www.engineering-suomi.com
Emerson

Emerson: Uusi IO-Link Master vähentää laitteistokustannuksia ja auttaa pneumaattisia venttiilijärjestelmiämme tukemaan IIoT-integraatiota

Asiakkaat voivat vähentää kustannuksia sisällyttämällä useita IO-Link Master-liitäntöjä yhteen G3-kenttäväyläalustaan.

Emerson on lanseerannut uuden A-luokan IO-Link Master -liitännän, joka tarjoaa asiakkaille kustannustehokkaan ratkaisun älykkääseen ja analogiseen anturiliitäntään AVENTICSTM-sarjan G3-kenttäväyläalustalla. G3 IO-Link Master soveltuu konearkkitehtuureihin, joissa on paljon antureita ja pneumaattisia venttiilejä ja joissa on tärkeää, että kenttälaitteiden, kuten antureiden ja koneen ohjaimen välillä, on luotettava digitaalinen tiedonsiirto. Käyttökohteita ovat muun muassa autoteollisuus, rengastuotanto, elintarvike- ja juomateollisuus, pakkaus- ja metalliteollisuus.

IO-liitäntä on kansainvälisesti standardoitu I/O-teknologia (IEC 61131-9) anturi-/käyttölaitetason tiedonsiirtoon koneenohjauksessa. Vaihdon yhteydessä IO-liitäntälaitteet voivat tunnistaa ja konfiguroida itsensä automaattisesti, mikä säästää huoltoaikaa. IO-Link Master tarjoaa pneumaattisten venttiilien hallinan suoran digitaalisen tiedonsiirron kautta koneen ohjaimen kanssa. Se tarjoaa tapahtumapohjaista ja I/O-kartoitettua diagnostiikkaa – molemmat tärkeitä ennakoivan kunnossapidon vaatimuksia teollisuus 4.0:n ja teollisen esineiden internetin (IIoT) sovelluksissa.

Lisäämällä IO-liitännän ominaisuudet venttiilijärjestelmiimme asiakkaamme voivat sisällyttää useita IO-Link Master -liitäntöjä vain yhteen G3-kenttäväyläalustaan, mikä säästää laitteistokustannuksia ja antaa asiakkaillemme mahdollisuuden täyttää tulevaisuuden vaatimukset ja olla valmistautuneita teollisuus 4.0- / IIoT-sovellusten vaatimuksiin.

Asiakkaat voivat vähentää kustannuksia vähentämällä tietoliikennesolmujen määrää. G3 IO-Link Master on optimoitu runsaasti antureita sisältäviin sovelluksiin. Sillä on moduulia kohti kahdeksan A-luokan porttia, jotka tukevat useita IO-liitäntöjen älykkäitä ja analogisia vakioantureita. IO-Link Master voidaan sijoittaa jopa 30 metrin päähän G3:sta. Yhdessä IO-liitännän 20 metrin enimmäiskaapelinpituuden kanssa anturit voivat sijaita yhteensä jopa 50 metrin päässä G3-kenttäväyläalustasta. Tämän seurauksena materiaalikustannukset pienenevät, ja koneet ovat virtaviivaisempia, koska tarvitaan vähemmän kaapeleita.

IO-Link Master tarjoaa täydellisen Emerson-ratkaisun. Asiakkaat voivat kokea IIoT:n integroinnista järjestelmillensä koituvat hyödyt kytkeytymällä IO-liitännän kanssa yhteensopiviin sarjojen AV03/AV05 ja 500 venttiilijärjestelmiin, sarjojen EV12 ja EV18 elektropneumaattisiin paineensäätöventtiileihin, sarjojen 617 Sentronic LP ja sarjojen 614 Sentronic PLUS proportionaaliventtiileihin, sarjojen ECD-IV ja ECD-LV älykkäisiin kompakteihin tyhjiöejektoreihiin, sarjojen SM6-AL asematunnistimiin, sarjojen ST4-2P magneettisiin lähestymisantureihin, sarjojen PE5 ja PE7 painesensoreihin ja sarjojen AF2 läpivirtausantureihin. Lisäksi B-luokan IO-liitäntäratkaisuja voidaan tukea valinnaisella T-adapterilla.

G3 on ainoa kenttäväyläelektroniikka-alusta pneumaattisille venttiilijärjestelmille, joka sisältää graafisen näytön, jota käytetään konfigurointiin, käyttöönottoon ja diagnostiikkaan. Se tarjoaa parannuksia suorituskykyyn ja vähentää huoltotarvetta sekä alkuperäisille laitevalmistajille (OEM) että loppukäyttäjille. G3 IO-Link Master voi myös olla konfiguroitavissa G3-verkkopalvelimella. Koska liitäntöihin pääsee helposti käsiksi, elektroninen alusta on helppo koota, asentaa, ottaa käyttöön ja ylläpitää. G3:n toiminnallisuuden ansiosta ohjelmoitavat logiikkaohjaimet voivat tehokkaasti kytkeä venttiilit päälle ja pois päältä ja kanavoida I/O-tietoja antureista, valoista, releistä, yksittäisistä venttiileistä tai muista I/O-laitteista erilaisten teollisuusverkkojen kautta.

Muita etuja ovat yhteensopivuus koko G3-venttiililiitäntävalikoiman kanssa, mukaan lukien sarjat 501, 502, 503 (ISO 15407-2), 2035, 2002, 2005, 2012 ja 511, 512, 513 (ISO 5599-2). G3 IO-Link Master tukee laajalti useita protokollia, kuten esimerkiksi EtherNet/IP™ DLR ja PROFINET™. Muita protokollia on toimitettavana pyynnöstä.

Lisätietoja löydät osoitteesta Emerson.com/en-us/catalog/aventics-g3.

Kuvat:

Emerson: Uusi IO-Link Master vähentää laitteistokustannuksia ja auttaa pneumaattisia venttiilijärjestelmiämme tukemaan IIoT-integraatiota
Kuvateksti: Uusi G3 IO-Link Master vähentää laitteistokustannuksia ja auttaa pneumaattisia venttiilijärjestelmiämme tukemaan IIoT-integraatiota.

Media:

Lisäresurssit:

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan