www.engineering-suomi.com
Parker News

Parkerin uusi GVM310 PMAC -moottori ja generaattori on erittäin suorituskykyinen ratkaisu sekä tiellä että maastossa liikkuville sähkö- ja hybridikulkuneuvoille

Global Vehicle Motorin korkea tehotiheys ja alhainen huoltotarve mahdollistavat koneiden rakentamisen tulevien päästömääräysten mukaisesti.

Parkerin uusi GVM310 PMAC -moottori ja generaattori on erittäin suorituskykyinen ratkaisu sekä tiellä että maastossa liikkuville sähkö- ja hybridikulkuneuvoille
Parkerin uusi voimansiirto- ja sähköhydraulipumppukäyttöön suunniteltu AC-kestomagneettimoottori GVM310 tarjoaa parhaan ratkaisun ajoneuvojen energiatehokkuusvaatimusten täyttämiseen.

Parker Hannifin, maailman johtava liikkeenohjausteknologian valmistaja, lanseeraa uuden kokoluokan suurtehoisten AC-kestomagneettimoottoreiden (PMAC) Global Vehicle Motor (GVM) -tuoteperheeseen. GVM310:ssä on nimensä mukaisesti 310 mm:n runko, ja se tarjoaa voimansiirtoratkaisun tiellä ja maastossa käytettäville sähköajoneuvoille (EV) sekä hybridisähköajoneuvoille (HEV). Näihin kuuluvat erilaiset rakennuskoneet, kaupunkibussit, kevyet rakennuskoneet sekä materiaalinsiirto- ja kaivosajoneuvot.

Parkerin hydraulipumppujen kanssa käytettynä GVM-tuoteperhe voi myös auttaa asiakkaita toteuttamaan sähköhydraulipumppuratkaisuja (EHP), joiden avulla voidaan sähköistää aiemmin täysin dieselkäyttöiset hydraulisovellukset.

GVM310 tarjoaa useita erilaisia hyötyjä, kuten korkea tehokkuus ja alhainen energiankulutus, jotka taas mahdollistavat tulevien tiukkojen päästömääräysvaatimusten täyttämisen. GVM-tuoteperhe pienentää hiilijalanjälkeä ja on erittäin hiljainen. Sen luotettavuus vähentää huoltotarvetta ja käyttökatkoksia. Saatavilla on huipputeholtaan erilaisia versioita välillä 147–409 kW. Kaikissa versioissa toteutuu korkea tehotiheys, eli kokonaisratkaisujen koko ja paino voidaan minimoida, mikä helpottaa asiakkaiden suunnittelutyötä.

GVM310 voi toimia suurtehoisen moottorin lisäksi myös generaattorina, mikä mahdollistaa tehokkaan akkukapasiteetin hyödyntämisen, pidemmät akkujen latausvälit ja jopa 30 %:n energiansäästöt verrattuna induktioteknologiaan. Saatavilla on matalan vuon versiot suuren nopeuden sovelluksiin sekä korkean vuon versiot alhaisen nopeuden sovelluksiin, mikä lisää monipuolisuutta.

GVM-tuoteperheessä yhdistyy laaja valikoima teknisiä ominaisuuksia, jotka parantavat suorituskykyä ja luotettavuutta. Näihin sisältyvät uusi staattorin rakenne hävikin pienentämiseksi, patentoitu jäähdytysjärjestelmä ja puhdas öljytön rakenne.

GVM310:n runkokoko täydentää jo olemassa olevia kokoja 142 mm ja 210 mm.

Katso lisätietoja Parkerin GVM-tuoteperheestä osoitteesta https://ph.parker.com/gb/en/gvm-global-vehicle-motors-for-mobile-applications

www.parker.com

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan