www.engineering-suomi.com
TWK

Anturit ATEX-sertifioinnilla ja SIL2/PLd-sertifikaatilla

Älä päästä kemikaaleja ilmaan. Jos sovelluksesi tai sen ympäristö on kuitenkin räjähdysvaarassa, on parempi olla varustautunut kuin katua. TWK julkistaa uuden suojatun enkooderin, joka tarjoaa ATEX-tilaluokan 1/21 räjähdyssuojauksen. Lisäksi laitteella on toiminnallisen turvallisuuden SIL2 / turvallisuustason d sertifikaatti. Tälle on lukuisia erilaisia käyttökohteita. Yksinkertaisia ja kompleksisia. Edullisia ja kalliita. Vaarattomia ja vaarallisia. Eräät näistä ovat jopa räjähdysvaarallisia. TWK on keskikokoinen yritys, joka voi tarjota sopivan anturiteknologian lähes kaikkiin käyttökohteisiin, joissa mekaaniset tekijät muutetaan sähköisesti mitattaviksi muuttujiksi tai sähköiseksi dataksi.

Anturit ATEX-sertifioinnilla ja SIL2/PLd-sertifikaatilla
Kompakti, robusti ja turvallinen: räätälöity yhden kierroksen enkooderi TRK38 turvallisuussovelluksiin

Perusperiaate on: Turvallisuus ennen kaikkea. Räjähdysvaarallisia olosuhteita silmällä pitäen tuotevalikoimaa on laajennettu ATEX-sertifioiduilla antureilla. Tilaluokkiin 2 (kaasu) ja 22 (pöly) on ollut saatavana antureita jo pitkän aikaa. Näihin on lisätty uusi enkooderisukupolvi, joka tarjoaa nyt PROFINET-rajapinnan tulevaisuutta varten (saatavana myös PROFIsafe-profiili). Se sopii myös tilaluokkiin 1 (kaasu) ja 21 (pöly). Näissä käytetään kompakteja koteloita, jotka on valmistettu alumiinista tai ruostumattomasta teräksestä ja joissa on kaapeliliitin. Nämä tarjoavat hyvin tunnetun robustisuuden ja luotettavuuden lisäksi rajoittamattomat käyttömahdollisuudet räjähdysvaarallisissa tiloissa ATEX-ryhmän II, kategorian 2 laitteina, kaasun suhteen ryhmän IIC ja pölyn suhteen ryhmän IIIC laitteina. Sertifiointi on voimassa mm. seuraavien vaatimusten suhteen: ATEX, IEC-Ex, Pohjois-Amerikka luokka 1/2 Div. 2 ja EAC-Ex. Saatavana on haluttaessa tietenkin myös SIL2/PLd-sertifikaatti.

Öljy- ja kaasuteollisuus muodostaa laajan sovelluskentän. Syntyvät höyryt ja kaasut ovat räjähdysherkkiä ja kaikki niiden kanssa kontaktiin tulevien laitteiden on oltava sopivia kyseisiin olosuhteisiin. Jos esimerkiksi latausnostureita, joissa tavallisesti käytetään runsaasti anturiteknologiaa (esim. enkoodereita) käytetään ATEX-tilaluokassa 1, niissä voidaan käyttää uutta PROFIsafe-rajapinnalla varustettua TRT78/S3-ATEX-enkooderia. Laite tarjoaa toiminnallisen turvallisuuden (SIL2/PLd) ja tilaluokan 1 räjähdyssuojauksen: tupla-annos turvallisuutta. Räjähdyssuojauksessa käytetään syttymätöntä koteloa ja erityisiä kaapeliläpivientejä, joihin elektroniikka asennetaan. Kotelo kestää viallisen komponentin räjähdyksen. Kotelon aukoista ei pääse karkaamaan kipinöitä eikä kuumia kaasuja. Lisäksi kotelo estää pölyn pääsyn sen sisälle (IP6x). Koska kotelon pintalämpötila ei ylitä 100 celsiusastetta, kaasu ja pöly eivät voi syttyä.

Vaikka antureiden ominaisuudet ovat yhä kompleksisempia ja toiminnot yhä laajempia, hinnat eivät ole kasvaneet voimakkaasti. Päinvastoin. Mallien ja tuotantomenetelmien optimointi kasvattaa tehokkuutta huomattavasti ja vähentää samalla kustannuksia.

Katso tuotteesta lisätietoja osoitteessa: https://www.twk.de/en/products/rotary-encoders/8845/rotary-encoder-trt/s3-sil2?c=20

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan