www.engineering-suomi.com
NSK

NSK-koulutus ratkaisee laakeriongelmia terästehtaalla

Teräsvalmistajan huoltoteknikot eivät tienneet, että tankovalssaimen laakeripesiin oli asennettu vääränlaiset välilevyt. Laakerit vikaantuivat jatkuvasti ja tarvittiin kalliita hätäkorjauksia. Ongelma kuitenkin ratkesi nopeasti NSK:n tultua apuun ja NSK:n Parhaat käytännöt -koulutustilaisuuksien avulla. Tämä mahdollisti peräti 46 190 euron vuotuiset säästöt.

Tankovalssaamosta vastuussa olevat huoltoteknikot eivät tienneet oikeaa tapaa laskea laakeritukien vaatimien välilevyjen kokoa. Sen sijaan tiimissä käytettiin 20 vuotta vanhaa SOP-menettelytapaohjetta (Standard Operating Procedure). Terästehdas oli huolissaan viiden vuosittaisen laakerivian synnyttämien hätäkorjausten ja käyttökatkojen kustannuksista, joten tehdas kääntyi NSK:n ja sen AIP-lisäarvo-ohjelman puoleen.

NSK:n asiantuntijateknikot suorittivat vikaantuneille laakereille ja laakeripesille kattavan arvion ja identifioivat syyksi pesiin asennetut väärän kokoiset välilevyt. Tämä havainto johti useisiin arvoehdotuksiin, mukaan lukien NSK:n asiantuntijatiimin paikan päällä järjestämät koulutustilaisuudet. Näissä tilaisuuksissa havainnollistettiin laakereiden oikeaoppinen asennusprosessi. Asiakkaan korjattu ja päivitetty SOP sisältää nyt uuden laskentatavan välilevyille.

Samanaikaisesti aikaisemmat kalliit laakerit on vaihdettu alkuperäisiin NSK-laakereihin, joka sekin tuo lisäsäästöjä. Laakerivaihdot voidaan nyt suorittaa aikataulun mukaisesti ja kilpailukykyisillä hinnoittelutasoilla.

NSKHPS-viistokuulalaakerit tarjoavat teollisuuskoneiden käyttäjille merkittäviä etuja, esimerkkinä terästehtaissa ja laajemmin metallinvalmistussektorilla käytettävät koneet. Nämä laakerit tarjoavat käyttäjille mm. seuraavia etuja: helppo käsiteltävyys, pitkäikäisyys, alhainen värinä ja hiljainen toiminta. Ne kestävät korkeita kuormia ja suuria nopeuksia. Lisäksi niiden mittatarkkuus ja toimintatarkkuus ovat korkeita.

Laakeripitimen polyamidimateriaali on ensimmäinen vaihtoehto tavallisiin käyttökohteisiin, mutta muiden materiaalien saatavuuden ansiosta NSKHPS-viistokuulalaakerit ovat ideaalisia lukuisiin muihinkin teollisuustuotteisiin, esimerkkinä API-pumput (käyttävät koneistettua messinkistä laakeripidintä) ja ruuvikompressorit (L-PPS-laakeripidin).

NSKHPS-laakerien käyttöönotto yhdessä päivitetyn SOP-menettelyn kanssa on johtanut terästehtaassa 46 190 euron vuotuisiin säästöihin. Tähän on vaikuttanut pääosin vähentyneet tuotantomenetykset, lyhyempi huoltoaika sekä alhaisemmat laakerikustannukset.

NSKHPS-viistokuulalaakerit tarjoavat terästehtaille merkittäviä etuja


NSK-koulutus ratkaisee laakeriongelmia terästehtaalla

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan