www.engineering-suomi.com
NSK

NSK:n laakerit vähentävät betonilattioita valmistavien koneiden viat nollaan

Säännölliset laakeriviat betonilattioita valmistavassa koneessa johtivat pitkiin seisokkiaikoihin, kalliisiin tuotannonmenetyksiin ja korkeisiin huoltokustannuksiin. Asiakas kääntyi NSK:n asiantuntemuksen puoleen korjatakseen ongelman ja NSK suunnitteli uudelleen pyörän navan ja tukiakseliston (käyttäen oikein spesifioituja laakereita). Tämä toimenpide vähensi vikojen määrän kahdestakymmenestä vuosittaisesta viasta nollaan, mikä toi asiakkaalle 68 607 euron säästöt.

Rakennusteollisuus luottaa suuresti koneiden käytettävyyteen ja luotettavuuteen, jotta vaativat rakennusaikataulut eivät myöhästy. Aika on rahaa, joten viallisista laitteista johtuvat odottamattomat viivästykset voivat tulla erittäin kalliiksi sekä taloudellisten kustannusten että tyytymättömien asiakkaiden kannalta.

Asiakkaan johtoryhmä oli erittäin huolissaan betonilattian valmistuskoneen toistuvista vikaantumisista ja ratkaisu täytyi löytää nopeasti. NSK:n tekninen asiantuntijaryhmä tutki koneen ja sen rikkoutuneet laakerit ja havaitsi, että pääongelma oli kaseteissa. Ongelmana oli pyörän huono suunnittelu ja epäpuhtauksien pääsy laakerien sisään (johtuen laakerien puutteellisesta määrittelystä). Vaikeat toimintaolosuhteet ovat normaaleja tässä erittäin tärkeässä rakennusprosessissa.

Ratkaisu oli kaikkea muuta kuin suoraviivainen, ja NSK:n oli ehdotettava pyörän navan ja akseliston täydellistä uudelleensuunnittelua, erityisesti koneen kuormitusvaatimuksien mukaisesti valittu tiivistetty rullalaakeriyksikkö mukaan lukien. Kuormitusluokitusta voitiin kasvattaa käyttämällä NSK:n täysrullaisia tiivistettyjä laakeriyksiköitä, jotka on kiinnitetty ulkokehän varmistinrenkailla. Lisäksi integroidut tiivisteet paransivat laakereiden suojausta.

Asiakas noudatti ehdotuksia ja valmisti uuden akselin ja rungon, joita voidaan käyttää NSK:n uudelleen suunnitteleman napakokoonpanon kanssa.

NSK:n täysrullaiset lieriörullalaakerit tarjoavat parannetut kontaktitiivisteet, jotka estävät vieraiden hiukkasten ja veden pääsyn laakerin sisälle. Ne tarjoavat myös korkean kuormitusluokituksen (radiaalinen ja aksiaalinen) sekä korroosionkestävän fosfaattipinnoitteen, jonka ansiosta niitä voidaan käyttää ulkotiloissa. Laakerit on valmiiksi voideltu litiumrasvalla ja rasvaa on helppo lisätä myöhemmin sisä- ja ulkokehän voitelureikien kautta. Tarvittaessa ulkokehään voidaan lisätä lukkorengas (DIN 471).

Vikaantumiset laskivat kahdestakymmenestä vuosittaisesta vikaantumisesta nollaan ja asiakas on saavuttanut 68 607 euron vuotuiset säästöt eliminoimalla seisokkiajat ja varaosien tarpeen sekä vähentämällä huoltokustannuksia. Loppuhuomautuksena mainittakoon, että NSK tarjosi myös paikan päällä neuvontaa parhaiden käytäntöjen mukaisesta voitelusta ja kokoonpanosta.

1) NSK suunnitteli betonilattian valmistuskoneen pyörän navan ja akseliston kokonaan uudelleen


NSK:n laakerit vähentävät betonilattioita valmistavien koneiden viat nollaan

2) NSK:n täysrullaiset lieriörullalaakeriyksiköt tiivisteillä 


NSK:n laakerit vähentävät betonilattioita valmistavien koneiden viat nollaan

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan