www.engineering-suomi.com
NSK

Jatkuvavalua käsittelevä verkkokoulutusmoduuli NSK-akatemiassa

Suositussa NSK-akatemian verkkoalustassa on nyt uusi koulutusmoduuli: jatkuvavalu. Portaalin teräs- ja metalliosioon lisätty uusin moduuli kiinnostaa kaikkia, jotka ovat mukana määrittelemässä laakereita, joiden on kestettävä jatkuvavalusovelluksissa tavattavia vaativia työympäristöjä. Kuten kaikissa NSK-akatemian koulutusmoduuleissa, tässäkin rekisteröidyn käyttäjän on saatava kurssin lopussa 80 % oikein saadakseen sertifikaatin.

Jatkuvatoimisten valukoneiden äärimmäiset käyttöolosuhteet merkitsevät sitä, että laakereiden luotettavuudessa ja käyttöiässä on helppo epäonnistua, jos laakereiden valintaan ei kiinnitetä riittävästi huomiota. Haasteita ovat muun muassa kuumuus, raskaat kuormat, erittäin alhaiset nopeudet ja rullan muodonmuutokset, puhumattakaan sovellusalueen yleisimmästä laakerin vikaantumistyypistä: differentiaalinen liu’unta / liukukitka.

Uuden koulutusmoduulin alussa osallistujat saavat lisätietoja jatkuvavaluprosessista ja siihen liittyvistä koneista keskittyen erityisesti kaksisäikeiseen tekniikkaan. Seuraavaksi tarkastellaan perusteellisesti laakereita, erityisesti pallomaisia rullalaakereita ja niiden kykyä kestää raskaita kuormia, akselin suuntausvirheitä ja lämpölaajenemista - sekä sitä, miten nämä laakerityypit ratkaisevat liukumisen muodostaman perusongelman.

NSK:n uusi koulutusmoduuli kattaa myös lieriörullalaakerit. Lieriörullan kosketuspinnan etuna on puhdas pyörimisliike, mikä estää liukukitkan aiheuttamaa kulumista, parantaa luotettavuutta ja pidentää käyttöikää.

Viime kädessä koulutusmoduuli tarjoaa tärkeää ymmärrystä laakereiden valinnan perusperiaatteista jatkuvavalusovelluksissa. Kaikki jatkuvavalun parissa työskentelevät, myynnistä, teknisestä tuesta ja tuotekehityksestä aina huoltoon ja suunnitteluun asti, voivat hyötyä tästä koulutusmoduulista.

Aikana, jolloin verkko- ja etäopiskelu on ajankohtaisempaa kuin koskaan meneillään olevan pandemian vuoksi, NSK-akatemia voi auttaa alustan käyttäjiä laajentamaan tietojaan, joita he soveltavat päivittäin, ja hyödyntämään uusimpia NSK:n laakeriratkaisuja koneiden käyttöiän maksimoimiseksi.

Moduuli löytyy osoitteesta www.nskacademy.com (uusien käyttäjien on rekisteröidyttävä, mikä on nopeaa ja helppoa).

Uusin koulutusmoduuli tarjoaa tärkeää ymmärrystä laakereiden valinnan perusperiaatteista jatkuvavalusovelluksissa
 

Jatkuvavalua käsittelevä verkkokoulutusmoduuli NSK-akatemiassa

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan