www.engineering-suomi.com
TWK

Mitoiltaan erittäin kompakti turvaenkooderi

TWK:n julkistama TRK38 on erittäin kompakti yhden kierroksen magneettinen enkooderi, joka on kehitetty turvallisuusorientoituneita sovelluksia varten. Laitteen halkaisija on vain 38 mm ja myös sen pituus on 38 mm. Tämän ansiosta anturi voidaan sijoittaa myös ahtaisiin asennustiloihin. Turvallisuustaso on korkea: turvaenkooderi mittaa asennon sekä nopeuden ja se täyttää standardien SIL 2 (IEC 61508) ja PL d (EN 13849) vaatimukset. Turvallisuuteen liittyvät signaalit siirretään sertifioidun EtherCAT FSoE -liitännän kautta.

Mitoiltaan erittäin kompakti turvaenkooderi

Korkea tehotiheys kompaktissa pakkauksessa: Pakkauksesta on tullut merkittävä tekijä sekä kiinteissä ja mobiileissa koneissa. TWK:n kehitystyön uudet tulokset tulevat juuri oikeaan aikaan. Yhden kierroksen magneettinen enkooderi TRK38 on mitoiltaan vain 38 x 38 mm (halkaisija x pituus) ja on näin ollen erittäin kompakti. Myös laitteen paino on erittäin alhainen, vain noin 60 grammaa.

Käyttäjän ei tarvitse kuitenkaan tehdä kompromisseja suorituskyvyn suhteen. TRK38 mittaa asennon ja nopeuden turvallisuusorientoidulla tavalla ja se täyttää standardien SIL 2 (IEC 61508) sekä Performance Level d (EN 13849) vaatimukset. Asennon resoluutio on 16 bittiä per kierros. Sertifioitu EtherCAT FSoE -liitäntä takaa turvallisuuteen liittyvien signaalien luotettavan siirron korkeamman tason ohjaimelle tai suojareleelle samoin kuin anturin luotettavan ohjelmoimisen.


Mitoiltaan erittäin kompakti turvaenkooderi

Mitoiltaan erittäin kompakti turvaenkooderi
Kompakti, robusti ja turvallinen: räätälöity yhden kierroksen enkooderi TRK38 turvallisuussovelluksiin

Vaikka sen mitat ovat hyvin kompaktit ja sen laatu on hyvin korkea, TRK38 on myös hinnaltaan kilpailukykyinen muihin laitteisiin verrattuna, esimerkkinä sini-kosini-enkooderit sekä inkrementaaliset enkooderit. Lisäksi alumiinikotelo sekä laitteen kokonaisrakenne mahdollistavat pitkän käyttöiän myös epäsuotuisissa olosuhteissa, esimerkkinä altistuminen tärinälle ja shokkikuormille. Kontaktittomalla ja kulumattomalla mittausperiaatteella on tässä tärkeä sija.

Tämän ominaisuusprofiilin ansiosta TRK38 sopii turvallisuussovelluksiin mitä erilaisimmissa käyttökohteissa. Kuten useat TWK:n kehitystyön tulokset, laite kehitettiin asiakkaan pyydettyä erittäin kompaktia mutta samalla robustia yhden kierroksen enkooderia turvallisuussovelluksiin, koska asiakas ei pystynyt löytämään alan toimittajilta sopivaa anturia.

TWK on valmis vastaamaan juuri tällaisiin pyyntöihin. Käyttäen pohjana kattavaa vaativiin sovelluksiin tarkoitettua anturiohjelmaa, kehittäjät adaptoivat kyseisen perusmallin asiakkaan yksilöllisten toiveiden mukaisesti - esimerkkinä laitteen koko, kotelon rakenne, sähköiset ominaisuudet, liitännät sekä varsin yleisesti mekaaninen ja sähköinen integrointi ympärillä oleviin rakenteisiin. Tämä soveltuu paitsi konventionaalisiin antureihin, myös toiminnallisissa turvallisuustehtävissä käytettäviin antureihin.

TWK myös valmistaa pieniä määriä tällaisia räätälöityjä antureita. Maailmanlaajuinen toiminta edellyttää läheistä yhteistyötä kehitys- ja adaptointiprosessien aikana, ja tavallista joustavampi valmistus mahdollistaa yksittäisten asiakkaiden toiveiden huomioimisen antureiden valmistuksessa. On tästä syystä varsin mahdollista, että TWK julkistaa uusia lisävariantteja TRK 38-anturista, esimerkkinä toisenlaiset liitännät ja kommunikointivaihtoehdot.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan