www.engineering-suomi.com
Ahlstrom-Munksjo news

Ahlstrom-Munksjö lanseeraa sähköajoneuvoille suunnatun suorituskykyisen FiltEV®-tuotesarjan

Ahlstrom-Munksjö sähköistyy tuomalla markkinoille ensimmäiset pelkästään sähköajoneuvoille tarkoitetut suodatusmateriaalinsa.

Ahlstrom-Munksjö lanseeraa sähköajoneuvoille suunnatun suorituskykyisen FiltEV®-tuotesarjan

Autoteollisuus sähköistyy nopeasti. Suurin syy tähän on maailmanlaajuinen tarve vähentää ilmansaasteita ja hiilidioksidipäästöjä. Kun latausinfrastruktuuri laajenee ja mahdollistaa nopean ja luotettavan latauksen, sähköajoneuvojen markkinoilta odotetaan vuositasolla kaksinumeroista kasvua. Suuret autonvalmistajat tähtäävät siihen, että sähköajoneuvojen osuus niiden tuotevalikoimasta olisi merkittävä tulevina vuosina, ja jotkut jopa aikovat lopettaa polttomoottorikäyttöisten autojen valmistuksen kokonaan seuraavalle vuosikymmenelle tultaessa. On arvioitu, että täyssähköautojen osuus kevyiden ajoneuvojen tuotannosta kasvaa 25 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä.

Ahlstrom-Munksjö on kehittänyt useita ratkaisuja vastaamaan asiakkaiden uusiin tarpeisiin liittyen sähköajoneuvojen suodatinmateriaaleihin. Ratkaisut kattavat matkustamon sisäilman, voimansiirron ja jäähdytysjärjestelmien suodatuksen.

”Olen erittäin iloinen voidessani esitellä ensimmäiset FiltEV®-tuotteemme”, sanoo Cedric Vallet, Head of Business Development, Industrial Filtration & New Vehicles. ”Uusi tuotesarjamme, joka hyödyntää laajaa teknistä tietämystämme, osoittaa sitoutumistamme tähän markkinasegmenttiin. Aiomme tulevina kuukausina laajentaa tämän alan tuotevalikoimaamme entisestään tuomalla markkinoille ratkaisuja myös polttokennojen ilmanottoon”, hän lisää.

Sähköajoneuvoissa käytettävien suodatinmateriaalien markkinoiden odotetaan kasvavan 35% vuosittain, saavuttaen noin 100 miljoonaa euroa vuoteen 2030 mennessä.

Sähköistyminen on keskeinen strateginen teema Ahlstrom-Munksjölle, joka on palvellut menestyksekkäästi autoteollisuutta 50 vuoden ajan ja saavuttanut johtavan aseman polttomoottorien suodatinmateriaaleissa maailmanlaajuisesti. Sähköajoneuvojen laajamittainen käyttöönotto edellyttää muutakin kuin vain tarvittavaa teknologiaa. Se edellyttää muun muassa energian varastointiratkaisuja, joissa kuitupohjaisia materiaaleja käytetään laajalti. Selluloosaan, mikrolasikuituihin ja erikoiskuitumateriaaleihin liittyvän laajan asiantuntemuksensa pohjalta Ahlstrom-Munksjö on kehittänyt myös kattavan FortiCell®-tuotevalikoiman energian varastointiin liittyviin ratkaisuihin.

Ahlstrom-Munksjön FiltEV®-tuotteet

Matkustamon sisäilman, jäähdytysjärjestelmien ja voimansiirron suodatukseen tarkoitetut FiltEV®-tuotteet osoittavat erinomaisesti, mitä mahdollisuuksia Ahlstrom-Munksjö voikaan tarjota sähköajoneuvoille. Ainutlaatuiset tuotantomahdollisuudet ja erinomaiset raaka-aineet takaavat luotettavan suojan ihmisille ja koneistolle, sekä pitkän käyttöiän ja energiatehokkuuden.

Matkustamon ilmansuodatus – puhdasta ilmaa matkustajille

Matkustamon sisäilmanlaatu on yhä tärkeämpi tekijä uusien ajoneuvosukupolvien suunnittelussa. Suodattamalla hiukkasia, mikro-organismeja ja haitallisia kaasuja raitisilmasuodattimet takaavat entistä terveellisemmän matkanteon ja parantavat ajomukavuutta.

Ahlstrom-Munksjö toimittaa sähköajoneuvojen matkustamon raitisilmasuodattimiin luotettavia ja korkealaatuisia suodatinmateriaaleja, jotka toimivat vaativimmissakin olosuhteissa:

  • Partikkelisuodatustuotteet suojaavat erikokoisilta, myös ultrapieniltä, hiukkasilta, kuten mm. bakteereilta ja viruksilta.
  • Aktiivihiilituotteet poistavat hiukkaset ja kaasut, mikä nostaa suojauksen ja mukavuuden tasoa.

Etuihin kuuluu luotettava suodatustehokkuus, hyvä kaasujen suodatuskyky ja erinomainen työstettävyys.

Jäähdytysnesteiden suodatus – lämmönhallintajärjestelmän luotettava suojaus

Sähköajoneuvojen akkujen, polttokennoyksiköiden ja sähkömoottoreiden tehokkuus ja käyttöikä riippuvat suuresti kyvystä pitää ne oikealla lämpötila-alueella käyttöolosuhteista riippumatta.

Ahlstrom-Munksjö tarjoaa laajan valikoiman tehokkaita suodatinmateriaaleja jäähdytysilmalle ja -nesteille, mikä takaa lämmönhallintayksikön häiriöttömän ja turvallisen toiminnan:

  • Erittäin hyvin ilmaa läpäisevä suodatinmateriaali estää tuulettimen kulumisen ja järjestelmän tukkeutumisen.
  • Yrityksen kehittämä täyssynteettinen kolmikerroksinen materiaali kattaa tehokkaasti useimmat jäähdytysöljyn suodatustarpeet.

Etuihin kuuluu hyvä suodatuskyky, äärimmäinen kestävyys ja erinomainen pölynsitomiskyky.

Voimansiirron suodatus – voimansiirtojärjestelmän tehostettu suojaus

Öljyn puhtaus on entistä tärkeämpi tekijä nykyaikaisten voimansiirtojärjestelmien ja sähköajoneuvojen uusien käyttövoimaratkaisujen suorituskyvyn, luotettavuuden ja käyttöiän kannalta.

Ahlstrom-Munksjö tarjoaa voimansiirron suodattimiin täydellisen valikoiman korkealaatuisia materiaaleja, jotka täyttävät laitevalmistajien vaatimukset:

  • Ensiluokkainen mikrolasimateriaali, johon saa haluttaessa suojaverkon, on ihanteellinen valinta tehokkaisiin suodatusratkaisuihin.
  • Yrityksen kehittämä täyssynteettinen kolmikerroksinen materiaali on kestävä ja kattaa tehokkaasti useimmat suodatustarpeet.

Etuihin kuuluu hyvä suodatuskyky, luotettavuus ja pitkä käyttöikä, sekä erinomaiset laminointimahdollisuudet.

Lähikuukausina FiltEV®-sarja täydentyy muun muassa polttokennojen ilmanottoon tarkoitetuilla ratkaisuilla.

www.ahlstrom-munksjo.com

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan