www.engineering-suomi.com
Parker News

Parker esittelee DFplus® Generation IV -proportionaaliventtiilit vaativiin teollisiin sovelluksiin

Parker Hannifin, maailman johtava hydrauliikka-, pneumatiikka- ja automaatioteknologian tuotteiden ja järjestelmien valmistaja, lanseeraa uuden sukupolven DFplus®-proportionaaliventtiilit.

Parker esittelee DFplus® Generation IV -proportionaaliventtiilit vaativiin teollisiin sovelluksiin

Venttiilien elektroniikkaa on uudistettu perusteellisesti, mikä avaa uusia mahdollisuuksia kommunikointiin venttiilin ja ohjauslaitteen välillä sekä liitettävyyttä vaativiin teollisuussovelluksiin. Mekaaninen osa ja sen patentoitu puhekelakoneisto (VCD), jotka olivat edellisten DFplus-venttiilisukupolvien vakiintuneen suorituskyvyn perusta, pysyvät lähes muuttumattomina.

Generation IV -venttiileissä on uusi kaksiytiminen prosessori, jonka ansiosta venttiilit toimivat maksimaalisella suorituskyvyllä ja kommunikoivat samanaikaisesti PLC:n kanssa. Ainutlaatuisena ominaisuutena analogisesta komentosignaalista ei ole luovuttu, vaan sitä käytetään edelleen kommunikointiin venttiilin IO-Link-liitännän käytön ohella.

”Generation IV -venttiilien parannetut ominaisuudet tekevät DFplus-venttiileistämme markkinajohtajia dynamiikan ja virtauksen lisäksi myös muilla osa-alueilla. Ne tarjoavat nyt myös helpoimman tavan siirtyä Industry 4.0:aan ilman suuria investointeja ja muuttamatta koneenohjausstrategiaa”, sanoo Frank Henschke, proportionaaliventtiilien tuotepäällikkö Parkerin teollisuusjärjestelmien Euroopan divisioonasta.

Venttiileissä on myös muita innovaatioita, jotka tuovat lisäarvoa. Yksi näistä uusista ominaisuuksista on integroitu Near-Field Communication (NFC) -siru, jonka avulla käyttäjät saavat kaikki tilatiedot kentällä tai huoltotilanteissa myös silloin, kun venttiiliin ei ole kytketty virtaa. Elektroniikkakotelon yläosassa oleva 360-asteinen LED-valo varmistaa, että perustilatiedot näkyvät sovelluksessa välittömästi valon eri värien tai muuttuvan vilkkumistaajuuden välityksellä. Parkerin ProPxD-parametrisointiohjelmisto on uudistettu perusteellisesti ja oskilloskooppitoimintoa on parannettu, mikä mahdollistaa sovelluskohtaisten parametrien säätämisen nopeasti ja helposti.

DFplus®-venttiilien mekaaniset ominaisuudet täydentävät täydellisesti uutta elektroniikkaa. Ainutlaatuinen VCD, jossa on korkeimman resoluution omaava integroitu lineaarinen differentiaalimuuntaja (LVDT), tarjoaa suuren tehon ilman voimakkaiden aktiivisten palautusjousten tarvetta, mikä johtaa todelliseen servoventtiilien suorituskykyyn. Venttiilit ovat jo osoittaneet soveltuvuutensa lukuisiin vaativiin sovelluksiin sekä suuren kestävyytensä, joka on todistettu jopa 60 g:n kuormituksen tärinätesteillä ja 10 miljardilla kestävyyden testijaksolla.

DFplus Generation IV -venttiilien innovaatioiden ansiosta Parker on ihanteellisessa asemassa työskennellessään insinöörien kanssa, jotka kohtaavat teollisuushydrauliikan tulevaisuuden haasteita, erityisesti prosesseissa lisääntyvän digitalisaation. Venttiilit soveltuvat myös täydellisesti korvaamaan DFplus Generation III -venttiilit nykyisissä sovelluksissa.

Lisätietoja tuotteesta löytyy osoitteesta

www.parker.com

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan