www.engineering-suomi.com
NSK

Terästehdas hyötyy vaihdosta NSK:n laakereihin

Kun erään terästehtaan pilger-valssaimen laakereissa ilmeni säännöllisiä vikoja, tehdas kääntyi NSK:n asiantuntemuksen ja kokemuksen puoleen robustin ja taloudellisen ratkaisun löytämiseksi. NSK suositteli laakereita, joiden käyttöikä on 200 prosenttia pidempi kuin aikaisempien laakereiden, mikä mahdollisti tehtaalle 159 933 euron vuotuiset säästöt.


Terästehdas hyötyy vaihdosta NSK:n laakereihin

NSK:n suunnittelutiimi halusi selvittää ongelman perimmäisen syyn ja suoritti teknisen sovellusanalyysin. Tiimi havaitsi, että suurimmat ongelmat johtuivat vaativista käyttöolosuhteista, joita korkea kuormitus ja riittämätön voitelu pahensivat. Näiden tietojen perusteella NSK pystyi ehdottamaan erityistä pallomaista rullalaakeria. Laakerissa käytetään optimoitua sisäistä rakennetta ja yhtiön omaa Super Tough (STF) -terästä.

Kestävyys jopa äärimmäisissä käyttöympäristöissä on kriittinen vaatimus terästehtaassa käytettäville laakereille. Tuotantokapasiteetin toteuttaminen ja nopeuttaminen vaatii valssauskomponenttien luotettavaa ja keskeytymätöntä toimintaa niiden altistuessa raskaalle kuormitukselle, korkeille lämpötiloille, vedelle ja kattilakivelle. STF- tai TF-teräksestä valmistetut NSK-laakerit tarjoavat erinomaisen kestävyyden haastavissa käyttöolosuhteissa, pitkän käyttöiän ja erinomaisen kestävyyden kulumista, takertelua ja kuumuutta vastaan.

Terästehtaalla suoritettu testaus osoitti, että uudet laakerit tarjosivat kaksinkertaisen käyttöiän. Tuotantoseisokkien, kunnossapitotyön, vaihtolaakereiden ja muiden vaihdettavien materiaalien väheneminen johti terästehtaalla 159 933 euron vuotuisiin kustannussäästöihin.

NSK tarjoaa kattavan tuotevalikoiman terästehtaiden prosesseja varten. Pitkäikäiset ja erittäin luotettavat laakerit parantavat tuottavuutta ja laskevat huoltokustannuksia. Saatavana on laakereita, jotka kestävät raskasta kuormitusta / iskukuormitusta sekä tärinää. Käyttönopeus vaihtelee erittäin hitaasta erittäin nopeaan ja sisältää nopeat kiihdytykset ja hidastukset.

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan