www.engineering-suomi.com
NSK

Rengasvalmistaja säästää NSK:n kuularuuveilla lähes 100 000 euroa vuodessa

Kun eräs rengasvalmistaja kärsi kuularuuvien jatkuvasta vikaantumisesta rengasvalmistuskoneen ilmarummussa, yritys kääntyi NSK:n asiantuntemuksen ja HTF-sarjan kuularuuvien puoleen. Vaihtamalla tähän korkeaa nopeutta ja kuormitusta kestävään ratkaisuun rengastehdas pystyi vähentämään kuularuuvien ostoja kahdella kolmasosalla ja saavutti 99 128 euron vuotuiset säästöt.

Valmistus autoteollisuudelle, olipa kyseessä OEM- tai jälkimarkkina-asiakkaat, on erittäin vaativaa, ja varaa seisokkiajoille on vain vähän tai ei lainkaan. Valmistaja tiesi, että sen oli ryhdyttävä toimiin, koska sen prosessikriittisen renkaanvalmistuskoneen ilmarummussa oleva kuularuuvi vikaantui jatkuvasti. Ongelma osoittautui erittäin kalliiksi, sillä lisääntynyt kunnossapito ja tuotannon menetys vaikuttivat tuotantoon.

Yritys käynnisti projektin turvautumalla lineaariliikkeisiin erikoistuneen NSK:n asiantuntemukseen. NSK:n kokeneet suunnittelijat analysoivat vaurioituneet kuularuuvit sekä suorittivat koneelle sovellusarvion. Tämä muodosti osan ehdotusta, joka toi asiakkaalle merkittävää lisäarvoa. Ryhmä havaitsi, että käytetyn kuularuuvin laatu ja tekniset ominaisuudet eivät riittäneet renkaanrakennuskoneen kuormitukseen.

Korjatakseen tilanteen NSK suositteli korkeaa nopeutta ja kuormitusta kestävien HTF-sarjan kuularuuvien kokeilemista. Tämä osoittautui erittäin onnistuneeksi ja johti niiden täysimääräiseen tekniseen hyväksyntään.

NSK HTF-sarjan kuularuuveissa on erityinen uraprofiili ja rasvaa pidättävä A1-tiiviste, joka estää voiteluaineen ja epäpuhtauksien kosketuksen laakerin välittömässä ympäristössä. Eräs innovatiivinen lisäominaisuus on myös se, että näissä kuularuuveissa voidaan käyttää SRC (Smooth Return Coupling) -teknologiaa hienojakoisia nousuja varten tai keskitason nousuilla käytettävää »end deflector» -kuulanpalautusjärjestelmää varten. Nämä nopeuttavat syöttönopeutta ja vähentävät melua. Kaikki HTF-sarjan kuularuuveja käyttävät yritykset hyötyvät paremman kuormituksen jakautumisen mahdollistamasta korkeammasta dynaamisesta kuormituksesta ja pidemmästä käyttöiästä.

Ottamalla renkaita valmistavassa tehtaassa käyttöön HTF-sarjan kuularuuvit, NSK onnistui pidentämään käyttöikää 50 prosentilla sekä lisäämään käyttöaikaa ja tehokkuutta. Koska kuularuuvin vaihtoja on vähemmän, yritys säästää vuodessa 99 128 euroa. Rengasvalmistaja hyötyy myös suunnittelemattomien vikojen vähenemisestä ja siten pienemmistä huoltokustannuksista.


1) Eräässä renkaita valmistavassa tehtaassa kuularuuvi vikaantui jatkuvasti prosessikriittisen renkaanvalmistuskoneen ilmarummussa. Valokuva: Shutterstock


Rengasvalmistaja säästää NSK:n kuularuuveilla lähes 100 000 euroa vuodessa

2) Kaikki HTF-sarjan kuularuuveja käyttävät yritykset hyötyvät paremman kuormituksen jakautumisen mahdollistamasta korkeammasta dynaamisesta kuormituksesta ja pidemmästä käyttöiästä. Valokuva: NSK
 

Rengasvalmistaja säästää NSK:n kuularuuveilla lähes 100 000 euroa vuodessa
 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan