www.engineering-suomi.com
Konecranes News

Ports America Chesapeake tilaa Konecranesilta 15 ympäristötehokasta, sähköhybriditekniikkaa käyttävää kumipyöräkonttinosturia

Ports America Chesapeake (PAC) ottaa käyttöön 15 uutta Konecranesin hybriditekniikkaa käyttävää kumipyöräkonttinosturia Baltimoren sataman Seagirt Marine Terminal -terminaalin toiminnan laajentamiseksi ja fossiilisten päästöjen vähentämiseksi tammikuuhun 2022 mennessä.

Ports America Chesapeake tilaa Konecranesilta 15 ympäristötehokasta, sähköhybriditekniikkaa käyttävää kumipyöräkonttinosturia

Uudet laitteet vähentävät terminaalin ympäristövaikutuksia ja parantavat tehokkuutta, minkä ansiosta kumipyöräkonttinosturien konttienkäsittelykapasiteetti kasvaa merkittävästi.

Ports America on Yhdysvaltojen suurin terminaalioperaattori ja ahtausalan yritys, joka toimii yli 33 satamassa ja 70 toimipaikassa Pohjois-Amerikassa. Ports America Chesapeaken Seagirt Marine Terminal -terminaali käsittelee tällä hetkellä hieman yli miljoona TEU:ta vuodessa, ja sähköisen kaupankäynnin lisääntymisen ansiosta se rikkoo jatkuvasti kuukausittaisia konttienkäsittelyennätyksiä. Konecranesin kanssa tammikuussa 2021 allekirjoitettu sopimus on osa terminaalin laajennusinvestointeja, joiden tavoitteena on varmistaa, että terminaalissa on käytössä uusin tekniikka ja uusimmat laitteet tulevan kasvun tukemiseksi.

”Odotamme sähköisen kaupankäynnin kasvavan edelleen, ja Howard Street Tunnel -tunnelin laajentamisen myötä Baltimoren sataman toiminta vilkastuu entisestään. Tämän vuoksi olemme sitoutuneet etsimään ympäristövastuullisia laajennusratkaisuja, kuten kumppanuutemme Konecranesin kanssa”, PAC:n varatoimitusjohtaja Bayard Hogans kertoo. ”Pidämme Konecranesia luotettavana toimittajana, ja valitsimme heidät, sillä he pystyvät toimittamaan ilmastovaikutuksia pienentäviä laitteita ja palveluja. Tämä kumppanuus heijastaa Port America Chesapeaken sitoutumista ympäristövaikutusten vähentämiseen, turvallisuuteen ja kestävään kasvuun.”

Uudet kumipyöräkonttinosturit ovat tärkeä askel terminaalin pitkän aikavälin suunnitelmassa, jonka myötä se siirtyy pelkkään sähkökäyttöön ja lopettaa fossiilisten polttoaineiden käytön. Samalla säilytetään alan lyhimmät kuorma-autojen käsittelyajat. Uudet nosturit pohjaavat Seagirtin nykyiseen kumipyöräkonttinosturikantaan ja niillä korvataan vanhemmat laitteet. Uusissa etäohjattavissa kumipyöräkonttinostureissa on useita käyttöä ja turvallisuutta parantavia älykkäitä ominaisuuksia. Ne toimitetaan kolmessa erässä vuoden 2022 ensimmäisestä neljänneksestä lähtien.

”Ports America Chesapeake on asettanut tavoitteekseen vähentää dieselmoottorien päästöjä tulevina vuosina, ja olen iloinen siitä, että pystyimme täyttämään vaatimukset, joita he asettavat toiminnalliselle joustavuudelle ja ympäristötehokkaalle toiminnalle. Tämä sopimus kuvastaa Konecranesin hybriditekniikkaa käyttävien kumipyöräkonttinosturien kasvavaa suosiota Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa, ja osoittaa samalla sitoutumisemme omien ja asiakkaidemme toimintojen hiilijalanjäljen pienentämiseen”, Konecranesin Satamaratkaisujen kumipyöräkonttinosturituotelinjan johtaja Mario van den Heuvel kertoo.

Sopimus on osa Konecranesin Ecolifting-visiota, jonka myötä pyrimme kasvattamaan tuote- ja kunnossapitopalveluvalikoimamme aikaansaamia ympäristöhyötyjä asiakkaiden hiilijalanjälkeä vähentämällä. Aiomme jatkossakin tehdä enemmän vähemmällä muun muassa optimoimalla dieselkäyttöisten laitteiden ympäristötehokkuutta sekä edistämällä hybridisaatiota ja täysin sähköisen kaluston käyttöönottoa.

Vahva keskittyminen asiakkaisiin sekä sitoutuminen liiketoiminnan kasvuun ja jatkuvaan parantamiseen tekevät Konecranesista nostolaitealan johtajan. Tätä tukevat investoinnit digitalisaatioon ja teknologiaan sekä työmme materiaalivirtojen tehostamiseksi ratkaisuilla, jotka vähentävät hiilidioksidipäästöjä ja edistävät kiertotaloutta ja turvallisuutta.

www.konecranes.com
 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan