www.engineering-suomi.com
EATON

Moottorinsuojausta energiatehokkuutta varten: Eaton on valmis IE3-tekniikkaan

Voimanhallintayritys Eaton on tehnyt kattavia testejä suositun moottorinohjaussarjansa tuotteille varmistaakseen, että ne sopivat käytettäviksi viimeisimpien korkean hyötysuhteen IE3-moottoreiden kanssa. Kaikki DIL-sarjan kontaktorit sekä PKZ- ja PKE-sarjojen moottorinsuojakatkaisinten on nyt osoitettu soveltuvan IE3-moottorien tehokkaaseen ja luotettavaan ohjaukseen ja ne on määritelty valmiiksi IE3-tekniikkaa varten.

Moottorinsuojausta energiatehokkuutta varten: Eaton on valmis IE3-tekniikkaan
Kuvateksti: Eatonin DIL-sarjan kontaktorit sekä PKZ- ja PKE-sarjojen moottorinsuojakatkaisimet ovat sopivia IE3-moottorien luotettavaan käyttöön

Energiaan liittyvien tuotteiden direktiivin (ERP) tarkoituksena on parantaa energiaa kuluttavien tuotteiden tehokkuutta ja moottoreiden valmistajat ovat joutuneet muuttamaan mallejansa. Käämeissä käytetään nyt paksumpaa lankaa vastuksen vähentämiseksi ja laminointeja on optimoitu, jotta vähennetään hajamagneettikenttien häviötä ja laadukkaampi teräs vähentää hystereesihäviötä.

Nämä muutokset merkitsevät sitä, että korkean hyötysuhteen moottoreilla on kasvanut induktansi, joka puolestaan johtaa suurempiin käynnistysvirtoihin. Kontaktorien ja moottorinsuojakatkaisinten pitää pystyä vastaamaan näihin kasvaneisiin vaatimuksiin luotettavasti.

Eaton on eräs maailman johtavista moottoreiden ohjauksen ja suojauksen asiantuntijoista ja yritys on tutkinut tätä asiaa perusteellisesti ja suorittanut laajaa käytännön testausta. Esimerkiksi DIL-sarjan kontaktoreja on testattu, jotta voidaan varmistaa niiden soveltuvuus IE3-moottoreiden kanssa. Näin niitä voidaan käyttää suoraan käynnistykseen julkisissa ja yksityisissä jakeluverkoissa, tähtikolmiokäynnistykseen, käytettäviksi pehmokäynnistinten kanssa, kuten DS7-sarja, sekä käytettäviksi muuttuvanopeuksisten PowerXL-taajuusmuuttajien kanssa.

Eaton on myös päivittänyt moottorisuojakatkaisinten PKZ- ja PKE-sarjojen ominaisuuksia IE3-moottoreihin sopiviksi. Tämä oli tarpeen, koska 8-kertainen käynnistysvirran tuotto normaalista nimelliskuormitusvirrasta nykyisen EN 60947-4-1 -standardin mukaisesti ei ole riittävä IE3-moottoreille.

Jos suojalaitteita ei päivitettäisi, ne voisivat laueta joissain tapauksissa ilman vikaa. Tämä johtaisi vaarallisiin olosuhteisiin, kuten kontaktorin"hypäämiseen", joka voisi johtaa kosketinten vaurioihin tai jopa sulamiseen.

Näiden riskien poistamiseksi ja maksimaalisen luotettavuuden ja turvallisuuden varmistamiseksi Eatonin tuotteet mahdollistavat nyt jopa 12...15,5-kertaiset käynnistysvirrat nimelliskuormitusvirrasta.On todennäköistä, että näistä korkeista arvoista tulee pian alan standardeja, sillä parhaillaan työskennellään EN 60947-4-1 -standardin päivittämiseksi IE3-moottoreita varten.

Eaton tukee käyttäjiä suoja- ja kytkinlaitteiden oikeassa valinnassa, mitoituksessa ja koordinoinnissa tiettyjä sovelluksia varten. Se tarjoaa valintatyökaluja, joihin kuuluu konfigurointiväline moottorikäynnistinyhdistelmiin ja CurveSelect, joka on ohjelma oikosulun ja ylikuormituksen suojalaitteiden valintaan. Nämä työkalut ovat saatavana ilmaiseksi osoitteesta www.eaton.eu/selectiontools.

Lisätietoja on osoitteessa www.eaton.eu/IE3. Uutisia Twitterissä @Eaton_EMEA. Tutustu myös Eatonin EMEA-alueen sivustoon LinkedIn-palvelussa.
Moottorinsuojausta energiatehokkuutta varten: Eaton on valmis IE3-tekniikkaan

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan