www.engineering-suomi.com
HMS Industrial Networks AB

IXXAT Econ 100

Erittäin joustava master-ratkaisu EtherCAT-, CANopen- ja Powerlink-ympäristöön

IXXAT Econ 100
IXXAT Econ 100 on yleiskäyttöinen ARM-pohjainen alusta, joka toimii Linux-käyttöjärjestelmällä. Jo vakiomalliin kuuluu neljä Ethernet-, kaksi CAN- ja kaksi USB-porttia. IXXAT Econ 100 on oikea valinta lukemattomiin käyttökohteisiin suorituskykynsä, joustavuutensa ja hintansa ansiosta, joko vakiomallina tai asiakkaan yksilöllisiin vaatimuksiin mukautettuna.

EtherCAT- ja CANopen-master-sovelluksia tai hallitsevaa Powerlink-asemaa (managing node) varten IXXAT Econ 100:aan on saatavana laajennussarjoja. Ne sisältävät kattavan levyn BSP-tukipaketin sekä tarvittavan master-ohjelmistopaketin ja Linux-käyttöjärjestelmän esiasennettuina SD-kortille.

Toimitukseen sisältyvät myös esimerkkisovelluksille sopiva IO-moduuli sekä täydellinen dokumentaatio, mikä mahdollistaa ratkaisun nopean ja vaivattoman käyttöönoton.

EtherCAT-masterin ohjelmistona toimii acontisin koeteltu, A- ja B-luokkien EtherCAT-mastereille tarkoitettu protokollaohjelmisto. Erityisen optimoidun linkkikerroksen ansiosta IXXAT Econ 100:n sykliaika on alle 1 ms.

CANopen-masterissa puolestaan on IXXATin CANopen-master/slave-ohjelmisto, joka mahdollistaa Econ 100:n käytön myös monikanavaisena CANopen-väyläohjaimena.

Powerlink on toteutettu IXXATin POWERLINK-master/slave-ohjelmistolla. Suunnittelun perustana olevan jakoyksikköajattelun ansiosta hallitseva asema tukee myös tyypillistä Powerlink-linjatopologiaa.
Päällekkäiset ominaisuudet esimerkiksi master- ja linjatoiminnoissa tekevät IXXAT Econ 100:sta tarvittaessa myös Powerlink-viestintäratkaisun, jonka käytettävyys on erinomainen.

Master-ohjelmistopaketteja yhdistelemällä syntyy helposti tehokkaita CANopen-, EtherCAT- ja Powerlink-ohjausratkaisuja heterogeenisille järjestelmille. Tällä alueella IXXAT Econ 100:n tyypillisiä käyttökohteita ovat asiakaskohtaiset valvonta- ja yhdyskäytäväratkaisut, joissa laite toimii isäntänä yhdessä verkossa ja orjana ylätason verkossa.
Saatavana olevien ainutlaatuisten laajennusvaihtoehtojen, FPGA-piirien, ohjelmistojen ja palvelujen ansiosta IXXAT Econ 100:n käyttömahdollisuudet ovat hyvin monipuoliset.

Perusversion rajapintojen lisäksi ratkaisuun voi helposti ja nopeasti liittää räätälöityjä rajapintoja tai lisäominaisuuksia (esim. digitaaliset ja analogiset IO:t, DVI-lähdöt) laajennuspaikkojen ja integroidun FPGA:n avulla. Siksi IXXAT Econ 100:lla voi toteuttaa hyvin yksilöllisiä ratkaisuja.

IXXAT Econ 100:n suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota moninaisiin alakohtaisiin tarpeisiin. Esimerkiksi yksikön käyttölämpötila-alue on -40 °C – +70 °C, vaikka siinä ei ole tuuletinta.

IXXAT Econ 100:ssa on kaksiytiminen Cortex A9 ‑suoritin. Sen sisäinen RAM-muisti on kasvatettavissa tavallisesta 256 megatavusta jopa 1 gigatavuun. Käyttöjärjestelmät ja ohjelmistot on tallennettu SD-kortille flash-ohjelmamuistiin.

Kestävällä metallikotelolla varustetun IXXAT Econ 100:n lisäksi on saatavana tilaa säästävä litteä malli liitettäväksi olemassa oleviin asiakasratkaisuihin. IXXAT voi haluttaessa toimittaa nopeasti ja kilpailukykyiseen hintaan myös OEM-versioita, jotka sisältävät laite- ja ohjelmistosovelluksia.

Lisätietoja IXXAT Econ 100:sta on saatavana verkko-osoitteessa www.ixxat.com/econ.
IXXAT Econ 100

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan