NSK:n näyttävä 40 m²:n osasto tarjoaa junien rakentajille ja operaattoreille sekä vaihteistojen ja pyöräkertojen valmistajille loistavan tilaisuuden keskustella NSK:n asiantuntijoiden kanssa ja tutustua NSK:n huippuluokan laakeriratkaisujen tarjoamiin innovaatioihin ja laatuun. NSK:n erittäin pätevä kansainvälinen suunnitteluasiantuntijaryhmä on käytettävissä koko näyttelyn ajan uusista projekteista ja nykyisistä haasteista keskustelemista varten.

1) Rautatiesovelluksiin tarkoitettu NSK:n kartiorullalaakeriyksikkö puristetulla teräksisellä laakeripitimellä


NSK auttaa Euroopan rautatieliikenneteollisuutta saavuttamaan huippunopeuden InnoTrans 2024 -tapahtumassa
 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan