www.engineering-suomi.com
NSK

NSK:n rullaohjaimet helpottavat tuuliturbiinitornien hitsaamista

NSK:n ja Espanjalaisen Talleres Ganomagogan välinen yhteistyö on johtanut merkittäviin parannuksiin tuuliturbiinitornien hitsaamisessa. NSK:n uusimpaan rullaohjainteknologiaan pohjautuvien innovatiivisten lineaariliikeratkaisuiden ansiosta Talleres Ganomagoga voi käyttää hitsauskoneissaan tasaisia ja tarkkoja liikkeitä tornien pituuden kasvaessa tuotannon aikana.

Ganomagoga-ryhmän historiaa voidaan seurata taaksepäin aina vuoteen 1974 ja yrityksen pääkonttori sijaitsee Pontevedrassa Luoteis-Espanjan Galicia-alueella. Yritys muodostettiin alun perin palvelemaan sellaisia sektoreita kuten merenkulku, autoteollisuus ja rakennustekniikka, mutta viime vuosina etualalle on tullut useita kasvavia teollisuudenaloja, mukaan lukien uudistuva energia ja erityisesti tuulivoima.

Talleres Ganomagoga on erikoistunut tuuliturbiineiden kriittisten kokoonpanojen valmistukseen, tornit mukaan lukien. Tornien koosta johtuen ne muodostuvat useista erillisistä kartiosegmenteistä, jotka yritys myöhemmin hitsaa yhteen. Tässä prosessissa vaaditaan tarkkuutta ja toistettavuutta, ja tästä syystä Talleres Ganomagoga luottaa NSK:n lineaarirullaohjainteknologiaan.

Yritys käyttää kookkaita pylväs ja puomi -mallisia hitsauskoneita. Nämä »pyörivät hitsauspylväät» hitsaavat sisäiset ja ulkoset saumat pitkissä teräsvanteissa, joista tuuliturbiinitornien kartiot muodostuvat. Koneilla voidaan hitsata kartioita, joiden pituus on 7 m ja halkaisija 5 m.

Hitsausprosessin nopeuttamiseksi Talleres Ganomagoga halusi liikuttaa konetta tornin pituusakselilla samalla kun sen pituus kasvaa valmistuksen aikana. Yritys aloitti yhteistyön NSK:n suunnittelutiimin kanssa ja tästä visiosta tuli pian totta.

Nykyään yritys liittää kartiot yhteen liikuttamalla pyöreää hitsauspylvästä erityisesti suunnitellussa järjestelmässä, joka muodostuu NSK:n tarkan ja luotettavan RA-sarjan lineaarikelkoista ja johteista. Erittäin korkeaa kuormitusta kestävien NSK:n lineaarikelkkojen ja johteiden (pituudet 9,225 m ja 7,8 m) ansiosta Talleres Ganomagoga voi liikuttaa erityisiä hitsauskoneitaan tarkasti tuotantovaatimuksien mukaisesti.

NSK:n RA-sarjassa hyödynnetään yrityksen laajaa asiantuntemusta rullalaakeri- ja lineaariohjainteknologioista. Rullaelementin optimikoko sekä rullaliukujen ja -kiskojen erityinen muoto takaavat erittäin korkean kuormituskapasiteetin sekä yhtä vaikuttavan jäykkyyden.

Pitkäikäisyys ja tasainen toiminta ovat välttämättömiä sovellusvaatimuksia Talleres Ganomagogalle, joka pyrkii hitsausprosessissaan nollavirheisiin. Tästä syystä koneessa käytetään NSK:n K1-voiteluyksikköä, mikä tarjoaa pitkäkestoisen huoltovapaan toiminnan, samalla kun erittäin tehokkaat tiivisteet (kuuluvat vakiotoimitukseen) estävät ulkoisten epäpuhtauksien pääsyn laakerin sisälle. Tämä on erittäin tärkeä tekijä sellaisissa sovelluksissa kuten hitsaus, jossa kontaminaatioriski on korkea.

RA-sarjan rullaohjaimet tarjoavat myös erittäin korkean tarkkuuden ja tasaisen toiminnan. Nämä ovat tekijöitä, jotka mahdollistavat toistettavan ja stabiilin asemoinnin kerta toisensa jälkeen.

1) Talleres Ganomagogan pyörivät hitsauspalkit luottavat NSK:n RA-sarjan rullaohjaimiin tuuliturbiinitornien valmistuksessa. Valokuva: Ganomagoga


NSK:n rullaohjaimet helpottavat tuuliturbiinitornien hitsaamista

2) Kookkaat hitsauskoneet käyttävät pylväs ja puomi -mallia. Valokuva: Ganomagoga
 

NSK:n rullaohjaimet helpottavat tuuliturbiinitornien hitsaamista

3) NSK:n RA-sarjan rullaohjaimet tarjoavat erittäin korkean tarkkuuden ja tasaisen liikkeen myös korkean kuormituksen alaisina. Valokuva: NSK
 

NSK:n rullaohjaimet helpottavat tuuliturbiinitornien hitsaamista

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan